O2 2.0TDi i zachowanie po chipie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Tak, kazdy normalny tuner wgra serie, tylko w takim ukladzie najpierw jechalbym do ASO i powiedzial, zeby to gowno sobie skasowali.

Nie wiem czy pan Ch. nie zdaje sobie sprawy, z tego ze ta hamownia inercyjna jest tak rozkalibrowana czy jak. 450N to na obciazeniowce powinno zaczac slizgac w czasie pomiaru :diabelski_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Szkoda slow...

Mam nadzieje, ze ktos wreszcie dobierze sie do dupy tym druciarzom.
      TDI 205PS

Komentarz

• rob555
        Rider
        • 2006
        • 748

Zamieszczone przez xmars
        W sumie to sprzęgło się nie ślizga, auto jeździ jak rakieta - tylko od razu po chipie chyba to turbina zaczeła wyć. Wyje czasem na jałowym i od mniej wiecej 1400obr/min. Jak obchodze auto dookoła to wydaje mi się, że bardziej ten dźwięk dochodzi z tyłu.. (może pompa paliwa??).
        Jak dla mnie masz spierdolony soft. Nie sztuka jest wywalic hardcora. Sztuka jest zrobic mocnego softa ktory nie rozwala osprzetu.
        Dla mnie to co Ci swiszczy to turbina ktora sie raz rozkrecila za mocno (spierniczone cisnienie doladowania - za duze) i przytarla lopatki. Wtedy tak fajnie na jalowym z tylniego tlumika slychac. Tak wogule czy ten dealer sie przejechal z Vagiem po zalozeniu softa?? Ciekawe jakie tam masz realne cisnienia...
        pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
        hybrydowe wtryski i turbiny
        programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
        www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• xmars
          Classic
          • 2005
          • 11

Ciśnienie turbiny miało być zmienione nieznacznie o +0,1Mpas (przed chipem było chyba 1,2 a w overboście 1,6-1,8). Przed chipem auto pylo sprawdzone VAGiem podczas jazdy testowej...

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez xmars
            Dysponuje ktoś wykresami orginalnego silnika 2.0 TDi?
            wrzuce wieczorkiem
            edit:
            cholera nic z tego skasowalem plik - a nie moge znalezc papierowej wersji.
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• rob555
              Rider
              • 2006
              • 748

Zamieszczone przez xmars
              Ciśnienie turbiny miało być zmienione nieznacznie o +0,1Mpas (przed chipem było chyba 1,2 a w overboście 1,6-1,8). Przed chipem auto pylo sprawdzone VAGiem podczas jazdy testowej...
              Cisnienie turbiny nieznacznie.....a takie przyrosty.
              Panie czary z mleka :roll:
              pozdrawiam

Diagnostyka i tuning

www.tune-up.pl

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Jak czytam ten topik to mi się płakac chce ze śmiechu i w ogóle jak takie firmy tiunerskie się na rynku utrzymuja. A oni sie mieszczą na ulicy Cmentarnej czyli nazwa ulicy mówi sama za siebie. Wracja do Orginału czym predzej jak radzą koledzy , jak już nie jest za późno
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez daneczek76
                  Jak czytam ten topik to mi się płakac chce ze śmiechu i w ogóle jak takie firmy tiunerskie się na rynku utrzymuja.
                  Utrzymują się dlatego, ze korzystają z niewiedzy klientów oraz "układu" z salonami, którym odpalają część zarobku.
                  Podobnie działa Vtech - to są eksperci od sprawiania dobrego wrażenia na klientach-laikach.

Ci którzy mają trochę pojęcia, wiedzą, że to fuck-up.
                  TDI 205PS

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

A ja właśnie kołomnie w Olsztynie widziałem V-Tech teraz już wiem że moja noga tam nie stanie . PZDR
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Garret
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1196
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez MiKruS

Utrzymują się dlatego, ze korzystają z niewiedzy klientów oraz "układu" z salonami, którym odpalają część zarobku.....
                      Właśnie, szkoda, że kolega xmars nie posłuchał opini na forum, kiedy to tydzień temu wszyscy odradzali tą firmę i polecali innych tunerów, no ale rozumiem- gwarancja i zalecenia dealera. Ciekawe jak teraz zachowa się dealer w kwestii gwarancji jak się okaże że turbo się przytarło :roll:
                      Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, xmars daj znać jak się temat zakończy
                      Garret

-----------
                      Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• rob555
                        Rider
                        • 2006
                        • 748

Hehe dzis mialem tel tej tresci
                        "Witam wlasnie zachipsowalem auto u dealera w Bielsku (golf V 105KM) i w tej chwili mam 150KM i 395Nm. Niestety przy przyspieszaniu zwlaszcza na Vbieg cale auto drzy jak bym bo kocich lbach jechal. Wykresy podejsle"

Heh mysle sobie ze to chyba przypadek ale pytam dalej: a przy ilu obr ten kosmiczy moment jest? Czlowiek mowi ze 2100.....Wgrali mu u dealera soft MTM (tak mowili) chwilke trwalo i juz. :shock:
                        Normalnie masakra....co tam sie Panie wyrabia. Kolesiowi zalecilem zrezygnowac z chipsa bo dwumasowka to 10tys nie wytrzyma.
                        pozdrawiam

Diagnostyka i tuning

www.tune-up.pl

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

No zaczyna byc coraz lepiej, chyba pojde sie dowiedziec co to za gowno jest pociskane w tamtej bramie, chyba adres przy ulicy cmentarnej jest bardzo realistyczny dla silnika :twisted:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• xmars
                            Classic
                            • 2005
                            • 11

No i dalsze zauważone komplikacje: jak jest "noga w podłodze :twisted:" to sprzęgło się ślizga na 4 i 5 biegu w okolicy 2300obr (czuć przez chwilę takie lekkie telepanie samochodem). Mam nadzieje, że sprzegło nie jest już unicestwione... :klnie:

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez xmars
                              No i dalsze zauważone komplikacje: jak jest "noga w podłodze :twisted:" to sprzęgło się ślizga na 4 i 5 biegu w okolicy 2300obr (czuć przez chwilę takie lekkie telepanie samochodem). Mam nadzieje, że sprzegło nie jest już unicestwione... :klnie:
                              no nie dziwne, ze sie slizga na takim k@#wa jego mać "setupie" :?
                              ehh, szkoda gadac, po cholere jezdzisz jeszcze na tym gownie :?: :!:
                              przechodz na serie jak najszybciej, nie ma co obserwowac tego "zachowania po chipie" w dalszym ciagu, juz chyba sie naobserwowales... :idea:
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• bendi
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 465

Zamieszczone przez xmars
                                No i dalsze zauważone komplikacje: jak jest "noga w podłodze " to sprzęgło się ślizga na 4 i 5 biegu w okolicy 2300obr (czuć przez chwilę takie lekkie telepanie samochodem). Mam nadzieje, że sprzegło nie jest już unicestwione...
                                ślizgające się sprzęgło nie daje efektu telepania, takie wrażenie może być spowodowane mocnymi "strzałami" w dwumasuwkę. Z tego co piszesz to zaraz roz...ebie Ci się silnik. Ja bałbym się jeździć.
                                Outlander
                                była OII 4x4 BMM
                                już nie ma Octa ASZ super fajna była

Komentarz

• xmars
                                  Classic
                                  • 2005
                                  • 11

Wybaczcie niewiedzę, ale co to jest dwumasówka?

I jak bezpiecznie i szybko wrocić do orginału - EcuSoft ma miesiąc urlopu... (porażka)

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez xmars
                                    kolo zamachowe

Zamieszczone przez xmars
                                    I jak bezpiecznie i szybko wrocić do orginału - EcuSoft ma miesiąc urlopu... (porażka)
                                    ja pier#@le :evil: co za kupa, to chip tzw "fabryczny" wiec zrob burde w ASO i niech mysla, ewentualnie mysle, ze kazdy z normalnych tunerow moglby wgrac ci serie.
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• rob555
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 748

Zamieszczone przez xmars
                                      Stary to podpucha? :lol: Dwumasowka to element tlumiacy drgania w ukladzie przeniesienia napedu. W skrocie takie cos co jak jest soft spartolony to czesto pada. OK 2tys zl.

O ile wiem pytales sie gdzie chipsowac. Wybrales firme co albo urzekla Cie parametrami mocy niedostepnymi dla innych tunerow :roll: albo poprzez sugestie ASO zwiazane z gwarancja.
                                      Jezeli pierwsza opcja to ciesz sie tym co masz. Nie przesadze jak powiem ze masz jeden z najbardziej jebitnie spierdolonych aut w okolicy na wlasne zyczenie. Jezdzij ostroznie a za mc podjedz do swojego tunera i niech kombinuje.
                                      Jak byles zmuszony przez ASO to wpadaj tam z ryjem, zrob awanture, powiedz ze ich fabryczny tuning to gowno a nie program. Ze polecaja firme to umie tylko najebac parametry w max a nie zna podstaw mechaniki. I ze jak cos Ci sie rozjebie to napiszesz do przedstawiciela Skody na polske i opiszesz sytuacje. Uwierz mi napewno beda posrani.....taki chip tuning w mysl dealera jest NIELEGALNY. Jak by sie czechy dowiedzialy to papa licencjo...

P.S zawsze mozesz przeplywke odpiac i jezdzic na lajtowych nastawac :twisted:
                                      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning

www.tune-up.pl

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

xmars, Co do tej gwarancji. Zakladam, ze jestes z Czestochowy i to Twoj diler dal Ci mniej lub bardziej oficjalna gwarancje na auto, po wgraniu softu. Zakladam sytuacje, ze jestes powiedzmy w Suwalkach i tlok wychodzi bokiem, wtedy diler w Suwalkach pierwsze co zrobi to sprawdzi czy samochod zostal poddany chip tuningowi i uniewazni gwarancje, jego nie bedzie obchodzic to ze wgral to jakis inny diler.
                                        Dlatego softy robi sie z glowa, zeby nie bylo takich atrakcji.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                                          RS
                                          • 2004
                                          • 2007

Zamieszczone przez xmars
                                          A nie dostałeś ori softu na płytce np.?Jeśli , posiadasz to może podjedź do kogoś kto ci podmieni soft.
                                          Swój trzymam w kompie i jak mi się znudzi virus :twisted: to poproszę tunera o wgranie oryginału :wink:

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Zamieszczone przez arci9
                                            Swój trzymam w kompie i jak mi się znudzi virus :twisted: to poproszę tunera o wgranie oryginału :wink:
                                            Jednym slowem - zajmujesz tylko niepotrzebnie miejsce na kompie... :diabelski_usmiech
                                            TDI 205PS

Komentarz

• Bond
                                              Ambiente
                                              • 2004
                                              • 136

Zamieszczone przez arci9
                                              Zamieszczone przez xmars
                                              A nie dostałeś ori softu na płytce np.?Jeśli , posiadasz to może podjedź do kogoś kto ci podmieni soft.

Tak, mi się już znudził!
                                              :lol:
                                              Chyba pojadę do Mastersa i wgra mi 130 km ze 190.
                                              dużo KM/i jeszcze więcej Nm

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

uuuuu tosta chlopy nastraszyli kolege Szczerze powiem ze wykresy mnie nie przerazaja bo one wskazuja wyraznie na dupiata hamownie, ale te dziwne odglosy z silnika ....
                                                Wg mnie teraz szybki telefon do Aliego - i wolniutki podjazd do niego celem sprawdzenia auta VAGiem i wgrania serii (na pewno ma gdzies u siebie).
                                                Zamieszczone przez MiKruS
                                                arci9 napisał/a:

Jednym slowem - zajmujesz tylko niepotrzebnie miejsce na kompie... :diabelski_usmiech
                                                :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• xmars
                                                  Classic
                                                  • 2005
                                                  • 11

Czy wiecie gdzie jest najbliżej od czwy hamownia MaHa ?

Komentarz

• MiKruS
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7976

Chyba w Gliwicach
                                                    TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...