a Mucha i Walz i tak zrobią swoje... Szastanie premiami na prawo i lewo tylko za co?
[O1] ramie wycieraczki
Zwiń
X
-
[O1] ramie wycieraczki
Witam,mam podejrzenia że moje ramiona wycieraczek już dokonały swojego żywota i najwyższa pora je zmienić,koszt w aso to 130 zł sztuka-minus rabat.Czy ktoś wymieniał już ramię wycieraczki bo sprężyny osobno nie ma do kupienia,na allegro są zamienniki o połowę tańsze.Wycieraczki pozostawiają smugę podczas deszczu,szybę mam nową i też to samo,wycieraczki mają z 3 miesiące VALEO.MOCY PRZYBYWAJ
-
-
Proponuję zakupić ramiona wycieraczek z Golfa IV po 2002 roku.Na oko takie same jak do O2,ale wymiar mają do O1.Do tego na stronę kierowcy pióro do O2,na stronę pasażera pióro z Golfa IV.Początkowo trchę kosztuje,ale potem wymieniasz tylko gumki po 26 zł.w ASO VW.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
owen, dokładnie tak jak napisał Arti_r1, jak dobrze poszukasz to kupisz ramiona z Golfa V i pasują idealnie, wejdź sobie w mój temat masz opisane efekty po wymianie :wink:
PS. ja zakupiłam ramiona razem z wycieraczkami z golfa V za około 50 zł i chodzą do dziś bez zarzutów, a wymienisz sobie je sam :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piratkajak dobrze poszukasz to kupisz ramiona z Golfa V i pasują idealnie, wejdź sobie w mój temat masz opisane efekty po wymianieZamieszczone przez JanuszSzProponuję zakupić ramiona wycieraczek z Golfa IV po 2002 rokuZamieszczone przez JanuszSzale wymiar mają do O1.Do tego na stronę kierowcy pióro do O2Zamieszczone przez JanuszSzna stronę pasażera pióro z Golfa IV.
[ Dodano: Sro 13 Lip, 11 20:04 ]
Zamieszczone przez Piratkajak dobrze poszukasz to kupisz ramiona z Golfa V i pasują idealnie, wejdź sobie w mój temat masz opisane efekty po wymianieMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
owen, ale nowy niczym się nie różni od używek
tu masz np ramiona razem z piórami
możesz mi wierzyć że będę zbierać o 1000 kroć lepiej :szeroki_usmiech i co najważniejsze przylegają do szyby w każdych warunkach, oryginalne octy przy 130 czasami miały zawahania i mi zostawiały na środku szyby niezebrane ślady, przy tych problemu nie ma.
swoją drogo z OCP chyba już 4 osoby je mają i żaden z userów po zmianie nie ma zamiaru wracać do oryginału z octavii :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenjaka jest różnica?czy tylko długości?Zamieszczone przez owennie lepiej całość z golfa IV-tak pytam,bo przyznasz że to trochę dziwne
Zamieszczone przez owendlaczego po 2002Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
JanuszSz, powiedz mi po co ma kombinować i wymieniać ramiona z G IV i wycieraczki z O2, skoro z G V kupuje w zestawie zakłada i pasują lepiej jak oryginalne :?: :!: bez kombinowania,
druga sprawa to czy ramiona z G IV są w pełni przystosowane do płaskich wycieraczek ? bo wydaje mi się że są takie same jak oryginał z O1 :wink: .
oczywiście kolega owen, zrobi jak uważa,
PS. tu był jeszcze temat z ramionami wycieraczek
MikeWRC ostatnio u siebie też je zakładał :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
[youtube][/youtube]Zamieszczone przez PiratkaJanuszSz, powiedz mi po co ma kombinować i wymieniać ramiona z G IV i wycieraczki z O2, skoro z G V kupuje w zestawie zakłada i pasują lepiej jak oryginalne bez kombinowania,Zamieszczone przez PiratkaCzytaj ze zrozumieniem.Napisałem,że można założyć komplet z GIV po 2002 (pióra i ramiona),
lub na stronę kierowcy dać pióro z O2,bo jest nieco dluższe i wyciera szybę do dachu.
druga sprawa to czy ramiona z G IV są w pełni przystosowane do płaskich wycieraczek ?
Zamieszczone przez Piratkabo wydaje mi się że są takie same jak oryginał z O1
Na zdjęciu widzę wersję angielską O1 z dwoma piórami 480 mm.
Mam doświadczenie na własnym aucie i przekazuję je koledze,który o to pyta.Ponadto myśle,że ramiona i pióra z GV nie podejdą do O1,tak jak do O1 nie podejdą z O2.
Może co niektórzy nazywają GV lifting GIV z 2002 roku.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
JanuszSz, przepraszam jesteś starszy i mądrzejszy :wink:
Zamieszczone przez JanuszSzMam doświadczenie na własnym aucie i przekazuję je koledze,który o to pyta
Zamieszczone przez JanuszSzPonadto myślę,że ramiona i pióra z GV nie podejdą do O1
Starczy tego offtopu, niech kolega zrobi jak uważa :wink: pozdrawiam :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
101 955 409
np tu
Golf 5 wyszedł po 2003 roku więc jest wysoce prawdopodobne że końcówka Golfa IV po 2002 już takie miała :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
JanuszSz, taki nr. podany był w jednym z ogłoszeń na allegro :P więc nie do mnie te pretensje:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiratkaJanuszSz, taki nr. podany był w jednym z ogłoszeń na allegro :P więc nie do mnie te pretensjeZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065owen, szkoda, że nie byłeś z nami na "najtpałer", to byś zobaczył ten mod na żywo.
mam nadzieję że te będą dobre,teraz jakie pióra mają być?W etce wychodzi że od samego początku były dwie opcje do wyboru.Począwszy od 1998.Załączam zdjęcie z etki.Ja zakupiłem z GOLFA V-2003/2005 i mam nadzieję że będą ok.Załączone plikiMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez PiratkaJanuszSz, taki nr. podany był w jednym z ogłoszeń na allegro :P więc nie do mnie te pretensje
Dobrze że niektórych rzeczy nie wypada pisać na forach :wink:
Jak już wcześniej wspomniałam, w mojej O1 wymienione są na te z Golfa V i z tego co wiem nie tylko w moim przypadku działają i pasują bez zastrzeżeń, a jeśli tak bardzo podnieca Cię techniczna część tego tematu to zachęcam do napisania o tym książki :wink: ,
PS.Jak widać każdemu może się wdać literówka,
NUMERY Z CZĘŚCI: 1K1 955 409, 1K1 955 410 (1K1955409, 1K1955410)
pozdrawiam,:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
a ja po części zgodzę się i z JanuszSz i Piratka,dlaczego?
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez owendlaczego po 2002
Zamieszczone przez Piratkadruga sprawa to czy ramiona z G IV są w pełni przystosowane do płaskich wycieraczek ? bo wydaje mi się że są takie same jak oryginał z O1 :wink:
owen nawet wkleił screena jakie ramiona były w golfie V, i faktycznie były takie ale w tych pierwszych modelach, później coś tam się pozmieniało i zaczęli wrzucać ramiona z innymi mocowaniami, takimi jak ja mam, czyli z jakimś taki guziczkiem/blokadą przed wyjęciem na piórze (nie wiem jak to nazwać :P )
Komentarz
-
Komentarz