[O2] Wgranie mapy - kto pomoże w Lublinie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin1485
    Classic
    • 2011
    • 16

nie 5 a 9 :szeroki_usmiech

lilo dopiero jutro, ale będę nieobecny, więc już dzisiaj przyjmij najserdeczniejsze życzenia mistrzu
    marcin1485
  • spoczkomk
    Drive
    • 2010
    • 76

Witam, od roku zmagam się z problemem zaniku mocy i błędem Boost preasure Atitude sensor. Błąd 005522 P1592 - pojawia się w różnych okolicznościach. Po wszelkich naprawach i wymianach ostatnio dobry szpenio ma podesłać mi plik - mape do wgrania do kompa. ( ze względu na odległość od mojego miejsca zamieszkania ) jak wgram i będzie dobrze to OK, a jak problem nie ustąpi to wymiana ECU na sprawną. Jak nie uda mi się tego załatwić w Lublinie to pewnie skończy się przejażdżką 200 KM w jedną stronę i zrobię to w ich warsztacie. W związku z tym pytanie i poszukiwanie osoby która w tym siedzi i będzie w stanie wgrać nową mapę do komputera i w jakiej cenie Proszę o informację, czy macie jakąś osobę poleconą.

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

spoczkomk, tu masz taki sam błąd w Golfie też z BXE http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=254387

18000/P1592/005522 - Wysokość sensora / Boost Pressure Sensor: Nieoczekiwane korelacji
      Ewentualne objawy

Awaria wskaźnik (MIL) aktywnych
      Limp Tryb aktywny

Możliwe przyczyny

Połączeń od / do Zwiększ Czujnik ciśnienia (G31) wadliwe
      Miejsca ziemi skorodowany
      Zwiększ Czujnik ciśnienia (G31) wadliwe

Możliwe rozwiązania

Sprawdź połączeń z / do Zwiększ Czujnik ciśnienia (G31)
      Sprawdź Miejsca Ground na korozję
      Sprawdź Zwiększ Czujnik ciśnienia (G31)
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Skontaktuj się z tym userem.Na pewno się na tym zna.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• spoczkomk
          Drive
          • 2010
          • 76

Dzięki kolego:JanuszSz właśnie już jestem z nim w kontakcie. Może Alan udostępni mi kompa na podmiankę. Co do komentarza kolegi MihaU to już sprawdzane było wszystko. Walka trwa od roku. Trzy razy wymieniano czujnik ciśnienia doładowania, wymieniano czyjnik baro w kompie. wymieniano przepływkę, zespół zaworów magnetycznych itp. Turbo ok, wszystkie przewody podciśnienia ok, masę może jeszcze sprawdzę sam dla pewności. Ale wszystko wskazuje na ECU. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.

Komentarz

Pracuję...