a Mucha i Walz i tak zrobią swoje... Szastanie premiami na prawo i lewo tylko za co?
[O1] ramie wycieraczki
Zwiń
X
-
[O1] ramie wycieraczki
Witam,mam podejrzenia że moje ramiona wycieraczek już dokonały swojego żywota i najwyższa pora je zmienić,koszt w aso to 130 zł sztuka-minus rabat.Czy ktoś wymieniał już ramię wycieraczki bo sprężyny osobno nie ma do kupienia,na allegro są zamienniki o połowę tańsze.Wycieraczki pozostawiają smugę podczas deszczu,szybę mam nową i też to samo,wycieraczki mają z 3 miesiące VALEO.MOCY PRZYBYWAJ
-
-
Proponuję zakupić ramiona wycieraczek z Golfa IV po 2002 roku.Na oko takie same jak do O2,ale wymiar mają do O1.Do tego na stronę kierowcy pióro do O2,na stronę pasażera pióro z Golfa IV.Początkowo trchę kosztuje,ale potem wymieniasz tylko gumki po 26 zł.w ASO VW.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
owen, dokładnie tak jak napisał Arti_r1, jak dobrze poszukasz to kupisz ramiona z Golfa V i pasują idealnie, wejdź sobie w mój temat masz opisane efekty po wymianie :wink:
PS. ja zakupiłam ramiona razem z wycieraczkami z golfa V za około 50 zł i chodzą do dziś bez zarzutów, a wymienisz sobie je sam :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piratkajak dobrze poszukasz to kupisz ramiona z Golfa V i pasują idealnie, wejdź sobie w mój temat masz opisane efekty po wymianieZamieszczone przez JanuszSzProponuję zakupić ramiona wycieraczek z Golfa IV po 2002 rokuZamieszczone przez JanuszSzale wymiar mają do O1.Do tego na stronę kierowcy pióro do O2Zamieszczone przez JanuszSzna stronę pasażera pióro z Golfa IV.
[ Dodano: Sro 13 Lip, 11 20:04 ]
Zamieszczone przez Piratkajak dobrze poszukasz to kupisz ramiona z Golfa V i pasują idealnie, wejdź sobie w mój temat masz opisane efekty po wymianieMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
owen, ale nowy niczym się nie różni od używek
tu masz np ramiona razem z piórami
możesz mi wierzyć że będę zbierać o 1000 kroć lepiej :szeroki_usmiech i co najważniejsze przylegają do szyby w każdych warunkach, oryginalne octy przy 130 czasami miały zawahania i mi zostawiały na środku szyby niezebrane ślady, przy tych problemu nie ma.
swoją drogo z OCP chyba już 4 osoby je mają i żaden z userów po zmianie nie ma zamiaru wracać do oryginału z octavii :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenjaka jest różnica?czy tylko długości?Zamieszczone przez owennie lepiej całość z golfa IV-tak pytam,bo przyznasz że to trochę dziwne
Zamieszczone przez owendlaczego po 2002Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
JanuszSz, powiedz mi po co ma kombinować i wymieniać ramiona z G IV i wycieraczki z O2, skoro z G V kupuje w zestawie zakłada i pasują lepiej jak oryginalne :?: :!: bez kombinowania,
druga sprawa to czy ramiona z G IV są w pełni przystosowane do płaskich wycieraczek ? bo wydaje mi się że są takie same jak oryginał z O1 :wink: .
oczywiście kolega owen, zrobi jak uważa,
PS. tu był jeszcze temat z ramionami wycieraczek
MikeWRC ostatnio u siebie też je zakładał :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
[youtube][/youtube]Zamieszczone przez PiratkaJanuszSz, powiedz mi po co ma kombinować i wymieniać ramiona z G IV i wycieraczki z O2, skoro z G V kupuje w zestawie zakłada i pasują lepiej jak oryginalne bez kombinowania,Zamieszczone przez PiratkaCzytaj ze zrozumieniem.Napisałem,że można założyć komplet z GIV po 2002 (pióra i ramiona),
lub na stronę kierowcy dać pióro z O2,bo jest nieco dluższe i wyciera szybę do dachu.
druga sprawa to czy ramiona z G IV są w pełni przystosowane do płaskich wycieraczek ?
Zamieszczone przez Piratkabo wydaje mi się że są takie same jak oryginał z O1
Na zdjęciu widzę wersję angielską O1 z dwoma piórami 480 mm.
Mam doświadczenie na własnym aucie i przekazuję je koledze,który o to pyta.Ponadto myśle,że ramiona i pióra z GV nie podejdą do O1,tak jak do O1 nie podejdą z O2.
Może co niektórzy nazywają GV lifting GIV z 2002 roku.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
JanuszSz, przepraszam jesteś starszy i mądrzejszy :wink:
Zamieszczone przez JanuszSzMam doświadczenie na własnym aucie i przekazuję je koledze,który o to pyta
Zamieszczone przez JanuszSzPonadto myślę,że ramiona i pióra z GV nie podejdą do O1
Starczy tego offtopu, niech kolega zrobi jak uważa :wink: pozdrawiam :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
101 955 409
np tu
Golf 5 wyszedł po 2003 roku więc jest wysoce prawdopodobne że końcówka Golfa IV po 2002 już takie miała :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
JanuszSz, taki nr. podany był w jednym z ogłoszeń na allegro :P więc nie do mnie te pretensje:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiratkaJanuszSz, taki nr. podany był w jednym z ogłoszeń na allegro :P więc nie do mnie te pretensjeZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065owen, szkoda, że nie byłeś z nami na "najtpałer", to byś zobaczył ten mod na żywo.Zakupiłem takie ramiona z GOLFA V
mam nadzieję że te będą dobre,teraz jakie pióra mają być?W etce wychodzi że od samego początku były dwie opcje do wyboru.Począwszy od 1998.Załączam zdjęcie z etki.Ja zakupiłem z GOLFA V-2003/2005 i mam nadzieję że będą ok.Załączone plikiMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez PiratkaJanuszSz, taki nr. podany był w jednym z ogłoszeń na allegro :P więc nie do mnie te pretensje
Dobrze że niektórych rzeczy nie wypada pisać na forach :wink:
Jak już wcześniej wspomniałam, w mojej O1 wymienione są na te z Golfa V i z tego co wiem nie tylko w moim przypadku działają i pasują bez zastrzeżeń, a jeśli tak bardzo podnieca Cię techniczna część tego tematu to zachęcam do napisania o tym książki :wink: ,
PS.Jak widać każdemu może się wdać literówka,
NUMERY Z CZĘŚCI: 1K1 955 409, 1K1 955 410 (1K1955409, 1K1955410)
pozdrawiam,:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
a ja po części zgodzę się i z JanuszSz i Piratka,dlaczego?
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez owendlaczego po 2002
Zamieszczone przez Piratkadruga sprawa to czy ramiona z G IV są w pełni przystosowane do płaskich wycieraczek ? bo wydaje mi się że są takie same jak oryginał z O1 :wink:
owen nawet wkleił screena jakie ramiona były w golfie V, i faktycznie były takie ale w tych pierwszych modelach, później coś tam się pozmieniało i zaczęli wrzucać ramiona z innymi mocowaniami, takimi jak ja mam, czyli z jakimś taki guziczkiem/blokadą przed wyjęciem na piórze (nie wiem jak to nazwać :P )
Komentarz
-
Komentarz