Zamieszczone przez tomy_2000
[O1] Aktywacja kontrolki spalonej żarówki
Zwiń
X
-
[O1] Aktywacja kontrolki spalonej żarówki
Witam wszystkich.
Czy ktoś wie, jak to było w octaviach 1 FL z kontrolkami spalonej żarówki, niskiego stanu płynu do spryskiwaczy, zużytych klocków hamulcowych? Czy takie wyposażenie zależało od wersji auta? Czy było to na dodatkowe zamówienie?
Ostatnio ku mojemu zdziwieniu zapaliła się kontrolka niskiego stanu płynu do spryskiwaczy. Ale np. kontrolka spalonych żarówek nie działa, nie wiem jak kontrolka zużytych klocków. Więc jak to jest, że niektóre są a innych nie ma?
Czy jest jakaś możliwość na włączenie "nieaktywnych" kontrolek? Na pewno do przepalonych żarówek byłby potrzebny jakiś układ. Pytam, bo może ktoś coś wie na ten temat? Z góry dzięki za pomoc.
-
-
samą kontrolkę można dojrzeć, jak słońce zaświeci. Ale też nieraz jak oglądam na allegro, to widać na zdjęciach, że się świeci ta kontrolka. Dlatego się zastanawiam, jakie wersje to miały a jakie nie
http://allegro.pl/idealna-skoda-octa...500995169.html - ta na przykład ma wyświetlacz fis. A moja z tego samego roku produkcji, też elegance, nie ma takiego wyświetlacza, tempomatu, podgrzewanych foteli, kierownicy skórzanej... Więc chyba elegance innej elegance nie jest równa... Czyżby "w tamtych czasach" pełno rzeczy mimo wszystko było za dodatkową opłatą...?
Komentarz
-
-
U mnie nie świeciła prawa żarówka stopu. Zapaliły się kontrolki abs i asr. Po wymianie uszkodzonej żarówki kontrolki ABS i ASR nadal świecą. Co muszę zrobić aby kontrolki zgasły ? (octavia 1 2002r)
Update:
Podpiąłem VAG-a i okazało się że prawy tylni czujnik ABSu ma zwarcie . Niedługo będę wymieniał.
Update2:
Dla pewności, że to czujnik pomierzyłem go omomierzem. Na sprawnych rezystancja była bliska zeru; na uszkodzonym Ω→∞.
W skodaczesci.pl kupiłem czujnik za 25 zł (zobaczymy co z tego będzie) i w aso u Bednarka (Łódź) wymienili mi ten czujnik za ~55zł. Uważam, że warto dać te 55zł za wymianę. Bez narzędzi pod blokiem bym tego nie zrobił (albo ciężko by było). Po wymianie czujnika kontrolka ASR zgasła sama a błędy ABS panowie usunęli VAGiem (i ABS też zgasł). Kontrolka ABS podobno gaśnie sama po przejechaniu około 500m. Wtedy błąd od czujnika ABS przechodzi w sporadyczny.
Przy okazji powiem tylko, że drugi raz byłem w serwisie u Bednarka w Łodzi i za każdym razem wyjeżdżam zadowolony (i nie spłukany $$ - dla "starych" skodiczek są promocje).Skoda Octavia I 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
Komentarz