[O1] Licznik 1U2919034G

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pablokinah
    Rider
    • 2010
    • 574

właśnie wiem że vag ni odczyta pinu . (ile by mnie to kosztowało?)
    może być info na pw.

[ Dodano: Czw 27 Gru, 12 20:29 ]
    Prawie Wszystko już pokodowane licznik smiga jedynie adaptacja kluczy mnie nie idzie ani vag tacho ani vag com zawsze jest zero kluczyków i tak zostaje wpisuje pin w licznik to odpala i działa al e wpisywać za każdym razem ? jakieś porady ?
    jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• Buli.31
      Drive
      • 2010
      • 82

pablokinah, jak stary licznik ma nr 1U2919034G to ma immo 2 ze stałym kodem i transponder Megamos 13 a twój nowy licznik najprawdopodobniej ma immo2 ze zmiennym kodem i transponder Megamos Crypto 48 poczytaj tu http://docs7.chomikuj.pl/1051659171,...nderów-VW.txt miałem identyczny problem z dopasowaniem kluczyka i kupiłem transponder Megamos Crypto 48 z tej aukcji http://allegro.pl/transponder-megamo...881972088.html i odrazu dopisałem kluczyk (vag tacho)

Komentarz

• Krzych
        Rider
        • 2005
        • 671

Prawdopodobnie jak kolega podpowiada, możesz mieć nieodpowiedni typ transpondera.
        "Na oko" Megamos 13 i Crypto 48 wyglądają identycznie, ale nie są wzajemnie zamienne.
        Mam tester do transponderów, mogę sprawdzić typ.
        DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
        www.chiptuning.katowice.pl
        DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• pablokinah
          Rider
          • 2010
          • 574

Krzych
          dzięki ale no narazie niemam za dużo szmalu próbuje sam a ja lubie takie wyzwania i waszą pomoc wtedy jak się samemu zrobi to lepsza radość.
          Buli.31
          zamowiłem taki transponder jeden jak narazie wystarczy ?

Komentarz

• Buli.31
            Drive
            • 2010
            • 82

Kupisz 1 transponder to zakodujesz 1 kluczyk jak sie sprawdzi dokupisz 2 ja tak zrobiłem.

Komentarz

• pablokinah
              Rider
              • 2010
              • 574

No spoko właśnie tak myślałem żeby się zabezpieczyć mieć dwa liczniki jak by ten nowy po drodze odmówił posłuszeństwa a jak będzie ok to dokoduje drugi

[ Dodano: Sro 02 Sty, 13 19:23 ]
              Buli.31,
              dzięki wkońcu zrobiłem jak u ciebie wgrałem 1j0 920 820 b z zmodyfikowaną skalą predkosci do 260 z wsadu 1j0920822C i teraz smiga bez błędów pastylka immo zakodowana tylko zostało mnie tarcze podmienić
              ps . A JEDNAK SIĘ da zamontować FISa do przedliftowej OI

[ Dodano: Pon 07 Sty, 13 15:04 ]
              Jeszcze na forum passata wyczytałem że da się zrobić Komunikat ostrzega o otwartym bagażniku, dodatkowo raz zapiszczy buzzer.
              Żeby to uaktywnić trzeba puścić kabel od modułu komfortu do licznika.
              Opcja jest sterowana masą.
              W liczniku kostka niebieska, pin nr 16, w module komfortu kostka 23 lub 26-pinowa, pin nr 15, kolor kabla brązowo-czarny.Działa tylko przy włączonym zapłonie.
              Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...