To ja nie będę zakładał nowego tematu tylko tu zapytam.
Będę przekładał swoją O1 sprzed lifta do wersji RS, posiłkując się tym poradnikiem i teraz pytania:
1. Zderzak przedni na pewno ma takie samo mocowanie jak w wersji poliftowej?
2. Czy mogę włożyć takie lampy (powinny pasować do wersji poliftowej)
To ja nie będę zakładał nowego tematu tylko tu zapytam.
Będę przekładał swoją O1 sprzed lifta do wersji RS, posiłkując się tym poradnikiem i teraz pytania:
1. Zderzak przedni na pewno ma takie samo mocowanie jak w wersji poliftowej?
2. Czy mogę włożyć takie lampy (powinny pasować do wersji poliftowej)
3. Wie ktoś czy silniczki regulacji z lamp z mojej Skody mogę włożyć do tych lamp czy muszę mieć poliftowe?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Jeśli o mnie chodzi to bym nie zakładał tych lamp.. Słabo wygladają w dzień.. Nie pasują aż tak super jak np oryginał i oszpecają strasznie samochód;/ No i podobno nie za dobrze świecą.. Szkoda kasy.. Za tą cene kupił bym ori xenony na polift..
A moglibyście powiedzieć na co zwracać uwagę jeśli chodzi o xenony? Generalnie wystarczy homologacja i ładny klosz czy coś jeszcze trzeba wiedzieć? Bo tak jak kolega rafiki wspomniał to w grę wchodzą tylko używki. Ewentualnie chciałbym coś z H7 bo te H4 w ogóle do mnie nie przemawiają.
Inne pytanie, czy da radę jakoś spasować zderzaki od O2 podobnym kosztem co zmiana na FL?
A no i jeszcze jedno, nie widzę zderzaków RS ze spryskiwaczami reflektorów, gdybym tylko taki dostał to da radę takie dokupić i jakoś zamontować? (pewnie będzie trzeba wiercić)
Sezzam, oczywiście, że to nie jest zderzak z O1 tylko z O2
[ Dodano: Czw 01 Maj, 14 18:47 ]
ale żeby takie bzdury pisał ktoś kto ma jeszcze ponad 2 tysiące aukcji w dziale "Motoryzacja" to dla mnie porażka :roll:
Skoda-Auto, Sezzam, i co dalej? Osobno byście kratki wstawiali? A otwory na halogeny to co z nimi? Wstawilibyście halogeny z O2 vRS? IMO za dużo rzeźbienia by w tym było
Skoda-Auto, Sezzam, i co dalej? Osobno byście kratki wstawiali? A otwory na halogeny to co z nimi? Wstawilibyście halogeny z O2 vRS? IMO za dużo rzeźbienia by w tym było
Oj chyba żartu nie podłapałeś
Ja tymczasem poluję dalej na swój zderzak Jak będę miał wszystkie części i zabiorę się za robotę to wkleję zdjęcia żeby były świeże
A tylko zapytam, na poprzednim zlocie widziałem w grillach niektórych osób znaczek OCP - to jakiś forumowy wynalazek, na który się nie załapałem czy po prostu efekt samodzielnego toczenia / frezowania?
Dobra czyli zostaje opcja xenon. Powiedzcie mi tylko jak tam są realizowane światła długie bo z taką technologią będę się spotykał pierwszy raz a z tego co czytałem to powinna być osobna żarówka do długich, chyba że mam lampy biksenonowe. W ori lampach są dwie soczewki i mała żarówka czyli od środka: postój, xenon - mijania, no i przeciwmgielne tak?
Chyba będę musiał odpuścić temat xenonów, chyba że znajdę bardzo tanio zestaw do samopoziomowania (czujniki i centralkę). Dorabiał ktoś takie samopoziomowanie do O1? Drogi to interes?
Sezzam, ja u siebie wymieniałem lampy i przerobione poziomowanie pod ręczny regulator , lecz aby przechodzić spokojnie kontrole na stacji diagnostycznej i przy miśkach kupiłem i zamontowałem symulator poziomowania który po włączeniu świateł robi tzw test poziomowania . Ja u siebie mam zamontowany ten symulator :
ROBAL_26, nie chodzi tylko o przejście diagnosty bo mój akurat się nie doczepi ale o prawidłowy strumień światła żebym innym nie walił po oczach
Osobiście takich delikwentów traktuję serią z długich bo wpływa to na bezpieczeństwo jazdy.
Z tego co widziałem to ori czujnik to koszt ok 200zł a są dwa.
Zostaje więc 100zł z tego zestawu co proponujesz i teraz pytanie ile będzie kosztował sterownik tego samopoziomowania.
Dwa jak mi koleś odpisze to możliwe, że dostanę dwie lampy za ok 900zł z przetwornicami i żarnikami więc na ori czujniki będzie hajs
Sezzam, jak są lampy dobrze ustawione to nie ma mowy o oślepianiu , ostatnio jechał za mną znajomy w nowym TOURANIE na bi-xenonie i na przejeździe kolejowym jak dał w lusterkach po oczach to se pomyślałem ,niby system poziomowania a czasami gorzej daje po oczach jak by był bez niego , także nawet fabryczne xenony oślepiają.
Komentarz