Stożek do silnika 1.6 z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zwierzak
    Classic
    • 2004
    • 32

safe off w menu
    Zwierzak

O1 2.0 4x4 Adventure (było ...)
    FF2 1.6 TiVCT (służbowy)
    O2 1.9 TDi (służbowy - żony ...)
  • luky8
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 623

Mam takie pytanie, czy założenie stożka na silnik 1.6 zasilany gazem, może mieć jakieś negatywne wyniki ?? Tzn chodzi mi o to czy przypadkiem większa ilość powietrza nie da wręcz przeciwnego efektu niż podniesienie osiągów przy spalaniu gazu (gdzieś spotkałem sie z taką opinią).
    Konkretnie mam na myśli założenie zestawu K&N (odpowiedni filtr stożkowy K&N , Nowy dolot , doprowadzenie zimnego powietrza , elementy montażowe) nr: 57-0491
    HELP !! :twisted:
    Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

słyszałem opinie, że właśnie przy gazie stożek nie jest polecany a wręcz odradzany, z przyczyn jak napisałęś, czyli zła mieszanka powietrza.

Jedym z poprzednich moich aut był lanos 1.6 i tam na krótko założyłem instalacje gazowa, stożka nie próbowałem(chociaż niesiony doświadczeniem z CRXa bardzo mnie kusiło :wink: ) to włożyłem wkładkę K&N i auto sprawowało się bez zarzutu :P

Komentarz

• Przemo
        Drive
        • 2004
        • 44

ja bym nie radzil bo moze wystapic cos takiego jak plomien zwrotny i bedzie wielkie booom, a jesli chodzi o gaz to bedzie zla mieszanka (mialem tak) pali wiecej i jezdzi jak by nie chcial

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Przemo
          ja bym nie radzil bo moze wystapic cos takiego jak plomien zwrotny i bedzie wielkie booom, a jesli chodzi o gaz to bedzie zla mieszanka (mialem tak) pali wiecej i jezdzi jak by nie chcial
          na zły skład mieszanki i jest banalnie proste rozwiązanie - REGULACJA :idea: :!:

jeździłem na stożku na gazie, nie miałem najmniejszych problemów poza spadkiem osiągów :szeroki_usmiech ale ten objaw był i na gazie i na benzynie :?

instalacja 3 generacji - wtrysk wielopunktowy ale nie sekwencyjny
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

Stożek w gazie, IMO to kwestia motoru. Osobiście znam Golfika II GTI 1,8 który ma stożek i gaz(BTW. silnik jest po przeróbkach na bodajże wielopunkt) Autko jedzie OK, nic się nie psuje i na gazie do 190km/h idzie(po uwzględnieniu przekłamań). Niestety zabiegów jaki przeszło to auto aby zamontować/wyregulować nie mogę podać bo niebyło mnie przy tym, ale sprubuję zdobyć(najpewniej w przyszłym roku, 30-go wracam z Finlandii i trza się przygotować na sylwka)
            Pozdrówka
            AKa

Komentarz

Pracuję...