OK umnie działa używałem szybciej/wolniej zamiast cieplej/zimniej
Licznik przkłamuje o jakieś 8-9 kmh
Licznik przkłamuje o jakieś 8-9 kmh
27-09-2003
oraz E 30 

ops: a z chcecia bym popatrzyl co bylo zrobione :twisted:

[/quote]
. I tak jeździłem. W między czasie zaczełem się rozglądać za nową skrzynią. Pewnego razu ścigałem się na spocie na S. i nagle poczułem smród oliwy i stwierdzilem że sprzęgło zaczeło się ślizgać
. Spieki nie wytrzymały :?: :?: :?: . Okazało się że przemieszczająący się wałek głowny w skrzyni wytarł dziórę w obudowie po stronie sprzęgła i oliwa ze skrzyni dostała się na spieki. Ledwo do domu dojechałem :twisted: :twisted: :twisted: . Na drugi dzień podczas gdy jechałem do warsztatu nagle sprzęgło sie zacieło i już nie dało sie wrzucać rzadnych biegów. Jak to rozebrał mój kolega stwierdziliśmy że sprzęgła nie da się rozebrać bo się wszystko zespawało ze sobą. Wreszcie rozbił to młotem i do wymiany było koło zamachowe docisk i tarcza oraz kompletna getribe. Wydatki przekroczyły mój budżet i wtym momencie przestało mi się to podobać. Aby doprowadzić to do jako takiego stanu wytrzymałościowego trzeba byłoby wymienic skrzynię, półosie i zrobić zmiany w zawieszeniu. Pociagało to za sobą przeróbkę kasety zmiany biegów (na linki) kompletne inne sprzęgło z kołem zamachowym i rozrusznikiem i wyprzęgnikiem hydraulicznym. Opłacało mi sie sprzedać kibla i kupić coś co zniesie większe moce
Komentarz