poza tym sądze że sa zdecydowanie droższe, ale poczekam na cenę kolegi.
BilsteinaB4+tarcze ATE PD+klocki ATE moje wrażenia z jazdy
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Sigma_74m am 1200 kiloetrów zrobione, gdzie parę razy ,usiałem heblowac, i nic, idzie jak złoto, nie ma rzadnych wibracji a hamulce naprawde dużo lepsze niż seria.
Zamieszczone przez autorusa po założeniu tarcz i klocków wyczuwasz jakieś bicia, leciutkie wibracje? Szukam kompletu. Każdą sugestiuę łyknę która mi obieca spokój za kółkiem.
Klocki Tarcze.
Mialem ATE PD szalu nie robia nawet kiedy nie bily, od jakiego 1.5k km mam zalozone ori tarcze plus klocki ATE ktore mialy 8k km i jest spokoj. Zobaczymy jak dalej.
Przedtem przelatalem 30k km na ori (nie wiem ile poprzedni wlasciciel).:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Ja na ori przel;atałem 80kkm i było ok, Później zaczeły lekko bić więc je wymieniłem przy 90kkm a nowymi przejechałem sie ok 500 km I biją.http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez Pulseautorus, tez to przerabialem kupilem ATE i myslalem ze bede mial spokoj a po 4k km bilo jak diabli, a auto mozna jezdzic i ile sie mozna bawic z hamulcami.
Komentarz
-
Sigma_74, i niech tak bedzie. ATE to dobra firma trudno mi mowic co bylo w moim przypadku czy zle zalozenie czy fabryczna wada tarcz czy moze uszkodzenie w transporcie. Nie mam niestety czasu na zabawy dlatego narazie przestalem sie bawic i wrocilem do ori bo jakby nie bylo przedtem bylo na nich dobrze.
Mam nadzieje ze moj przypadek to poprostu jeden z niewielu i u Ciebie bedzie ok.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
To macie coś z piastami...
Ja pałuje Ate w 2 autach i nie ma bata.
Albo układ napędowy koślawy, albo źle dobrane klocki...www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez PulseMam nadzieje ze moj przypadek to poprostu jeden z niewielu i u Ciebie bedzie ok.
Komentarz
-
-
Sigma_74
mówisz 5 tysięcy, hmm zblizone wartości podajecie, bo kolega około 4kkm ty po 5 kkm hmm cierkawe jak będzie u mnie.
Komentarz
-
bezduszny
-
Zamieszczone przez bezdusznyJaka firma robi oryginalne tarcze do skody ?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
bezduszny
-
Zamieszczone przez Pulseori tarcze (Lucas TRW) + ori klocki w ASO sa drogie ale na skoda czesci dostaniesz komplet za 380zl
Klocki Tarcze.
Mialem ATE PD szalu nie robia nawet kiedy nie bily, od jakiego 1.5k km mam zalozone ori tarcze plus klocki ATE ktore mialy 8k km i jest spokoj. Zobaczymy jak dalej.
Przedtem przelatalem 30k km na ori (nie wiem ile poprzedni wlasciciel).Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Sigma_74
a czy to ma znaczenie, ja kupiłem w www.zmax.pl
jak na razie wszystko miałem dobrze, zobaczymy pojeżdzimy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez aldamZamieszczone przez ZoltarTo macie coś z piastami...
Ja pałuje Ate w 2 autach i nie ma bata.
Albo układ napędowy koślawy, albo źle dobrane klocki...
Na drugim Ate + klocki Textar.
Nie montowac zadnych EBC do tarcz Ate !!!
Textary zabilem w 15 kkm
Musialy dobre kilkaset razy zahamowac ze 150 do zera
Ale hamowaly swietnie... Teraz mam nowe Textary, ale przegotowalem plyn jezdzac kilka dni bez jednej okladziny, wiec po kilku mocnych hamowaniach hamulec znika...www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja mam juz 1200 km zrobionych i nic na ATE, czytałem co pisałiście i wpatrywałem sie w gościa jak robi i co robi, więc nie wiem czym może to być spowodowane, na pudełku było nabite made in Germany, oryginalnie zapakowane, zobaczymy na razie śmigają.
Komentarz
-
Bicie po wymianie klockow ustapiło.
Zamieszczone przez autorusJa na ori przel;atałem 80kkm i było ok, Później zaczeły lekko bić więc je wymieniłem przy 90kkm a nowymi przejechałem sie ok 500 km I biją.
Przyspieszam puszcam gaz na rownej drodze trzesie jakis koszmar. Zminilem na nastepne lato opony i felgi objaw ustał. Zostaly wibracje przy hamowaniu ale jezdzilem przyszedl czas na klocki wyminilem(66tys ale mozna bylo przejechac jeszcze 7-10tys) na dokladnie skodowski orginal nie mam zadnych juz drgan auto lepsze jak nowe. Dziwne ale fajne .nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
bezduszny
To może zainwestuj w jakieś naprawdę solidne tarcze i klocki do nich... najlepiej tej samej firmy.
Ostanio przeglądałem ofertę : http://www.tarox.com.pl/tarcze.php
... i dojrzewam do decyzji
Komentarz
Komentarz