montaż LAMPKI OSTRZEGAWCZE DRZWI

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturma28
    Classic
    • 2012
    • 24

Witam serdecznie forumowiczów.
    Do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, nie mniej jednak po 4 latach eksploatacji nadszedł czas na walkę z usterkami (i stąd ten temat).

Na biegu jałowym, przy normalnych obrotach silnika silnik dudni (taki głuchy nie metaliczny jednostajny odgłos-wyraźne buczenie), ale po wciśnięciu pedału hamulca ustaje i jest ok. W czasie jazdy również jest wszystko dobrze.
    Byłem u niezależnego magika oraz w ASO i komputer oraz oględziny organoleptyczne nie wykazał przyczyny. Diagnoza - "jeździć aż coś się konkretnie posypie to naprawimy".

PS.
    Moje dotychczasowe problemy (4 lata i 130 tyś.)
    - sprężarka klimatyzacji naprawiana na gwarancji;
    - 3 x naprawiane kierunkowskazy w lusterkach (obecnie oba nie działają i już ich nie będę ruszał);
    - pęknięty stelaż wewnątrz fotela kierowcy;
    - na wakacjach odłączył się przewód podciśnienia przy turbo;
    - strzały z głośników oraz radio które się samo wyłącza i włącza (komputer wykazał błąd jakiejś kostki za stacyjką w kolumnie kierownicy)-czeka na naprawę;
    - KOROZJA pod klapą bagażnika - naprawione na gwarancji;
    - KOROZJA elementów dookoła szyby czołowej (6 ognisk) - wymiana pism z centralą Skody (odmawiają naprawy);
    - w silniku powyżej prędkości 120 km/h załącza się jakiś dodatkowy wyraźny dzwięk/odgłos. Servis stwierdził że silnik przy obrotach 2500 zaczyna wpadać w rezonans, ale nie wiedzą czemu (wykluczyli poduszki) i znowu proponują jeździć aż coś się konkretnie posypie.

Co do tej pierwszej sprawy prosił bym o jakieś sugestie.
    Dzięki i pozdrawiam.
  • irka68
    Ambiente
    • 2011
    • 123

Witam ,

zastanawiam się nad zmiana w moim Mincie lampek drzwiowych z odblaskowych na ostrzegawcze i mam prośbę czy posiada ktoś wykaz listy potrzebnych części z numerami serwisowymi oraz informację o kodowaniu w modelu Skoda 2011r.

ps. szukałam na forum ale niestety nie ma nic ciekawego na ten przydatny mod :-)

pozdrawiam,

I.

Komentarz

• heretyk
      Rider
      • 2009
      • 549
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

przede wszsytkim trzeba zmienic waizke w drzwaich. do tego sterownik drzwi. Przynajmniej w wersjach przed FL.
      Zostały mi czesci, po szkodniku:
      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

irka68, słabo szukałaś...

po za tym było już o tym milion razy ... IMO do zamknięcia...
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

1. capslock w temacie
          2. szukajka
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm