1.8T Wzmocniona

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bendi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 465

Zamieszczone przez Purchawa
    Tymon, zadowolony jest EŁ, perfex widzisz kogos jeszcze?
    między innymi ja . Mam program ex'a od 75 kkm i nie mogę powiedzić złego słowa, np. komp pokazuje idealnie spalanie a z tego co wiem nie jest to normą u co poniektórych dłubiących u wielkich gonzów.
    Outlander
    była OII 4x4 BMM
    już nie ma Octa ASZ super fajna była

Komentarz

• EŁ
      L&K
      • 2004
      • 1168
      • Octavia III (5E3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Tdi od Exa?...no to żeś teraz chłopie kija w mrowisko wsadził..... ..zaraz usłyszysz że napewno Ci sie wydaje :lol:

Komentarz

• Tymon
        RS
        • 2004
        • 2970

, wydaje mi się że z wypowiedzi odMaicrofta, zawiało ironią... :lol:
        Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
        Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
        BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• EŁ
          L&K
          • 2004
          • 1168
          • Octavia III (5E3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

moja wypowiedz była do postu bendiego...który jak widze z podpisu smiga tdi........ :wink: ..chyba ze chodziło o jakas benzynke.....

Komentarz

• Purchawa
            Admin
            S_OCP Member
            • 2004
            • 8007

bendi, wlasnie zapomnialem o Tobie, Arci tez chyba ma od Exa?
            I to by bylo na tyle tej dlugiej listy :lol:

A jak jezdzi TDI od Exa, to pokazala wlasnie Fabia JC. :twisted:
            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Tymon
              RS
              • 2004
              • 2970

Nie no , ja tam nic do niego nie mam. Zrobił kilka szybkich TDi i chwała mu za to.
              Pzdr

Komentarz

• piotr_s
                Classic
                • 2005
                • 16

Tak się szczęśliwie :wink: składa, że mam dwie Octy modyfikowane przez Andrzeja: ASZ - auto nidgy nie mierzone na hamowni, ale MisiekWAW (zresztą nie tylko ON) może się wypowiedzieć na temat skuteczności programu. AUM - Modyfikowany przy 160kkm -(186km/280nm) żadnych problemów, oprócz seryjnego sprzęgła, które trzeba było wymienić po modzie.

PS. Nie jestem w żaden sposób związany kapitałowo z Unitronic'em - po prostu jestem ZADOWOLONYM KLIENTEM.
                V10 pod machą

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

Zamieszczone przez piotr_s
                  Tak się szczęśliwie :wink: składa, że mam dwie Octy modyfikowane przez Andrzeja: ASZ - auto nidgy nie mierzone na hamowni, ale MisiekWAW (zresztą nie tylko ON) może się wypowiedzieć na temat skuteczności programu. AUM - Modyfikowany przy 160kkm -(186km/280nm) żadnych problemów, oprócz seryjnego sprzęgła, które trzeba było wymienić po modzie.

PS. Nie jestem w żaden sposób związany kapitałowo z Unitronic'em - po prostu jestem ZADOWOLONYM KLIENTEM.
                  wszelki duch :lol:

a nie mierzony na hamowni ASZ nie chcial byc wolniejszy od mojej padaki :zlosnik:
                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                  http://www.disi-tune.pl
                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• EŁ
                    L&K
                    • 2004
                    • 1168
                    • Octavia III (5E3)
                    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

no prosze i kilka tdi sie znajdzie. :lol: ....aha ale przypominam ze rozmawiamy tu o 1.8T.....a tu ktoś jakąś fabie tdi wyciaga jak królika z kapelusza

a gwoli scisłości ja tez nie mam zadnych zwiazków emocjonalnych z firmą Unitronic...nie przesiaduje tam całymi popołudniami.....itepe :szeroki_usmiech ...podobnie jak kolega wyzej jestem poprostu zadowolonym klientem....co wiecej nastepnym autem które juz niestety bedzie Tdi prawdopodobnie pojade do jednej z kilku uznanych firm roobiacych tdi...chociaz dylemat napewno bedzie.. :lol: ..natomaisat co do benzyny to wielkiego wyboru niema....

Komentarz

• Tymon
                      RS
                      • 2004
                      • 2970

Zamieszczone przez
                      juz niestety bedzie Tdi
                      a czemu :?:

[ Dodano: Pią 21 Kwi, 06 11:53 ]
                      aaaaa i jakie :?: 8)

Komentarz

• EŁ
                        L&K
                        • 2004
                        • 1168
                        • Octavia III (5E3)
                        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Tymon
                        Zamieszczone przez
                        juz niestety bedzie Tdi
                        a czemu :?:

[ Dodano: Pią 21 Kwi, 06 11:53 ]
                        aaaaa i jakie :?: 8)
                        zbyt duzo zaczełem jezdzić..pozatym żona mi kazała... :lol:

narazie liderem jest Leon 2.0 TDi

Komentarz

• Staszek20vt
                          Rider
                          • 2005
                          • 257

To i ja dorzucę swoje zdanie na temat Pana Andrzeja, mi stroił poprzednie auto Seata Leona 1.8T na 209KM/309Nm i latał niesamowicie. Byłem i jestem zadowolony. Poleciłem tą firmę paru kolegom z pracy i też sobie chwalą, więc doprawdy nierozumiem okrutnej nagonki na Unitronic. Pewnie gdyby nie odległość Syców-Warszawa, to i Octę bym tam pewnie zrobił.
                          Pozdro
                          Staszek
                          Powered by DynoSoft
                          286 KM i 549 Nm
                          www.leonclub.pl

Komentarz

• QBA
                            RS
                            • 2004
                            • 2646

Tymon, zadowolony jest EŁ, perfex widzisz kogos jeszcze? :roll:
                            QBA jak ma wieksze mody, to ZTCW juz nie bardzo...

Widzisz kogos jeszcze kto byl na dzialkach? Ciekawe dlaczego... :szeroki_usmiech
                            Ja narazie nie narzekam, jak byly chlodniejsze dni to naprawde milo sie jezdzilo... teraz czas na FMIC, bo juz przy tych temperaturach samochod odczuwalnie gorzej jezdzi :?, no i ewentualnie mala korekta. No a poza tym zobaczymy co wypluje w maju hamownia u Mastersa

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Jest mnostwo osob, ktore sa zadowolone z Poniedzialka.

Osobiscie uwazam, ze banda dupkow zszargala mu opinie i od dwoch lat odbywa sie bezmyslene plucie na czlowieka przez wszystkich i wszedzie.
                              Faktem jednak jest, ze to w glownej mierze p. Andrzej ich sprowokowal i rowniez ja uwazam, ze czlowiek chyba jest niedojrzaly emocjonalnie, sadzac po jego wypowiedziach na roznych forach i paru zachowaniach.

Jesli chodzi o jego modyfikacje, to na standardowe strojenie spokojne bym do niego pojechal jako do tunera, ale mysle, ze raczej napewno nie jako czlowieka.

Jest z pewnoscia dobrym tunerem do robienia chipow i lekkich modyfikacji. Co do bardziej zaawansowanych to sie nie wypoiwadam, bo nie mam w tym temacie doswiadczenia, ale mysle, ze nie jest gorzej niz srednia krajowa... :roll:

To napisalem ja - kot Klakier Mastersa.
                              TDI 205PS

Komentarz

• Tymon
                                RS
                                • 2004
                                • 2970

MiKruS, zgadzam się z tobą w 100%.
                                QBA, a co masz porobione :?:

Komentarz

• QBA
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2646

Tymon, a nic takiego... Turbo zmienione na K03S, bo seryjne sie praktycznie rozlecialo, kolektor wydechowy od Golfa GTI 180KM i wydech wiekszej srednicy oparty na katalizatorze Sebringa, srodkowym polskiej produkcji i koncowym Remusa

Ogolnie nie planuje nic wiecej poza FMIC... samochod ma juz ponad 200tys. km

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

Jeszcze co do Fabii, to chcialem przypomniec, ze hamowania ostatecznie wyplula moc nieziemską.
                                    To, ze kierownik nie ogarnia auta albo, ze nie nadaje sie ono na 1/4 mili, to nie jest chyba wina tunera, ktory je przygotowal nie dla siebie przeciez, tylko dla klienta.
                                    TDI 205PS

Komentarz

• Tymon
                                      RS
                                      • 2004
                                      • 2970

QBA, też tak mówiłem :lol:
                                      Ale grunt że jesteś zadowolony z maszynki
                                      MiKruS, a Skoda też śmigała OK, bo trzaskała 13-14sekund co jest bardzo dobrym wynikiem.
                                      A jaka była ta moc :?:

Komentarz

• Purchawa
                                        Admin
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 8007

Zamieszczone przez MiKruS
                                        na standardowe strojenie spokojne bym do niego pojechal jako do tunera, ale mysle, ze raczej napewno nie jako czlowieka
                                        I o to sie calosc rozchodzi. :lol:

[ Dodano: Pią 21 Kwi, 06 14:01 ]
                                        Jeszcze co do Fabii, to chcialem przypomniec, ze hamowania ostatecznie wyplula moc nieziemską.
                                        Tylko ciekawe czemu tego niezrobila podczas pomiarow u Marka. :roll: :lol:

[ Dodano: Pią 21 Kwi, 06 14:05 ]
                                        Zamieszczone przez Tymon
                                        Skoda też śmigała OK, bo trzaskała 13-14sekund co jest bardzo dobrym wynikiem.
                                        Nie chodzi o to jak jezdzila, tylko jakie byly zapowiedzi i niesamowity szum medialny, a potem jakie byly tlumaczenia.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7976

Tylko ciekawe czemu tego niezrobila podczas pomiarow u Marka. :roll: :lol:
                                          To fakt. Cos mi sie pomerdalo, ze pomiar u Marka wyszedl zajebisty, a to bylo przeciez tak, ze cala teoria potem zostala do tego ulozona - mea culpa.

No i faktem jest, ze jak na takie mody, to te 220PS bez gazu nie jest niczym nadzwyczajnym.

Jednak te szumne zapowiedzi to zostaly troche wmowione Ex-owi - on raczej nic nie robil w temacie reklamy tylko chyba nawiedzona ekipa JCA.
                                          Oczywiscie Ex pozniej do tego sie dopisal i jak zwykle pokazal pełną klasę... :roll:

Podsumowujac - gosc jest dla mnie zdyskwalifikowany z pewnych wzgledow, ale nie widze tez powodu, zeby odsadzac go od czci i wiary w temacie jego "dzialki" jaka jest tuning.
                                          Kazdy tuner ma lepsze i gorsze osiagniecia oraz kompletne wsypy - takie zycie.
                                          TDI 205PS

Komentarz

• MACIEKKK
                                            Classic
                                            • 2005
                                            • 21

Ja tez jestem zadowolony z EX roboty, a czytam wiele opinii ludzi którzy pisza ze cos komus sie spierniczylo nie znając przyczyn. A najlepsze jest to że czesto ludzie piszą którzy nie mieli z unitronikiem nic wspólnego. Mnie przekonały dwie sprawy do tej firmy, pierwsza to spora ilośc klienytów zadowolonych z roboty (dotyczy 1.8T tym się interesowąłem), a druga sprawa ze udalo mu sie zrobić pare 1.8T z ponad 300KM na seryjnym kompie. Ja osobiście polecam.

Komentarz

• EŁ
                                              L&K
                                              • 2004
                                              • 1168
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

na standardowe strojenie spokojne bym do niego pojechal jako do tunera, ale mysle, ze raczej napewno nie jako czlowieka
                                              I o to sie calosc rozchodzi. :lol:
                                              no własnie....a ja myslałem ze do warsztatu sie jedzie aby coś zrobić ..fachowo...solidnie....i mieć z tego frajde.....a nie zacieśniac kontakty miedzyludzkie :lol: ..........
                                              ....Purchawa coś pisałeś ze Qba ma wieksze mody i nie jest zadowolony..a ja widze ze jednak tak zle nie jest :wink: ..pozatym po przeczytaniu jego postu nasuwa mi sie pytanie co rozumiesz przez wieksze mody.....bo to co ma zrobione to praktycznie ja mam to samo...K03 s , kolektor od leona, wydech, pierdoły.......i traktowałem to jako prawie serie.......no ale moze to i wieksze mody :roll: ...a co do tunera jako człowieka...to nie rozumiem.....ja jade do tunera jako fachowca i wazne jest dla mnie :
                                              1. fachowsć roboty
                                              2. póżniejszy serwis i podejscie do klienta w razie jakby coś nie działało albo
                                              najzwyczajniej w swiecie sie autko popsuło ( nie z winy programu)

I w tych sprawach jestem zadowolony w 100% ...a jakim jest człowiekiem.?..a co ja jego zona jestem...całować mam sie znim? :lol:

Zgadzam sie z Mikrusem ze od pewnego czasu zaczeło sie opluwanie człowieka...i to moim zdaniem zupełnie bez sensu......wielu rzeczy u niego nie robiłem...to co zrobiłem jestem zadowlony.....i jak widze sporo osób tez.....i nie chodzi tu o to zeby bronić kogoś bo jakis interes w tym jest czy cos..dynda mnie to kalafiorem.......tylko ku..wa żygać mi sie kce jak czytam tych kolesi lamentujacych nagle jak stare baby jaki to unitronic jest starszny...i ojeje..i wogule.....kużwa normalnie jak rejtani polskiego tuningu...na glebe...klata na wierzch i własnym ciałem... :lol: ...a czasami jak sie poszuka jakihś starszych postów to całkiem z sensem gadali......i nie mam tu na mysli wcale tego forum..... :wink:

Komentarz

• Purchawa
                                                Admin
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 8007

Podsumowujac - gosc jest dla mnie zdyskwalifikowany z pewnych wzgledow, ale nie widze tez powodu, zeby odsadzac go od czci i wiary w temacie jego "dzialki" jaka jest tuning.
                                                Kazdy tuner ma lepsze i gorsze osiagniecia oraz kompletne wsypy - takie zycie.
                                                I tym optymistycznym akcentem mozna byc uciac dyskusje.

Faktem jest, ze kazdego z tunerow ocenia sie troche po jego osiagnieciach publicznych, czyli w tym wypadku po wyscigach na cwiartke.
                                                Jak kto wypadl w zeszlym sezonie wszyscy wiedza.
                                                Za tydzien mamy nowy sezon, tak wiec jeszcze wszystko przed Fabia. :lol:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• perfex
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1117

Faktem jest, ze kazdego z tunerow ocenia sie troche po jego osiagnieciach publicznych, czyli w tym wypadku po wyscigach na cwiartke.
                                                  Ja oceniam tylko przez pryzmat swoich doswiadczen.
                                                  A bylo tak: Umawianie sie z MT bylo hmm "skomplikowane", pozniej zgranie programu poprzez rozbieranie komputera- zupelnie nie potrzebne - o czym jako fachowiec powinien wiedziec ! Pozniej kolejne umawianie sie mozolne. Wgranie nowego programu "specjalnie napisanego i takiego calkiem mocnego, cacy po prostu" i DUPA auto pompowalo tylko do 3 tys obr. Diagnoza ? Cholera wie, pewnie DV albo cus i ogolnie wyraz dosc duzego zdziwienia na twarzy. A w przerwach miedzy rzucaniem kur..mi nieustajace powtarzanie skrotu "EGT". Mnie to nie przekonalo do fachowosci i wiecej sie nie pojawilem, proste.
                                                  Pozdrawiam
                                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• arci9
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2007

bendi, wlasnie zapomnialem o Tobie, Arci tez chyba ma od Exa?
                                                    Nie Piotrek , ja robiłem w Alta Racing - ale też jeżdzi, dymi ciutek chyba wiecej ale jeździ :lol: prawie 90tysi.

W Unitronicu robiłem pomiar kiedyś, ale jak to MiKrus stwierdził, ciężko jest dogadać się z p.Andrzejem i więcej tam nie pojechałem - drugi soft też zrobiłem u Tomka Zarysa

Komentarz

Pracuję...