Założenie tych ramek jest banalnie proste, jak ktoś jest zainteresowany to mogę przedstawić skróconą instrukcje w końcu poniekąd zegarki to moja specjalność :twisted:
Ale mam inne pytanie, dużo jest roboty ze zdjęciem kierownicy?? Co trzeba zrobić żeby przy zdejmowaniu kiery nie wypaliła poduszka :?:
Ale mam inne pytanie, dużo jest roboty ze zdjęciem kierownicy?? Co trzeba zrobić żeby przy zdejmowaniu kiery nie wypaliła poduszka
spoko sobie poradzisz. Dla laika 2h-może mniej. Co do poduchy bez obaw - primo zdejmujesz kleme "-" i robisz swoje-VAG nie złapie błędu (wyłącz wcześniej alarm bo będzie wył). Naj... roboty będzie ze zdjęciem poduchy. Trzymają ją 2 sprężyny i jest trochę zabawy żeby ją wypiąć-potem już sama radość. Zaopatrz się w odpowiedni klucz do odkręcenia kiery. Powodzenia.
O dobrze że temat odgrzany, co z tymi ramkami. Bo ja bym z chętnie takie ramki przykleił
znalazłem ramki w sklepie int. SkodaDesign, wysyłają
[ Dodano: Pią 11 Lut, 05 20:04 ]
Zamieszczone przez luky8
Założenie tych ramek jest banalnie proste, jak ktoś jest zainteresowany to mogę przedstawić skróconą instrukcje w końcu poniekąd zegarki to moja specjalność :twisted:
Ale mam inne pytanie, dużo jest roboty ze zdjęciem kierownicy?? Co trzeba zrobić żeby przy zdejmowaniu kiery nie wypaliła poduszka :?:
proponuje podjechac do aso tam kazdy elektryk zdejmie Ci za piwko lub dwa piwka jak lubi, a równierz dobrzy mechanicy maja takie coś do zdejmowania poduch , otrzegam przed właczaniem zapłonu po odpięci bo wyskakuje błąd i trzeba w serwisie restowac a za to trzeba zazwyczaj płacić leszekm
[ Dodano: Pią 11 Lut, 05 20:07 ]
aha , zapomniałem , elektryk / aso / który zdejmował mi kierownik do obszywania wcale nie odpinał klem. leszekmw
na zlocie w Hradec byl gosc co sprzedawal takie ramki po 50 lub 75 koron!!! dokladnie nie pamietam ceny ale kolega kupowal do audi A3 i myslalem ze placi 50zl a to byla cena w koronach!!! dodam ze sprzedawca byl Polakiem i ma to w ofercie gdzies na allegro-tak mowil
no ja w końcu kupiłem ramki miloteca w skoda design i czekam na przesyłkę. doszedłem do wniosku ze oryginał to oryginał , zobaczymy. za to pochwalić sie moge gałką z chromikiem z superba lub fabii ,sa podobne, kupiłem na allegro tak panna sprzedaje / Agnieszka/
ładna oryginał skórka z klamkami i ramkami będzie piknie mam nadzieje . leszek
[ Dodano: Pią 11 Mar, 05 14:00 ]
aha jak by ktoś kupował to uwazajcie na mieszek z gałką , przeczytajcie dobrze ogłoszenie bo zrobicie to co ja :lol:
Misiek juz zmienil, bylo tez na forum, na taka z Octy RS.
Ale moze komu innemu sie link przyda , w sumie ta kiera nie jest droga i co najwazniejsze pasuje stary airbag. Tylko ciekawe jak to w realu wyglada i w dloniach lezy :roll:
Poza srebrnymi ramkami na zegary, dokupiłem również podobne ramki na głośniki w drzwiach, gałka tez srebrna ale od L&K. Kierownicę sam obszywałem, nieźle wyszło
Poza srebrnymi ramkami na zegary, dokupiłem również podobne ramki na głośniki w drzwiach, gałka tez srebrna ale od L&K. Kierownicę sam obszywałem, nieźle wyszło
Zapodaj jakies fotki :diabelski_usmiech i kier i tych ramek na glosniki ,rozwazalem kupic takie ale jak sie dowiedzialem ze nie sa z siatka w srodku ,a tylko sama obwodka to olalem :roll:
Fotki zapodam jutro, a ramki wygladają naprawdę super, gdyby były z siatką byłaby chyba trochę lipa..
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 05 09:44 ]
Zamieszczone przez Samiec
Zamieszczone przez Emil
Zapodaj jakies fotki :diabelski_usmiech i kier i tych ramek na glosniki ,rozwazalem kupic takie ale jak sie dowiedzialem ze nie sa z siatka w srodku ,a tylko sama obwodka to olalem :roll:
Zapodaję fotkę ramki głośników, sorki za kiepską jakosć zdjecia, które bylo dziś robione nokią 8)
nie mam fotki ale dostałem w końcu te ramki z milotecu / skoda design / i niestety porażka wogóle mi sie niepodobaja , sa za grube i kolor tego chromujakiś taki dziwny , jakby stara łyżeczka do herbaty ale trudnio , jakos założyłem ale chyba zaryzykuję jeszcze i kupie te z allegro , ktoś tam robi / manufakturka? /. w każdym bądż razie ramki z milot. proponuję dobrze obejrzeć na zdjęciu , ja kupiłem przez internet.
jak juz mowa o wnętrzu samochodu to mam pytanie, niżej są dwa zdjęcia, sa one z internetowego sklepu z częsciami do design'u skody, ale koszt zestawu to 185zeta plus 130 zeta czyli sporo,
czy ktos z forumowiczów wie może jak coś takiego zrobic w octavi za mniejsze pieniądze? Drewno dodaje elegancji, a że ten plastik to jak drewno, pewnie troche w tym snobizmu ale...;-)
widziałem takie rzeczy / drewno :wink: / w innych autach i jakość jako jakość byładobra a co do podobania to kwestia gustu, w każdym bądż razie okleiny nie były grube ale troszkę to jechało wioską , bez obrazy , galka taka była na allegro za ok 100 ,myślałem o niej ale ona jest z matowym aluminium a do klamek i tych ramek nieszczesnych to nie za bardzo. kupiłem na allegro gałkę od fabii zechromowaną nakładką ,pisałem o tym kiedyś
[ Dodano: Pią 08 Kwi, 05 21:59 ]
fabryka to fabryka naklejane miloteci to naklejane , każdy będzie widział
Komentarz