Zimowa nuda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skuba
    Classic
    • 2012
    • 9

Zimowa nuda

10 tysięcy za przekroczenie prędkości? Niewykluczone - posłowie pracują nad nowymi stawkami mandatów. Według projektu wszystkie stawki idą w górę o 100 procent. Do tego policja chciałaby samodzielnie - bez decyzji sądu - na trzy miesiące móc zabierać piratom drogowym prawo jazdy.

10 tysięcy za przekroczenie prędkości? Niewykluczone - posłowie pracują nad nowymi stawkami mandatów. Według projektu wszystkie stawki idą w górę o 100 procent. Do tego policja chciałaby samodzielnie - bez decyzji sądu - na trzy miesiące móc zabierać piratom drogowym prawo jazdy.

170 km/h w terenie zabudowanym, zmiana pasa ruchu bez żadnej sygnalizacji. Kara? Siedemset złotych mandatu.
    Mają odstraszać

Niewykluczone, że już wkrótce każdy pirat drogowy będzie się musiał liczyć z tym, że za swoje wyczyny zapłaci o wiele więcej. Parlamentarny zespół do spraw bezpieczeństwa ruchu drogowego przygotował nowe przepisy. - Sankcje, żeby były skuteczne, muszą być odstraszające. Dlatego zmiany, które proponujemy, mam nadzieję, że przyczynią się do tego, że na polskich drogach będzie ginęło mniej ludzi - tłumaczy Beata Bublewicz, przewodnicząca zespołu, posłanka Platformy Obywatelskiej.

Proponowane zmiany to przede wszystkim stuprocentowa podwyżka mandatów. I tak na przykład, za przekroczenie prędkości kierowcy mają płacić nawet tysiąc złotych. Wyprzedzanie na przejściu dla pieszych może kosztować czterysta złotych. Przejechanie na czerwonym świetle - tysiąc. Do tego sąd będzie mógł orzekać maksymalnie nie pięć, a dziesięć tysięcy złotych grzywny.

Jak się żyje bez "prawka"

Opozycja uważa, że parlamentarny zespół do spraw bezpieczeństwa ruchu drogowego powinien mieć inne priorytety, niż podwyżka mandatów. Powinien zająć się budowaniem przejść dla pieszych, niebezpiecznymi skrzyżowaniami i poboczami. A podwyższanie mandatów to tylko próba załatania dziury budżetowej - uważa Andrzej Adamczyk z PiS, wiceprzewodniczący sejmowej komisji infrastruktury.

To jednak nie koniec proponowanych zmian. Policja chciałabym mieć możliwość zatrzymywania prawa jazdy piratom drogowym przyłapanym na szeregu poważnych wykroczeń. - Niech kierowca zobaczy jak się żyje bez prawa jazdy. Być może to poskutkuje - mówi insp. Mariusz Sokołowski, rzecznik prasowy KGP.

ciekawe, czy jednocześnie zniosą immunitet za łamanie przepisów drogowych???
  • dwloka
    Classic
    • 2010
    • 24

Zimowa nuda

W ramach walki z nudą postanowiłem zrobić na wiosnę prezent dla swojej Skodzinki i zrobić coś takiego
    Załączone pliki

Komentarz

• czyzyk64
      Elegance
      • 2008
      • 866

dwloka, no pieknie, to jest lakierka , czy polerka ?

Komentarz

• tazunio
        Ambiente
        • 2010
        • 125

polerka fajna, ładna ale do jazdy na codzień - lipa...

miałem full polerkę w e30tce, którą śmigałem okazjonalnie i...

po każdym myciu trzeba przepolerować aby nie straciła na blasku, co trochę czasu zajmuje
        *Moje aukcje Allegro:
        https://ssl.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3879488
        **©kodníkus Ocktábiánus:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33667
        *** Opakowania tekturowe z tektury falistej 3,5 i 7 warstwowej, każdy rodzaj wg normy FEFCO i na indywidualne zamówienie.
        Info na PW i e-mail.

Komentarz

• promader
          Elegance
          • 2010
          • 802
          • Octavia II combi (1Z5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

a nie można bezbarwnego położyć na polerke?może i odrobina blasku zniknie...ale nie trzeba juz polerować wystarczy umyć
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...combi-czcz-vrs

Komentarz

• dwloka
            Classic
            • 2010
            • 24

Zobaczę jak będą się zachowywały podczas normalnej eksploatacji,jak będą szybko zachodziły i traciły blask to nie będzie wyjścia jak położyć bezbarwny. Nie ma rady

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

dwloka, Przecież to są dwie inne felgi.

Komentarz

• mrqtm
                Rider
                • 2011
                • 253

Dokładnie zupełnie inny kształt:P
                Była Octavia Tour +
                jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• dwloka
                  Classic
                  • 2010
                  • 24

Zgadza się,chodziło mi tylko o porównanie polerki ze zwykłym malowaniem ta druga jest zapożyczona od kolegi z Passata tylko do celów fotograficznych.
                  Nie mogłem pokazać z moją ponieważ już wszystkie mam odrapane z lakieru

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

IMO takie oczoje.ne felgi nie są fajne i zalatują agro - ale to tylko moje zdanie
                    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• piernik
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 975
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez promader
                      a nie można bezbarwnego położyć na polerke?
                      Pewnie że można ale za długo lakier nie utrzyma się na takiej mało chropowatej powierzchni.
                      IMO jak dla mnie te felgi nie pasują do polerki i na Skodzie dziwnie będę się prezentować.

Komentarz

• mrqtm
                        Rider
                        • 2011
                        • 253

to wstaw zdjęcie jak wyglądają zamontowane. A może efekt chromu chciałeś mieć??
                        Była Octavia Tour +
                        jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

Pracuję...