[O2] O2 FL RS dystanse.....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Tempe
    Drive
    • 2005
    • 76

Po przeglądzie w ASO 60.000 km i wykonaniu czynności odgrzybiania klimy po włączeniu klimy słychać wyraźny szum " odgłos jak oddychający LORD WADER" śmieszne określenie ale jak najbardziej trafne. Spotkał się ktoś z takim tematem. Nadmieniam iż klima pracuje poprawnie tylko ten odgłos.
    Dzięki za wszelką pomoc.
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Na wiosnę zamierzam założyć do ereski dystanse i mam parę pytań do osób znających sie na temacie.
    Zakładając że pozostaję przy seryjnych felgach 18 i oponach 225 jakie powinienem założyć dystanse na tył żeby wkońcu tył normalnie wyglądał?
    Czy muszę też zakładać na przód czy mogę na sam tył?
    Jak i czy wogule zmieni się charakterystyka prowadzenia autka?
    Czy mocno wpływa to na szybsze zużycie elementów typu łożyska, końcówki itp?
    Jakiej firmy dystanse i czy takie przykręcane do piasty czy takie na przelotkę dłuższymi śrubami ?

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja będę kupował na dłuższe śruby po 13-15mm na stronę (przód + tył) do Pegasusów.

A co do grubości to zależy jakie ET mają Naptuny.

arturo_freestyl ma założone dystanse (15 przód 20 tył chyba) i wygląda to bardzo ładnie i porządnie, bo przyglądałem się na Bemowie na SSS jak był.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

U mnie przy dystansach (H&R) 15mm na strone opona ocierala o blotnik :evil:
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Pulp
          Drive
          • 2009
          • 71
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

U mnie przy ET40 i dystansach 15 mm koło też obcierało o błotnik
          151KM by masters tuning

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

Zamieszczone przez
            Jakiej firmy dystanse i czy takie przykręcane do piasty czy takie na przelotkę dłuższymi śrubami ?
            Miałem w Megane II dystanse H&R tył 30 mm na oś i przód 20 mm na oś. Przejechane ponad 100 kkm, nic mi się szybciej nie zużyło, auto prowadziło się lepiej, takie miałem odczucie, moje były przykręcone do piasty.
            Dziś, gdybym miał kłopot z ET... a właściwie już zamawiam te dystanse bo nawet jak zostanę na Craterisach na zimę będzie to lepiej wyglądało

Mihau, dzięki za linka.
            Hmm, jakie ET mają kurcze Craterisy?

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

hotrain ET 50
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

LUKI, podziękował!

Komentarz

• LUKI
                  RS
                  • 2005
                  • 5776

Zamieszczone przez
                  Zakładając że pozostaję przy seryjnych felgach 18 i oponach 225 jakie powinienem założyć dystanse na tył żeby wkońcu tył normalnie wyglądał?

OEM 18 w skodzie ma ET 51, także góra 15mm na tył

Możesz na sam tył

Dla mnie auto było "pewniejsze" w prowadzeniu (ale do tego miałem gwint, górną rozpórkę przód)

Nic mi się nie spierdoliło, ale słyszałem opowieści, że podobno mogą się łożyska dojechać

Ja brałbym jakieś brandowe (HR), chyba, że masz jakiegoś magika (jak coś mam takiego kolesia, także pw)
                  kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

, 10mm i nie bedzie nigdzie obcierać skoro seryjne et to 50 czy 51mm to po załozeniu dystansów będzie et około 40
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Mihau, musisz na tył zamówić 15 mm na oś, na przód 13 mm, co wynika z kołnierza w Skodzie na tylnej piaście, jestem po rozmowie z człowiekiem, w poniedziałek leci do mnie paczka więc będziemy wiedzieć więcej wkrótce.

Komentarz

• arturo_freestyl
                        Rider
                        • 2010
                        • 704

Re: O2 FL RS dystanse.....

Zamieszczone przez
                        Na wiosnę zamierzam założyć do ereski dystanse i mam parę pytań do osób znających sie na temacie.
                        jakie ET felgi masz bo najważniejsze...

ja mam 15mm przod 20mm tył przy pegasusach i jest idealnie

lepeij kpl zalozyc lepiej to wyglada
                        zuzycia elementów niezauwazono
                        dystanse lepiej z dłuższymi srubami
                        lepiej wyglada i lepjej sie prowadzi bo szerzej jest
                        Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                        ET 14,607 - Bemowo 2011
                        ET 13,482 - Ryki 2012
                        ET 13,014 - Ełk 2013
                        ET 12,939 - Ryki 2015
                        0-200km/h - 13,2s
                        2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• miguello
                          RS
                          • 2008
                          • 1849

już to tłumaczyłem w innym wątku i dodawałem rysunek, zmierzcie sobie ten kołnierz centrujący przy tylnej piaście bo u mnie to było 16mm i nikt z allegro nie był w stanie wykonać dystansu cieńszego niż 17mm (jeśli kołnierz jest 57.1 i otwór w feldze 57.1) co jest logiczne. Słyszałem że właśnie H&R ma jakiś sposób ale na oczy nie widziałem więc niewiem.

Ja miałem 17mm na felgach o parametrach identycznych jak RSowe i przycierało :wink: Teoretycznie Et i szerokość felgi pasuje i nie powinno być problemów ale trzeba pamiętać że opona 225 nie zwęża się na węższej feldze

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

miguello, no właśnie rozmawiałem z tym człowiekiem i powiedział, że zrobił właśnie tak by pasowało 15 mm, kołnierz u mnie ma prawdopodobnie 14 mm, zobaczę jak zdejmę koło, w razie czego umówiłem się, że odsyłam i nie będzie kłopotu.

Komentarz

• miguello
                              RS
                              • 2008
                              • 1849

jak możesz odesłać to testuj :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...