__atomek__, on słucha :P :haha: :diabelski_usmiech
silnik BJB chipowanie
Zwiń
X
-
silnik BJB chipowanie
witam, witam proszę o wyjaśnienie kilku kwestii, które nie dają mi spokoju
1. Octavia II, silnik 1.9TDI (105KM), na pompowtryskach, ile można max. wyciągnąć więcej
przy założeniu że autko ma zbytnio nie ucierpieć, konkretnie tak żeby wytrzymało sprzęgło
i turbawka.
2. Czy jest sens wkładać pompowtryski AL, następnie program przy zachowaniu seryjnej turbawki i sprzęgła? bo tak mi się wydaje że bez wymiany turba na większe, włożeniu np. jednomasa i kilku drobniejszych modyfikacji, wkładanie
nowych pompek nie ma sensu bo nie wykorzystam zapasu mocy i seryjne graty szybko padną.
będę wdzięczny za kilka słów komentarza, co do tego motorka. pozdrawiam
-
-
Silnik dobry i podatny na modyfikacje, tylko przy 5 biegowej skrzyni biegów moment obrotowy max w granicach 320-330Nm, więcej zaczyna już 2 masa wibrować.
Przy dużym przelocie to już sprzęgło może nie wyrabiać.
Generalnie silnik można chipsować bez obaw.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gorzudzięki Chłopaki za informacje, jednak źle napisałem symbol silnika, mam nie BJB, tylko BKC, coś się w tej materii zmienia w takim przypadku? może kilka słów o tym silniku? wiem na razie tylko tyle, że na szczęście nie ma DPF-a. pozdro
Tak na spokojnie ok 200/400-420Nm można zrobić.Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
no ja raczej nie mam zamiaru się tak zapędzać, myślę, że 140KM i 320Nm powinno starczyć, czyli sam program, niestety zbliża się wolnymi krokami wymiana dwumasy, a to niestety póki co uniemożliwia ten modzik
P.S z innej beczki...podczas wrzucania wstecznego, mam "ciągły dzwięk", po wstępnych oględzinach założyłem, że jeden z czujników prawdopodobnie nie działa, a co za tym idzie unieruchamia to cały system. Czy jest możliwość wymiany czujnika cofania bez ściągania całego zderzaka? czy po zdjęciu tej czarnej listwy w górnej części zderzaka dostanę się do czujników i będę wstanie jeden z nich wymontować?
tylko że dymu juz troche było :diabelski_usmiech
ps. zmien nazwe tematu
Komentarz
-
-
tylko że dymu juz troche było :diabelski_usmiech
trochę dymu a nie zasłona dymna :PChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-