Zgodnie z tabelą z w/w linku, obywatele Włoch, Portugalii, Grecji, Hiszpanii (a więc krajów bankrutujących, wymagających pomocy finansowej z UE), mający miesięcznie minimalną pensję mogą zatankować kilkadziesiąt litrów paliwa więcej, niż nasi obywatele zarabiający pensję minimalną (a podobno Polska ma się nieźle w kryzysie i żadnej pomocy finansowej nie potrzebuje). Gdzie tu sens...? Bo logiki nie widzę już od dawna. Mamy pomagać finansowo krajom, których obywatelom żyje się lepiej, niż nam...? Parodia westernu !!!
[O1] amortyzatory B6
Zwiń
X
-
[O1] amortyzatory B6
cześć. czy do amorów B6 zakłada się odboje? jak je oglądałem, to nawet za bardzo nie ma gdzie tego wsadzić pod osłonę.w B4 jest miejsce, bo jest tam ta cienka sztyca, a w B6 element ze 3x grubszy.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
-
-
http://www.marketon.pl/amortyzatory/...=page&id=14388 w tych amorkach odbój jest wbudowanyILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
z rysunku z linka wynika, że jego budowa jest jakby odwrotna niż w B4. coś tam pamiętam z fizyki i mechaniki, że pewne układy mogą tak właśnie działać po odwróceniu o 180 st. ich charakterystyka zmienia się diametralnie. tak czy inaczej, zestaw na przód już leży i czeka na termin do montażu, do tego będą sprigi z leona 1.8T -10mm. w moim TDI powinno to dać -15mm, czyli to co chcę osiągnąć, bo jakoś -30mm nie bardzo mi pasuje na "polskie drogi". dzięki i dodaję "pomógł".Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
jezeli to seryjne springi z leona 1.8t to bedzie kupa z tego..
a co z tylem?? jezeli tyl seria to zycze powodzenia w jezdzie :wink:
-30mm jest spoko nawet na nasze drogi... u mnie octavka na b6 i nisko posadzona (przygotowana pod tor) dawala rade na naszych ulicach, choc twardo bylotaka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
mod zawiasu ma być taki:
przód->B6+springi z leo ST
tył->B4+springi z leo ST
wg poprzedniego właściciela, w jego Leo ST 1.8T dawało to -10mm. ja mam OI 1.9TDI, trochę więcej kg na każdej osi, więc będzie ciut niżej. jak zamontuję, to się zobaczy, no chyba, że mnie ktoś przekona, że taki zestaw do OI to kupa.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065moim TDI powinno to dać -15mm, czyli to co chcę osiągnąć, bo jakoś -30mm nie bardzo mi pasuje na "polskie drogi". dzięki i dodaję "pomógł"W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Krzylu, aktualnie mam springi seria i amory B4. niestet, chyba trafiłem na jakieś felerne, bo od wymiany minął rok, a przodem buja prawie jak przed wymianą. oglądałem zawias jak zmieniałem koła na lato i niestety, nie mam powodu do reklamacji, bo nic nie cieknie. komplet kupiłem od kolegi Łukasza z działu komercyjne, ma hurtownię, zdaje się z Ełku. te springi, co mam je zamontować, to zamieniłem właśnie za weitec'i -30mm. jutro postaram się cyknąć fotki auta z wymiarami, puszczę Ci na pw. po wymianie springów też dam znać co to dało.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Tony065,
Dzięki bardzo wszelkie info mile widziane,ja mam jeszcze ori amory przednie tzn serwisowe ze znaczkiem vw oooo a na budziku 290tys zaczęło bujać przodem i kładzie się na zakrętach dość mocno.Diagnoza puściły amory więc zbieram informacje na temat dobrych amortyzatorów,pytam się o te B4 bo są relatywnie tanie jak na produkty bilsteina.
Komentarz
-
Komentarz