Octavia II RS ------> 313KM/395Nm

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

Takie dane podaje producent, do tego dochodzi magiczne pokretelko tudziez przelacznik w obu autach (w evo 3 pozycje: snow, mud, tarmac) w sti to chyba 7 roznych ustawien - ich przestawianie to przede wszystkim zmiana sposobu pracy tego dyfra (w tym rozdzial momentu).
    Zamieszczone przez bartolini1978
    Jezdziłem EVO VII i sory ale to co da sie tym samochodem zrobic to RS raczej sie nieda
    no i o to wlasnie chodzi, jak tam duda? cos cichutko o nim w tym sezonie?
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

Jezdziłem EVO VII i sory ale to co da sie tym samochodem zrobic to RS raczej sie nieda.
      Ale za to RS'em mozna jedno zrobić ... co w przypadku EVO jest wątpliwe

Wygodnie i komfortowo przejechać ze Szczecina do Zakopanego w cztery osoby... :szeroki_usmiech

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Zamieszczone przez bezduszny
        Jezdziłem EVO VII i sory ale to co da sie tym samochodem zrobic to RS raczej sie nieda.

Wygodnie i komfortowo przejechać ze Szczecina do Zakopanego w cztery osoby... :szeroki_usmiech
        Wez najpierw pojezdzij EVO albo Impreza, a potem zastanow sie nad tym co napisales

Komentarz

• bartolini1978
          Elegance
          • 2006
          • 755

Wygodnie i komfortowo przejechać ze Szczecina do Zakopanego w cztery osoby...
          Oj zdziwił bys sie . Nie jest tak zle.

Komentarz

Owszem jeździłem... fakt, może nie najnowszymi specyfikacjami.

Wez najpierw pojezdzij EVO albo Impreza, a potem zastanow sie nad tym co napisales
            To czemu kupiłeś Octavie ?

Komentarz

• bartolini1978
              Elegance
              • 2006
              • 755

no i co zle było bo jak dla mnie bajka

Komentarz

Zależy do czego ma ten samochód słuzyć....

Jak do zabawy po szutrach, torze czy ostej jazdy po mieście to jest idealny... Jako wygodny doopowóz już niekoniecznie. Kwestia tego, co i dla kogo oznacza wygoda..

Komentarz

• bartolini1978
                  Elegance
                  • 2006
                  • 755

Jak do zabawy po szutrach, torze czy ostej jazdy po mieście to jest idealny... Jako wygodny doopowóz już niekoniecznie. Kwestia tego, co i dla kogo oznacza wygoda..
                  A jak myslisz taki zrobiony RS bedzie dupowozem :wink: wątpie.

Komentarz

• QBA
                    RS
                    • 2004
                    • 2646

To czemu kupiłeś Octavie ?
                    Ja jej nie kupilem Jest jako drugi samochod w domu, to nia jezdze. Jej wartosc rynkowa jest niska, wiec nie zmieniam. Poza tym mamy ja od nowosci, a ryzykowac, ze sie kupi jakiegos uzywanego smiecia, to nie ma sensu Ale uwierz mi, ze jakbym mial okazje zamienic ja na Impreze, czy Evo, zrobilbym to bez mrugniecia oka

Komentarz

Spoko... z wiekiem preference przemieszczania wygodnego własnej doopy się zmieniają

Wysłałem ten plik o RS-2 do kilku osób z forum SR zajmujących się zawodowo tuningiem... Zobaczymy co odpowiedzą o kosztach takiej "kuracji wzmacniającej".

Jedno mnie tam ciekawi na fotce..... Czy tam jest podwójny wydech uzależniony od obrotów silnika ?

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

Z pewnoscia u nas taka modyfikacja bylby tansza, ze wzgledu na to, ze w Niemczech wszystko musi byc zgodne z TUV, inaczej nie zostaloby dopuszczone do ruchu. A wiadomo, ze wszystko co jest zgodne z homologacja, jest drogie.

Komentarz

• pyza99
                          Rider
                          • 2005
                          • 467

Zamieszczone przez QBA
                          Ale uwierz mi, ze jakbym mial okazje zamienic ja na Impreze, czy Evo, zrobilbym to bez mrugniecia oka
                          dla mnie troszke za trudne samochody jesli chodzi o zabawe..pewnie brak umiejetnosci :? wiec nastepny samochod jaki kupie to E39 M5... moze za rok :roll:
                          były:
                          L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
                          Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
                          jest:
                          Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

Zamieszczone przez pyza99
                            wiec nastepny samochod jaki kupie to E39 M5... moze za rok

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 08:30 ]
                            Jak do zabawy po szutrach, torze czy ostej jazdy po mieście to jest idealny
                            do kazdej z tych rzeczy jest inny samochod, do szutru evo lub sti, na tor zdecydowanie lepiej jakas carrera lub inne gt (w pierwotnym znaczeniu tego slowa), a do ostrej jazdy po miescie wystarczy taka wydmucha jak ten rs czy inna podkrecona fabia ew civic z dolozona turbina - tutaj te auta wykorzystaja swoje mozliwosci, bo te wczesniejsze to i tak musialyby jezdzic na mniej niz 50% swoich mozliwosci.

Komentarz

• bartolini1978
                              Elegance
                              • 2006
                              • 755

Kilka fotek evo to zielone ma ponad 800km :shock: no i 2 dzwi

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 10:30 ]
                              Jeszcze jedno. Rozmawiamy o kosztach tubingu to to co napisze to jest przegięcie .
                              Znajomy z Japoni chciał sprowadzić SkylineGTR-2 i co się okazało za przerobienie go na Europejską wersje krzyknęli 100tys zł :shock:
                              Załączone pliki

Komentarz

• buzisylwek
                                Drive
                                • 2005
                                • 78

Ostatnio jechałem z Warszawy do Piły za Subaru STI. I miał sporo problemów, żeby mnie zgubić :szeroki_usmiech . A był mocno zdziwiony jak podchodziło do 240. Więc poco przepłacać. :lol:
                                1.8 TSI - 160KM

Komentarz

• Marcin02
                                  Classic
                                  • 2006
                                  • 3

Jak pojade takim autkiem np jak wyżej to niewielu mnie wyprzedzi : bo albo nie będzie miał szans albo wogule sobie odpusci a jak pojade RS ( jak by nie było to jest zawsze skoda) to niejednego cwaniaczka z łokciem za szybą np w bmw naucze szacunku. 10 spojlerów końcówka tłumika jak wiadro ( przy okazji cały tył auta obrzygany olejem) pozycja prawie leżąca na fotelu + krzywy kręgosłup, umcy umcy a tu skodzinka mu odjechała... pewnie po powrocie do domu popełni sepuku w garażu..
                                  ROSSObruni

Komentarz

• QBA
                                    RS
                                    • 2004
                                    • 2646

Zamieszczone przez QBA
                                    Ale uwierz mi, ze jakbym mial okazje zamienic ja na Impreze, czy Evo, zrobilbym to bez mrugniecia oka
                                    dla mnie troszke za trudne samochody jesli chodzi o zabawe..pewnie brak umiejetnosci :? wiec nastepny samochod jaki kupie to E39 M5... moze za rok :roll:
                                    To tez mi sie marzy :twisted: 400KM i naped na tyl :twisted: Oj skoro Subaru i Evo sa za trudne, to co bedzie z tylnym napedem :?:

Komentarz

• bartolini1978
                                      Elegance
                                      • 2006
                                      • 755

Kiedys poszalołem E39 M540i i co trzeba przyznac ze tył napęd jest cool.
                                      Miałem okazje szalec Evo i spiołem sie z M5 do 210km/h łeb w łeb.

Komentarz

• QBA
                                        RS
                                        • 2004
                                        • 2646

Niestety nie wyobrazam sobie jezdzic zima z tylnym napedem. Oczywiscie fajne do zabawy, ale biorac pod uwage stan naszych drog i to w jakiem stanie sa utrzymywane w okresie zimowym, to masakra :? Ciagla walka z samochodem.

Komentarz

Miałem swego czasu Omegę MV6... i nie było problemu z jazdą w zimie.
                                          Dobre opony zimowe, TC i zdrowy rozsądek.... i jedziesz

Komentarz

• pyza99
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 467

Zamieszczone przez QBA
                                            Oj skoro Subaru i Evo sa za trudne, to co bedzie z tylnym napedem
                                            za trudne do jezdzenia bokami po suchym :szeroki_usmiech a tylny.. oj poradziłbym sobie... 8) prawie zawsze jezdziłem tylnym napedem...lubie to.. do tej pory mam 124 300E ale tam jest troche krotko mocy...na suchym zbytnio bokami nie chce chodzic...zreszta kiedys probowałem impreza i tez mi sie nie udało :wink: na zakrecie jak przyklejona... a ja potrzebuje potwora zebym sie go bał :szeroki_usmiech M5 i dodatkowe halogeny z boku samochodu bo i tak bedzie zawsze jechała bokiem :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 17:06 ]
                                            nie było problemu z jazdą w zimie.
                                            zima to bajka... zawsze na to czekam :szeroki_usmiech oj wtedy evo czy subaru mogło by pokazac...niestety nie miałem mozliwosci sprobowac :wink:

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 17:07 ]
                                            Zamieszczone przez QBA
                                            ale biorac pod uwage stan naszych drog i to w jakiem stanie sa utrzymywane w okresie zimowym, to masakra Ciagla walka z samochodem.
                                            niestety to smutna prawda.... :?
                                            były:
                                            L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
                                            Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
                                            jest:
                                            Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• bartolini1978
                                              Elegance
                                              • 2006
                                              • 755

zima to bajka... zawsze na to czekam oj wtedy evo czy subaru mogło by pokazac...niestety nie miałem mozliwosci sprobowac
                                              Jezdziłem starym Subaru i Evo VII w zime i tego nigdy nie zapomne. Te samochody prowadzi sie z łatwością no do momentu jak się nie przegnie :wink:

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 21:59 ]
                                              A jesli chodzi o Rapid to polecam stronke

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

Zamieszczone przez buzisylwek
                                                Ostatnio jechałem z Warszawy do Piły za Subaru STI. I miał sporo problemów, żeby mnie zgubić :szeroki_usmiech . A był mocno zdziwiony jak podchodziło do 240. Więc poco przepłacać. :lol:
                                                jesli masz tyle mocy co w podpisie to chyba gosc oszczedzal paliwo Wszystkie wydmuchy z napedem na przod o mocach powyzej 200KM sa fajne ale pod warunkiem ze jest:
                                                - sucho;
                                                - rowno;
                                                - prosto,
                                                tyle ze mamy w tym kraju rowniez zimy, deszcze, zakrety i od cholery wybojow na drodze .... a do takich warunkow stworzone sa te 4-napedowki.

Komentarz

• djczas
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 9612

A jesli chodzi o Rapid to polecam stronke
                                                  http://video.google.pl/vi...8&q=skoda+Rapid
                                                  a ja polecam odwiedzić strone www.skodovka.pl i forum.skodovka.pl tam jest pełno rapidek

Komentarz

• buzisylwek
                                                    Drive
                                                    • 2005
                                                    • 78

Zamieszczone przez Jabar1975
                                                    Zamieszczone przez buzisylwek
                                                    jesli masz tyle mocy co w podpisie to chyba gosc oszczedzal paliwo Wszystkie wydmuchy z napedem na przod o mocach powyzej 200KM sa fajne ale pod warunkiem ze jest:
                                                    - sucho;
                                                    - rowno;
                                                    - prosto,
                                                    tyle ze mamy w tym kraju rowniez zimy, deszcze, zakrety i od cholery wybojow na drodze .... a do takich warunkow stworzone sa te 4-napedowki.

Możliwe, że oszczędzał, co nie zmienia faktu, że był mocno zdziwiony :lol:
                                                    1.8 TSI - 160KM

Komentarz

Pracuję...