[O1] Amortyzatory SACHS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octaviaturbo
    Classic
    • 2011
    • 17

[O1] Amortyzatory SACHS

Witam.

Widzę iż dyskusja n/t płynów nabrała dynamiki... chciałbym zauważyć iż kolega pytał jaki płyn ma kupić , tak więc nie chodzi tu o „warunki frontowe” tylko o normalną eksploatację.

Dostępność właściwych płynów jest duża / orginał i zamienniki / i wyraźnie rozróżniamy płyn /olej / syntetyczny i mineralny a nie każdy „zielony” to dolar ... prawda?

Kolor jest parametrem pomocniczym , przy nie dużej dolewce zapewne tragedii nie będzie ale mieszanie / nie wymiana / obydwu płynów może skutkować co najmniej czkawką ...

Pozdrawiam.
    PEŁNA RURA DO PRZODU - ALE NIE BEZMYŚLNIE...
  • Dud3k
    Drive
    • 2010
    • 74

[O1] Amortyzatory SACHS

Witajcie! Małe pytanie mam do was. Chce obniżyć deczko mojego szkodnika a przez co poprawic mu trochę warunki jezdne. Z tego co sie oczytałem na forum o obniżaniu to wymiany samych sprężyn nitk nie poleca. No i tu zaczyna sie moje pytanie. W szkodniku mam założone amorki SACHSA nie wiem jakie dokladnie tyle wiem że są żółte :P i dosc twarde ale bujające się także czy warto zakładać na te amorki springi -4 ? (amortyzarory mają przelatane ok 40 tys)

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

o ile chcesz obniżyć auto?
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Dud3k
        Drive
        • 2010
        • 74

o 4 cm

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

to na pewno musisz wymienić amory albo najlepiej kpl zawieszenie co by grało ze sobą, jezeli masz kasę to możesz wpakować również gwint
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• krzysiek13
            L&K
            • 2010
            • 1155

Zamieszczone przez Dud3k
            dosc twarde ale bujające się
            To tak jak seryjne :roll:
            Octavia

Komentarz

• Dud3k
              Drive
              • 2010
              • 74

Witam Panowie. Odkopuje temat zeby nie zakładać nowego Otóż moja zawiecha w szkodniku nie jest jednak tak twarda jak to mi sie wydawalo. Rękami samochód moża tak rozbujać ze szok :P wyglada to tak jak by miał pneumatyczne zawieszenie haha :P Szukałem na forum i nic konkretnego nie znalazlem ( a jak coś jest to prosił bym o linka ) odnoścnie zawieszenia O1. tak jak pisałęm wczesniej amory mają przelatane ok 50 tys km. a springi 250 tys :twisted:. to raczej do wymiany ;p Panowie szukam rady u was. Co i gdzie kupić te gumy zawieszenia itp itd, CO dokładnie wymianić bo przez "x" czasu nie było wymieniane. CHodzi mi o te wszystkie gumowe częsci zawieszenia ?? Nie szukam czesci z najwyższej pólki tylko taki standard który troche wytrzyma. Czesci bede kupywal na "raty" powolutku ra to raz to a potem wszystko zloze do kupy Więc jak ktoś by był tak miły i napisał mi czarno na białym co kupic (jak sie ta część nazywa) i od kogo na allegro takie częsci kupywać tak żeby pasowały do mojej O1 AHL 2002r 1,9Tdi . POZDRAWIAM i z Góry Dziekuje

Komentarz

• krzysiek13
                L&K
                • 2010
                • 1155

tuleje wahacza:
                - przedniej nie ruszasz, jest wieczna
                - tylna lemforder, do audi s3/cupry itp. (pełna) ceną różnią się nieznacznie od seryjnych, ale jak ją włożysz, to zapominasz, że coś takiego istnieje.
                - amory do wyboru do koloru co kto lubi, zamiast serii bilstein b4, kyb excelg...
                - łączniki stabilizatora np. trw, ale stalowe (seryjne to zazwyczaj plastik)
                - gumki do stabilizatora powerflex (dłuuugo się na to czeka) albo ori, lemforder. Przed zakupem sprawdź średnicę pręta, bo różnie bywa.
                - obejrzyj jeszcze obsady przednich amorów - czy wystają. Jak otworzysz maskę to te talerzyki, świeżo po wymianie, dotykają do kielicha. Przez to, że wystają, przód siada nawet centymetr. W O1 z powodu nisko położonej miski to dużo.
                - tuleje tylnej belki są bardzo trwałe. Tylko rzuć okiem na nie.
                - sworznie wahacza też są mocne. Do sprawdzenia tylko
                Octavia

Komentarz

• Dud3k
                  Drive
                  • 2010
                  • 74

konkretnie i na temat ;] podziekował

Komentarz

Pracuję...