[O1] Antena i CB Montaż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smalczyk14
    Classic
    • 2012
    • 13

[O1] Antena i CB Montaż

Miałem przyjemność posiedzieć w mondeo, uważam że ludzie projektujący fordy oderwali się od rzeczywistości jakieś 5-6lat temu. Spójrzcie na zdjęcia, bo na nich to bdb widać: ergonomia układu przełączników obejmuje umieszczenie sterowania szybami ZA uchwytem drzwi i sterowania klimą poza zasięgiem dłoni na przekładni. Zupełnie inaczej niż u konkurencji :lol: Do tego siedząc za kółkiem ja osobiście miałem wrażenie osaczenia przez kokpit, jest tak zabudowany że już w okcie mi się "lepiej oddycha", nie czułem się w nim komfortowo a już na pewno wrażenie przestronności wnętrza prysło (o ile w ogóle się pojawiło). No i opatentowany przez forda mechanizm do gilotynowania palców wajchą do odblokowania kolumny kierownicy, w focusie co 2raz nie udaje mi się uciec palcami, już boję się czasami przestawiać kierę

I to wszystko wcale nie dlatego, że jestem uprzedzony do nowych fordów

Do tego w mojej opinii jakość wykonania powinna dyskwalifikować fordy w przedbiegach. Do opli nie mam przekonania, pancerpassat to odgrzany kotlet ("wszystko jest innowacją"... hehehe ) nic dziwnego że traci klientów na rzecz S2, superb jest jakiś taki bez ikry ale paradoksalnie brak ekstrawagancji i stawianie na sprawdzone, dla niektórych nudne rozwiązania, procentuje, imho No1 w tym zestawieniu. A gdyby testowali sztukę z dsg to szczyt podium byłby naprawdę bezdyskusyjny.
  • Mikimouse
    Classic
    • 2010
    • 20

[O1] Antena i CB Montaż

Witam, od niedługiego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Octavi i oczywiście chcę ją dopasować do swoich upodobań jednym z elementów udoskonalenia ma być CB jednak mało widzę SO1 z CB.

Proponuję pochwalenie się przez użytkowników w jaki sposób zamontowali antene i CB w kokpicie.

Mój pomysł to na klapie na stałe zamontowanie anteny.

Mam nadzieję że mi i innym klubowiczą to pomoże!
    Mikimouse....13.11.2010- zamontowanie sterowania centralnym zamkiem z pilota+zamontowany podłokietnik...cdn.

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Mikimouse, tu masz temat o CB

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Mickul
        RS
        • 2010
        • 2847

CB w kokpicie:

Antena:

Komentarz

• Mikimouse
          Classic
          • 2010
          • 20

Super!!!! Bardzo mi się podoba schowanie CB w miejscu popielniczki!!!! Super pomysł i tak jej nie używam......tylko szkoda że mam inny front... antena na klapie wygląda fajnie...szukam tylko czy ktoś ma taki patent żeby nie czepić się na magnes tylko na rancie na stałe....
          Wielki pozytyw zdjęcia.

[ Dodano: Czw 11 Lis, 10 20:23 ]
          Zamieszczone przez Mihau
          Wiem znalazłem ten temat tylko że brak infa i zdjęć o mocowaniach....
          Mikimouse....13.11.2010- zamontowanie sterowania centralnym zamkiem z pilota+zamontowany podłokietnik...cdn.

Komentarz

• Bialy
            Rider
            • 2009
            • 306

Zamontuj ją na tyle klapy z mocowaniem pod kątem 90stopni. Nie mogę znaleźć takiego rodzaju mocowania na allegro, ale w sklepie z CB doradzą.
            Co do CB w popielniczce to kwestia gustu. Ja mam włożone pomiędzy fotelem pasażera a tunelem centralnym jest idealnie. Przy popielniczce nieco gorzej by było z regulacją. No i tam trzymam drobne i klucze :twisted:

Komentarz

• Mikimouse
              Classic
              • 2010
              • 20

Przeczytałem w poprzednim temacie na ten temat że ktoś mocował na pułce przy gnieździe podpięcia kompa.... fajnie bo jest wolna przestrzeń ale ma ktos może zdjecia jak to zrobiła, a Ty Biały masz jaos to przykrecone...?? :?:

Komentarz

• delanopl
                Elegance
                • 2009
                • 831

Mikimouse, a nie będzie Ci tam wadziło pod nogami? Jeśli masz ten starszy kokpit to daj sobie pod schowkiem, na końcu tunela. Ja tam miałem byłem zadowolony, no może ciut przydaleko było żeby manewrować pokrętłami

Komentarz

• Mikimouse
                  Classic
                  • 2010
                  • 20

Próbowałem ostatnio miałem pożyczone z punciaka radyo i zrobiłem sobie dodatkowe wyjście zapalniczki własnie z tej pułeczki przy popielniczce i podlaczyłem tam radio ale jakos nie wygląda mi to za estetycznie a dostęp no cuż tez nie jest za fajny...a tracisz bardzo fajna przestrzeń....a jutro może prześle zdjęcia jak zrobiłem dodatkowa wtyczke na CB....nic specjalnego ale może sie niektórym przydac to rozwiązanie.... :wink:

Komentarz

• Bialy
                    Rider
                    • 2009
                    • 306

Mikimouse, słuchaj nie mam w ogóle radia przykręconego. Fotel jest średnio odsunięty i obniżony tak, że radio przytrzymuje fotel. Jak jedzie wysoki pasażer i się odsunie na maksa to radio nieco się odsunie, ale i tak nie jest zastawiony głośnik, ani nie utrudniona obsługa.
                    Zaraz skoczę do autka i zrobię kilka fotek jak to u mnie wygląda.

EDIT:
                    Fotki

Tu fotel na maksa odsunięty

Sam musisz ocenić czy coś takiego Ci pasuje. Pod kierownicą przy złączu diagnostycznym jest wg mnie regulacja strasznie niewygodna, a zapalniczka to mój schowek i dlatego radyjko jest tu U mnie to się sprawdza w 100%

Komentarz

• Piratka
                      L&K
                      • 2009
                      • 1016

ja mam podobnie jak biały, po lewej stronie od gniazda kompa, jest idealnie, odsłuch super + mało widoczne dla otoczenia :wink:
                      Wieczorem wrzucę parę fotek

[ Dodano: Sob 13 Lis, 10 11:59 ]
                      Z małym poślizgiem ale dodaję

:twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• Mikimouse
                        Classic
                        • 2010
                        • 20

...bardzo mi się podoba ponieważ nie rzuca się w oczy...

Komentarz

• Wendetta
                          Drive
                          • 2010
                          • 46

Ja mam CB zamontowane w półce pomiędzy radiem a popielniczka.
                          Głos jest podłączony przez głośnik z zestawu głośno mówiącego noki głośnik jest
                          Pod kierownicą słychać bardzo dobrze.
                          Antenę mam zamontowana na stale (dziura w dachu) moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie tylko trzeba dobrze pomalować po wywierceniu. Jest to już drugie moje auto z dziurą w dachu i nie zamienił bym tego na inne rozwiązanie. Fotki wrzucę jutro.
                          Pozdrawiam.

[ Dodano: Pią 19 Lis, 10 15:34 ]
                          Obiecane Fotki.
                          Załączone pliki

Komentarz

• tatakuby
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 137

ja mam w półeczce pod kierą a antenka to triflex, więc rzekłbym, że zestaw w ogóle się nie rzuca w oczy :szeroki_usmiech

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8160
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wendetta, to juz lepiej było triflexa założyc - niz nastepna dziure w dachu robic.....i jeszcze to wyglada .....jak wyglada - auto z przodu tez widze okaleczone.....
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Wendetta
                                Drive
                                • 2010
                                • 46

To już kupiłem z dziurą w dachu więc nie miałem za bardzo wyjścia.
                                A co z przodu okaleczone

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8160
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Wendetta
                                  A co z przodu okaleczone
                                  autko z dziura w dachu...... wyglada mi to chyba na jakiegos peugota :diabelski_usmiech ew fiata....
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• cycek
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 554

No i chyba fajniej co?

Ja sprzedałem z dziurą i też nie widziałem problemu.
                                    Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• Wendetta
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 46

Wole żeby było tak okaleczone niż z plamą na dachu po antenie

Komentarz

• Piratka
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1016

Zamieszczone przez Wendetta
                                        Wole żeby było tak okaleczone niż z plamą na dachu po antenie

A kto Ci powiedział że z plamą na dachu :twisted:
                                        wchodzisz do pierwszej lepszej drukarni wielkoformatowej, prosisz o 40cm foli bezbarwnej ORACAL....
                                        wycinasz z zapasem na magnes wyklejasz na dachu jak wlepę OCP ...

Zero rys, estetycznie wykonane i brak zakłuceń na CB :wink:
                                        :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• cycek
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 554

Piratka, ściągałaś folię, że wiesz?
                                          Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• Wendetta
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 46

Znjomy mial folie nie wiem jaka i jak ja odkleil
                                            to sie bardzo zdziwil. Mial ciemne autko z ladna plama.

Komentarz

• Arti_r1
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2626

nie wiem co Wy za folie kleicie, ale ja po roku użytkowania magnesówki odkleiłem i zero śladu :P
                                              Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
                                              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• frozen
                                                Drive
                                                • 2010
                                                • 54

Zamieszczone przez cycek
                                                Piratka, ściągałaś folię, że wiesz?

Może sprostuję post,
                                                Pisałem go ja i owszem ściągałem tą folię mało tego oklejałem już nie jeden samochód,

Folia była przyklejana i zrywana z mojej czeszki wielokrotnie, jakoś nie zauważyłem na czarnym żeby był problem z lakierem czy żeby były jakiekolwiek przebarwienia.

[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 14:59 ]
                                                idąc dalej tym śladem czyli ściągając wlepe OCP też zostanie przebarwienie ?

[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 15:00 ]
                                                Zamieszczone przez Arti_r1
                                                nie wiem co Wy za folie kleicie, ale ja po roku użytkowania magnesówki odkleiłem i zero śladu :P
                                                no więc właśnie wszystko zależy od foli której użyjesz do oklejania

Komentarz

• Wendetta
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 46

Nie wiem jakiej foli używał kolega. Możliwe ze zależy to od rodzaju foli.
                                                  Każda z metod ma swoje + i -. Trzeba tylko rozważyć co dla kogo ma większe znaczenie.
                                                  Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...