Oj panowie przepraszam za to cale zamieszanie wszystko jest tak jak mowicie. Chyba nic nie mam urwane bo krecilem tym pokretłem pod predkosciomierzem ajj jeszcze raz sorki. Zła interpretacja instrukcji. Do wszystko dlatego zee to moj pierwszy samochod ktory ma zegar na desce rozdzielczej ops: ops:
Chipsy przez internet :)
Zwiń
X
-
Chipsy przez internet
wlasnie przygotowuje takie jedno urzadzonko...... i przez przypadek wpadl mi w rece serwer RS232.... w skrucie jest to urzadzenie ktoremu przyporzadkowujemu adres IP (moze byc publiczny) i z dowolnego miejsca na ziemi jest ono widzialne przez inny komputer jako wirtualny port RS232 (czyli taki przez jaki wpuszczamy wirusiki do autka)
mozna programowac autko zdalnie np w razie problemow :diabelski_usmiech1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
-
-
nie... np podpinasz to ustrojstwo do netu i swojego samochodu... dzwonisz do np mastersa czy innego speca, a on przez internet moze zrobic to co zwykle robi jak do niego przyjedziesz.... nie musisz sie ruszac z domu.... tylko potrzebujesz taki serwerek i przyznany adres IP1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Komentarz
-
-
tak domyslam sie ale jak widzisz Polak kombinuje (ja akurat chce legalnie miec program a nie skopiowany) i kazdemu taki pomysl moze przyjsc do glowy
niestety sa plusy Twojego wynalazku...ale i minusy jak chocby koniecznosc sprawdzenia
na hamowni ile +km/+nm dał program...a tego przez neta nie zrobisz....
Komentarz
-
-
Re: Chipsy przez internet
Zamieszczone przez laminawlasnie przygotowuje takie jedno urzadzonko...... i przez przypadek wpadl mi w rece serwer RS232.... w skrucie jest to urzadzenie ktoremu przyporzadkowujemu adres IP (moze byc publiczny) i z dowolnego miejsca na ziemi jest ono widzialne przez inny komputer jako wirtualny port RS232 (czyli taki przez jaki wpuszczamy wirusiki do autka)
mozna programowac autko zdalnie np w razie problemow :diabelski_usmiech
masz tu gotowca, skrakuj sobie albo zapłać za licencje :wink:
serwer rs 232
Komentarz
-
Komentarz