(O1) ciezko rozpedzic od 150 km/h do 180 km/h.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario2822
    Classic
    • 2012
    • 9

Ok,dzięki bardzo
    mariusz hendrych
  • Zarazwracam
    Drive
    • 2010
    • 41

Witam, kupel posiada octavie combi 1,9 Tdi 110 koni...

Pytanie jest takie jaka jest max. prędkość.... Bo jemu samochód przyśpiesza do 150km/h i później się męczy do 180 km/h czy to jest normalne ?
    ...

Komentarz

• mamaj12
      RS
      • 2009
      • 1956
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zarazwracam, jeżeli się nie mylę to powinieneś szukać odpowiedzi pod hasłem notlauf w szukajce.
      obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
      wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• filipT
        Rider
        • 2010
        • 554

przy notlaufie na 120 by się chyba zatrzymał.
        też mam 110, 2004r i rozbujałem ją do licznikowych ~210 ( gps zapisał 191 ), ale trwało to jakiś czas.
        z wiekiem konie uciekają i mocy brakuje. ważne jest też jak auto było używane wcześniej.
        niech wyda na hamownie i się dowie ile mu z tych 110 zostało
        Mój Szkodnik

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez filipT
          z wiekiem konie uciekają i mocy brakuje. ważne jest też jak auto było używane wcześniej.
          niech wyda na hamownie i się dowie ile mu z tych 110 zostało
          Polecam przeanalizowanie tematu z wykresami, a zobaczysz, że z wiekiem to w TDI jest z reguły ponad serię. Zawszę są gifty, mniejsze lub większe. Niemniej jedna wizyta na hamowni mogłaby być pomocna gdyż wszystko poniżej serii będzie dziwne.
          Zamieszczone przez filipT
          przy notlaufie na 120 by się chyba zatrzymał.
          Niekoniecznie, ja łapałem notlaufy z zależności od szybkości naciskania pedału gazu. Przy ostrym już przy 120, ale przy delikatnym przyśpieszaniu dopiero przy 160km/h. Podejrzewam, że poszedł by do 180, ale trwało by to wieczność na notlaufię (stopa w podłodze i bez zwalniania).
          Generalnie seryjne TDI 110KM wg katalogu ma ok 185km/h max. W rzeczywistości jest różnie z reguły między 190 - 210 (licznikowe). Niech zwaguje Szkodnika, a jak to nic nie wykaże to jeszcze logi dynamiczne.
          Zamieszczone przez Zarazwracam
          Bo jemu samochód przyśpiesza do 150km/h i później się męczy do 180 km/h czy to jest normalne ?
          Poza tym co znaczy męczy się? Powyżej 3500rpm seryjne 110KM dostaję małej zadyszki.
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Zarazwracam
            Drive
            • 2010
            • 41

Do 150km/h rozpedza sie dobrze pozniej trzeba ja pchac do 180 samochod ma 3 latka...
            ...

Komentarz

• makog
              Rider
              • 2010
              • 345

hmm moge sie mylic, ale w 3 letniej skodzie napewno nie wystepuje silnik 110 KM, a chyba raczej 101 KM na PD.
              http://www.wimeb.markomp.net
              Już nie moja Skodzina
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952

Komentarz

• Piratka
                L&K
                • 2009
                • 1016

My mamy 110km AHF, pomimo wieku nie ma stresu ani pocenia, bez bólu wchodzi do 180-190 km/h
                PS. może być podał w temacie coś bardziej nakierowującego na temat,
                chociażby [O1] 150km/h i ani grama więcej

I tam się dziwię że temat nie został jeszcze zamknięty
                :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• Zarazwracam
                  Drive
                  • 2010
                  • 41

Kolego mylisz sie wystepuje 110 koni.

Jestem troche zdziwiony bo tak jak napisalem do 150 rozpedza sie bardzo dobrze a od 150 do 180 juz slabo idzie i potrzebuje duzo czasu na rozpedzenie sie. I tylko chcialem wiedziec czy u osob majacych ten silnik jest tak sam samo . Skoda combi 1,9 tdi 110 km rok 2007.
                  ...

Komentarz

• Casper
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 649
                    • Audi

przy programie na ~135KM moja bez problemu szła do 180/h później już trochę się męczyła do max 210/h, przy obecnych modyfikacjach bez problemu zamyka szafę 220/h i idzie dalej aż do odcięcia, ale dosłownie kilka razy tak jechałem bo to nie zdrowe dla motorowni ps. skrzynię mam 5-cio biegową
                    Była 1.9 TDI AHF Elegance
                    190KM/395Nm

Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
                    277KM/561Nm

Perfect Service by DGW

Komentarz

• Zarazwracam
                      Drive
                      • 2010
                      • 41

Zamieszczone przez Casper
                      przy programie na ~135KM moja bez problemu szła do 180/h później już trochę się męczyła do max 210/h, przy obecnych modyfikacjach bez problemu zamyka szafę 220/h i idzie dalej aż do odcięcia, ale dosłownie kilka razy tak jechałem bo to nie zdrowe dla motorowni ps. skrzynię mam 5-cio biegową
                      No ja mam standart ale mysle ze na wiosne jej walne chipa. A mozesz mi napisac na priv gdzie robiles te wszystkie modyfikacje i ile Cie to wynioslo ??
                      ...

Komentarz

• looker
                        RS
                        • 2008
                        • 1886
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Faktycznie. tez bylem przekonany, że Octavie I z VP przestali montować w 2005 roku, tak pod koniec... :|
                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• pstryczek
                          RS
                          • 2009
                          • 10782
                          • Superb III (3V3)

Ostatnie studziesiątki montowano w Octaviach chyba w 2005 roku, tak piszą w starych ofertach salonu Skody w moim mieście. A wracając do tematu rozpędzania to moja ASZ przy załączonej klimie rozpędza się max do licznikowego około 195 km/h, bez klimy ciągnie licznikowe 220.
                          Marek

Komentarz

• krzysiek13
                            L&K
                            • 2010
                            • 1155

Nagle słabnie przy 150, czy po prostu jest jej ciężko? 110tki VP to zacne silniczki , jak koledzy pisali - hamownia obiektywnie pokaże jak ciągnie

Mi powyżej 200 zaczyna mulić
                            Octavia

Komentarz

Kolego u mnie jedzie to mniej wiecej tak, silnik ASV 110 KM przebieg 250 tys, rocznik 2002
                              licznik mam wyskalowany do 220. Filmik kiepskiej jakosci bo telefonem, ale zaczynalem od ok 110 i szlo gdzies do 185 kmh
                              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3O8h2MylcGY[/youtube]

dodam tylko ze nie ma co liczyc na zryw w zakresie od 150 do 180, no ale nie wiem do konca tez jak jedzie auto opisywane przez Ciebie, tak czy siak moje licznikowo ponad 200 pociagnie spokojnie.

[ Dodano: Czw 27 Sty, 11 20:44 ]
                              wlacz sobie do youtube na pelny ekran, widac troche lepiej

Komentarz

• Zarazwracam
                                Drive
                                • 2010
                                • 41

Zamieszczone przez Golas27
                                Kolego u mnie jedzie to mniej wiecej tak, silnik ASV 110 KM przebieg 250 tys, rocznik 2002
                                licznik mam wyskalowany do 220. Filmik kiepskiej jakosci bo telefonem, ale zaczynalem od ok 110 i szlo gdzies do 185 kmh

dodam tylko ze nie ma co liczyc na zryw w zakresie od 150 do 180, no ale nie wiem do konca tez jak jedzie auto opisywane przez Ciebie, tak czy siak moje licznikowo ponad 200 pociagnie spokojnie.

To juz widze ze u Ciebie to strzalka idzie do 180 u mnie niemal w miejscu stoi wieczorem nagram filmik
                                ...

Komentarz

kurde ja myslalem ze ASZ ma 130 KM.
                                  no ja mysle ze gdzies tak powinna isc sryjna 110-tka, wiec faktycznie mozesz miec cos nie tak, ale bez sprawdzenia to tylko wrozyc mozna, lepiej sie wziac za to konkretnie niz gdybac.

Komentarz

• krzysiek13
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1155

kurde ja myslalem ze ASZ ma 130 KM.
                                    Ma ma a nawet więcej. Aczkolwiek 110 VP też potrafi miło zaskoczyć
                                    Octavia

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2009
                                      • 10918
                                      • Fiat

Golas27, "Witam, kupel posiada octavie combi 1,9 Tdi 110 koni... " przecież tu mowa nie o aucie autora tematu

[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 13:36 ]
                                      asv (110km) produkowali w latach 1997-2007...tak znalazłem. To auto z końca produkcji tego engina.
                                      A dałbym głowe, że w tourach I tylko PDki siedzą 101...no człowiek się całe życie uczy

Komentarz

To juz widze ze u Ciebie to strzalka idzie do 180 u mnie niemal w miejscu stoi wieczorem nagram filmik
                                        Sew no wiem, tylko pozniej pisze jak powyzej i juz zglupialem, teraz jarze :wink:

[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 13:44 ]
                                        Zamieszczone przez sew1981
                                        A dałbym głowe, że w tourach I tylko PDki siedzą 101
                                        tez sie kiedys zdziwilem widzac w ogloszeniu :wink:

[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 13:47 ]
                                        Zamieszczone przez k085
                                        czkolwiek 110 VP też potrafi miło zaskoczyć
                                        no mily silniczek i solidny

[ Dodano: Wto 01 Lut, 11 18:56 ]
                                        i jak nagrales jak to jedzie??

Komentarz

• Zarazwracam
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 41

Witam,
                                          wracam do tematu po długiej przerwie. Okazało się ze w skodzie siedzi nie 110KM tylko 101 KM ( SILNIK AXR ) i to może być powód przyśpieszenia. Pod spodem filmik wykonany na piątym biegu od 80 km do max. prędkości skody. CZY TO NORMALNE PRZYŚPIESZENIE ?
                                          ...

Komentarz

Okazało się ze w skodzie siedzi nie 110KM tylko 101 KM ( SILNIK AXR )
                                            mimo to moim zdaniem zamula mocno, cos nie halo.

Komentarz

• Zarazwracam
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 41

Mi też się wydaje że coś nie tak ale jak byłem na syreny u chłopaków nic nie znaleźli myślałem że to turbo ale podobno oki, później że przepływomierz ale nie mam jak sprawdzić a nie będę wydawał 350 zł po to żeby sprawdzić że wymiana nic nie dała ;/

powyżej 3 tyś obrotów ma problem.
                                              ...

Komentarz

• Jark7
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 777

Zamula i to mocno
                                                Mam ten sam silnik, z tego samego rocznika
                                                Pamiętam jeszcze sprzed podrasowania, że do 180 spokojnie dochodziłem ze dwa razy szybciej
                                                Znaczenie może tu mieć fakt, że mój AXR z fabryki dostał 118 koników
                                                Może by trzeba na hamownię wskoczyć ?

Pozdro
                                                Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                                Jark7
                                                było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• bradley
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1465

Ostro zamula. Seryjna 90tka idzie lepiej
                                                  Logi dynamiczne prawde powiedza. Stawialbym jednak na przeplywke. Jaka tam siedzi? Bosch czy Pierburg? Bo mozna podlaczyc na test diode i bedzie symulowac sprawny przeplywomierz. To wykluczy jego ewentualna awarie.
                                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...