Czytałem gdzieś na niemieckim forum o możliwości ustawienia siły wspomagania. Temat dot. 02 przed FL, ale pewnie można tez to zrobić po FL. Ja z ciekawości sprawdziłem u siebie i było tak obrazek 1. ( nie wiem czy to jest ustawienie org. jak z fabryki.)
Rysunek nr 2 to obecne ustawienie. Poprawa wspomagania jest szczegolnie odczuwalna na parkingu przy kreceniu kierownica. dla mnie jest lepiej. Moze komus sie ten temat przyda.
Pozdrawiam Mariusz.
U mnie jest na 4. Nie zmieniam tego bo jest dobrze (szer opony 225). Też nie wiem czy to fabryczne, tak kupiłem.
Jedyne co mnie zastanawia to czy zmiany wpływają na żywotnośc pompki i podzespołów jak ustawi się np na wartość większą (max chyba 15 - wystarczy dmuchnąć żeby kierownica skręciła :lol: ) ?
o qrde to u mnie jest na max? :roll: to raczej na stowe niefabryczne :?
ja czytałem gdzieś że skala jest do 15.
pytanie czy to zmniejszyć w takim razie?
o qrde to u mnie jest na max? :roll: to raczej na stowe niefabryczne :?
ja czytałem gdzieś że skala jest do 15.
pytanie czy to zmniejszyć w takim razie?
Wczoraj to przerabialem u siebie i skala konczy sie na wartości 5, przy czym 0-4 to odpowiednio NORMAL 1-5, a wartość 5 wyświetla nie wiedzieć czemu również NORMAL3.
alfee, w FL może byc inaczej, ale az nie mozliwe , że nie ma u ciebie tego. Napewno dobrze wchodzisz? tak tylko Ci podpowiem :
wchodzisz w 44 Stering assist, potem adaptacje potem wciskasz read i musi być.
Komentarz