oklejanie słupków OIIfl combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EdKris
    Drive
    • 2010
    • 40

rafaelog, nie taki żarcik ale to nie zmienia faktu że już samochodem do pracy pomykam i żadnego ruchu już prawie nie mam
    O1 SLX AHF
  • locaj85
    Rider
    • 2009
    • 482

Witam,
    czy ktoś przerabiał temat w O2 , najlepiej combi?? Z góry dzięki za zdjęcia.
    Nakładki Milotec są za drogie IMHO....

Jakich folii używaliście?
    Czy trzeba demontować uszczelki?

pzdr.

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w O1 (hatchback ale to bez różnicy) użyłem folii czarnej na progi, a uszczelki najlepiej odchylić to wtedy ładnie będzie wyglądać. można zrobić to samemu ale jedna strona zawsze lepiej wychodzi niż druga

Komentarz

• locaj85
        Rider
        • 2009
        • 482

w O2 będzie troszkę trudniej ze względu na kształt słupka na dole i brak perforacji blachy, stąd temat

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

Zobaczcie temat kolegi Jac_ek w "nasze auta".

Komentarz

• mikolaj
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 366
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

locaj85, jak nie dasz sam rady udaj się do zakładu gdzie przyciemniają szyby, tam powinni ci zrobić jak trzeba

Komentarz

• locaj85
              Rider
              • 2009
              • 482

Zamieszczone przez hotrain
              Zobaczcie temat kolegi Jac_ek w "nasze auta".
              znam temat , ale kolega imiennik dał nakładki miloteca a ich koszt jest uważam zbyt wysoki

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

locaj85, no będzie ale spróbować można, koszt rolki folii progowej jacky to około 20 zł :wink:
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• krzysiek13
                  L&K
                  • 2010
                  • 1155

Ja u siebie w O1 robiłem folią progową. Poodchylałem uszczelki, odtłuściłem powierzchnię, odciąłem pasek folii odrobinę dłuższy niż potrzeba. Następnie odkleiłem po obu stronach folii ten papier, uciąłem go tak z 10cm od końca i ponownie nakleiłem na folię po to, żeby przykleić na razie tylko środek folii, a końce później. Kolejny krok to było naklejenie (tylko środek) :szeroki_usmiech równo i bez cięcia od strony szyby. Potem zająłem się docięciem folii z góry i z dołu - przejechałem nożyczkami delikatnie, żeby odznaczyć na folii ten kancik, gdzie ma się kończyć, odciąłem, oderwałem papier i nakleiłem do samego końca. Następnie musiałem tą folie jakoś ładnie wywinąć na krawędzi uciąłem tak, żeby wystawało tylko około 2cm (łatwiej wywinąć), starannie ręką zawinąłem do tyłu, od wewnętrznej strony drzwi w O1 jest na brzegu taki mały rancik (0,5cm), wzdłuż którego przyciąłem przyklejoną folię ostrym nożykiem i oderwałem nadmiar. Po wszystkim tylko jeden słupek musiałem poprawić, bo narobiłem bąbli i zrywałem
                  Octavia

Komentarz

Pracuję...