safe off w menu
Stożek do silnika 1.6 z LPG
Zwiń
X
-
Stożek do silnika 1.6 z LPG
Mam takie pytanie, czy założenie stożka na silnik 1.6 zasilany gazem, może mieć jakieś negatywne wyniki ?? Tzn chodzi mi o to czy przypadkiem większa ilość powietrza nie da wręcz przeciwnego efektu niż podniesienie osiągów przy spalaniu gazu (gdzieś spotkałem sie z taką opinią).
Konkretnie mam na myśli założenie zestawu K&N (odpowiedni filtr stożkowy K&N , Nowy dolot , doprowadzenie zimnego powietrza , elementy montażowe) nr: 57-0491
HELP !! :twisted:Zapraszam na www.rebel-tuning.com
-
-
słyszałem opinie, że właśnie przy gazie stożek nie jest polecany a wręcz odradzany, z przyczyn jak napisałęś, czyli zła mieszanka powietrza.
Jedym z poprzednich moich aut był lanos 1.6 i tam na krótko założyłem instalacje gazowa, stożka nie próbowałem(chociaż niesiony doświadczeniem z CRXa bardzo mnie kusiło :wink: ) to włożyłem wkładkę K&N i auto sprawowało się bez zarzutu :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemoja bym nie radzil bo moze wystapic cos takiego jak plomien zwrotny i bedzie wielkie booom, a jesli chodzi o gaz to bedzie zla mieszanka (mialem tak) pali wiecej i jezdzi jak by nie chcial
jeździłem na stożku na gazie, nie miałem najmniejszych problemów poza spadkiem osiągów :szeroki_usmiech ale ten objaw był i na gazie i na benzynie :?
instalacja 3 generacji - wtrysk wielopunktowy ale nie sekwencyjnyTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
AKa
Stożek w gazie, IMO to kwestia motoru. Osobiście znam Golfika II GTI 1,8 który ma stożek i gaz(BTW. silnik jest po przeróbkach na bodajże wielopunkt) Autko jedzie OK, nic się nie psuje i na gazie do 190km/h idzie(po uwzględnieniu przekłamań). Niestety zabiegów jaki przeszło to auto aby zamontować/wyregulować nie mogę podać bo niebyło mnie przy tym, ale sprubuję zdobyć(najpewniej w przyszłym roku, 30-go wracam z Finlandii i trza się przygotować na sylwka)
Pozdrówka
AKa
Komentarz
Komentarz