Ok,dzięki bardzo
(O1) ciezko rozpedzic od 150 km/h do 180 km/h.
Zwiń
X
-
Zarazwracam, jeżeli się nie mylę to powinieneś szukać odpowiedzi pod hasłem notlauf w szukajce.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
przy notlaufie na 120 by się chyba zatrzymał.
też mam 110, 2004r i rozbujałem ją do licznikowych ~210 ( gps zapisał 191 ), ale trwało to jakiś czas.
z wiekiem konie uciekają i mocy brakuje. ważne jest też jak auto było używane wcześniej.
niech wyda na hamownie i się dowie ile mu z tych 110 zostało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipTz wiekiem konie uciekają i mocy brakuje. ważne jest też jak auto było używane wcześniej.
niech wyda na hamownie i się dowie ile mu z tych 110 zostało
Zamieszczone przez filipTprzy notlaufie na 120 by się chyba zatrzymał.
Generalnie seryjne TDI 110KM wg katalogu ma ok 185km/h max. W rzeczywistości jest różnie z reguły między 190 - 210 (licznikowe). Niech zwaguje Szkodnika, a jak to nic nie wykaże to jeszcze logi dynamiczne.
Zamieszczone przez ZarazwracamBo jemu samochód przyśpiesza do 150km/h i później się męczy do 180 km/h czy to jest normalne ?W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
hmm moge sie mylic, ale w 3 letniej skodzie napewno nie wystepuje silnik 110 KM, a chyba raczej 101 KM na PD.http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
My mamy 110km AHF, pomimo wieku nie ma stresu ani pocenia, bez bólu wchodzi do 180-190 km/h
PS. może być podał w temacie coś bardziej nakierowującego na temat,
chociażby [O1] 150km/h i ani grama więcej
I tam się dziwię że temat nie został jeszcze zamknięty:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Kolego mylisz sie wystepuje 110 koni.
Jestem troche zdziwiony bo tak jak napisalem do 150 rozpedza sie bardzo dobrze a od 150 do 180 juz slabo idzie i potrzebuje duzo czasu na rozpedzenie sie. I tylko chcialem wiedziec czy u osob majacych ten silnik jest tak sam samo . Skoda combi 1,9 tdi 110 km rok 2007....
Komentarz
-
-
przy programie na ~135KM moja bez problemu szła do 180/h później już trochę się męczyła do max 210/h, przy obecnych modyfikacjach bez problemu zamyka szafę 220/h i idzie dalej aż do odcięcia, ale dosłownie kilka razy tak jechałem bo to nie zdrowe dla motorownips. skrzynię mam 5-cio biegową
Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Casperprzy programie na ~135KM moja bez problemu szła do 180/h później już trochę się męczyła do max 210/h, przy obecnych modyfikacjach bez problemu zamyka szafę 220/h i idzie dalej aż do odcięcia, ale dosłownie kilka razy tak jechałem bo to nie zdrowe dla motorownips. skrzynię mam 5-cio biegową
...
Komentarz
-
-
Faktycznie. tez bylem przekonany, że Octavie I z VP przestali montować w 2005 roku, tak pod koniec... :|OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Gość
Kolego u mnie jedzie to mniej wiecej tak, silnik ASV 110 KM przebieg 250 tys, rocznik 2002
licznik mam wyskalowany do 220. Filmik kiepskiej jakosci bo telefonem, ale zaczynalem od ok 110 i szlo gdzies do 185 kmh
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3O8h2MylcGY[/youtube]
dodam tylko ze nie ma co liczyc na zryw w zakresie od 150 do 180, no ale nie wiem do konca tez jak jedzie auto opisywane przez Ciebie, tak czy siak moje licznikowo ponad 200 pociagnie spokojnie.
[ Dodano: Czw 27 Sty, 11 20:44 ]
wlacz sobie do youtube na pelny ekran, widac troche lepiej
Komentarz
-
Zamieszczone przez Golas27Kolego u mnie jedzie to mniej wiecej tak, silnik ASV 110 KM przebieg 250 tys, rocznik 2002
licznik mam wyskalowany do 220. Filmik kiepskiej jakosci bo telefonem, ale zaczynalem od ok 110 i szlo gdzies do 185 kmh
dodam tylko ze nie ma co liczyc na zryw w zakresie od 150 do 180, no ale nie wiem do konca tez jak jedzie auto opisywane przez Ciebie, tak czy siak moje licznikowo ponad 200 pociagnie spokojnie.
wlacz sobie do youtube na pelny ekran, widac troche lepiej...
Komentarz
-
-
Gość
kurde ja myslalem ze ASZ ma 130 KM.
no ja mysle ze gdzies tak powinna isc sryjna 110-tka, wiec faktycznie mozesz miec cos nie tak, ale bez sprawdzenia to tylko wrozyc mozna, lepiej sie wziac za to konkretnie niz gdybac.
Komentarz
-
Golas27, "Witam, kupel posiada octavie combi 1,9 Tdi 110 koni... " przecież tu mowa nie o aucie autora tematu
[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 13:36 ]
asv (110km) produkowali w latach 1997-2007...tak znalazłem. To auto z końca produkcji tego engina.
A dałbym głowe, że w tourach I tylko PDki siedzą 101...no człowiek się całe życie uczy
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez ZarazwracamTo juz widze ze u Ciebie to strzalka idzie do 180 u mnie niemal w miejscu stoi wieczorem nagram filmik
[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 13:44 ]
Zamieszczone przez sew1981A dałbym głowe, że w tourach I tylko PDki siedzą 101
[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 13:47 ]
Zamieszczone przez k085czkolwiek 110 VP też potrafi miło zaskoczyć
[ Dodano: Wto 01 Lut, 11 18:56 ]
i jak nagrales jak to jedzie??
Komentarz
-
Zamieszczone przez Golas27Kolego u mnie jedzie to mniej wiecej tak, silnik ASV 110 KM przebieg 250 tys, rocznik 2002
wlacz sobie do youtube na pelny ekran, widac troche lepiej
wracam do tematu po długiej przerwie. Okazało się ze w skodzie siedzi nie 110KM tylko 101 KM ( SILNIK AXR ) i to może być powód przyśpieszenia. Pod spodem filmik wykonany na piątym biegu od 80 km do max. prędkości skody. CZY TO NORMALNE PRZYŚPIESZENIE ?
...
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez ZarazwracamOkazało się ze w skodzie siedzi nie 110KM tylko 101 KM ( SILNIK AXR )
Komentarz
-
Zamieszczone przez Golas27Zamieszczone przez ZarazwracamOkazało się ze w skodzie siedzi nie 110KM tylko 101 KM ( SILNIK AXR )myślałem że to turbo ale podobno oki, później że przepływomierz ale nie mam jak sprawdzić a nie będę wydawał 350 zł po to żeby sprawdzić że wymiana nic nie dała ;/
powyżej 3 tyś obrotów ma problem....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Golas27Zamieszczone przez ZarazwracamOkazało się ze w skodzie siedzi nie 110KM tylko 101 KM ( SILNIK AXR )
Mam ten sam silnik, z tego samego rocznika
Pamiętam jeszcze sprzed podrasowania, że do 180 spokojnie dochodziłem ze dwa razy szybciej
Znaczenie może tu mieć fakt, że mój AXR z fabryki dostał 118 koników
Może by trzeba na hamownię wskoczyć ?
Pozdro
Komentarz
-
-
Ostro zamula. Seryjna 90tka idzie lepiej
Logi dynamiczne prawde powiedza. Stawialbym jednak na przeplywke. Jaka tam siedzi? Bosch czy Pierburg? Bo mozna podlaczyc na test diode i bedzie symulowac sprawny przeplywomierz. To wykluczy jego ewentualna awarie.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz