Proszę o pomoc, jakie dopasować felgi do tej skody. interesują mnie felgi częściowo czarne, bo samochód chcę zrobić w stylu czerni ze złotym. mały problem w tym że mam lekko podniesione zawieszenie i nie chcę go obniżać. na zdjęciu mam przymierzone felgi 17 z oponą wysoką na 40, ale przestrzeń pomiędzy nadkolem jest zbyt duża. co można z tym zrobić aby nie przesadzić z kosztami
Szczerze mówiąc - wygląda toto groteskowo :lol: Zdecyduj się na coś - albo podwyższony zawias, albo niskoprofilowe opony. Octavia to nie Porsche Cayenne czy Infiniti FX.
waldus289, na 17kę to najlepiej 225/45/17 będzie mieć trochę wyższą ściankę ale przy tym zawiasie i tak luka w nadkolu zostanie i terenowo będzie wyglądać.
wygląda jak DREZYNA, tylko na tory postawić :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez Skfarek
waldus289, na 17kę to najlepiej 225/45/17 będzie mieć trochę wyższą ściankę ale przy tym zawiasie i tak luka w nadkolu zostanie i terenowo będzie wyglądać.
tak w ogóle to przy tym ogumieniu to zmieniasz średnicę koła o przeszło 3 cm co jest niezgodne homologacją i chyba nawet niedozwolone ;/
jak już chcesz gumę założyć żeby było si to tka jak napisał kolega wyżej, w sumie to koło będzie miało o ponad 3 cm większą srednicę
piotrek_gdy, 225/45/17 ma tylko -0.03 % procent różnicy w średnicy w stosunku do oryginału czyli 195/65/15. Zamienniki zalecane to te które mają +/- 1% odchyłki, dalej dopuszczalne są chyba +/- 2%, a możliwe ale nie zalecane to +/- 3%
205/50/17 czyli oryginalny rozmiar z RSa 1 to 0.36 % na plusie wobec 195/65/15
Komentarz