Nowe zabawki do autka zamontowane, jak w tytule .
W stosunku do używanej serii Bilstein B4 podniósł przód o 1,5 cm , a tył poszedł do góry o 0,5 cm. Najważniejsze , że zawieszenie dostało nareszcie normalnej charakterystyki , zdecydowanie lepiej jedzie po zakrętach, nie buja , a przy hamowaniu nie robi skłonu . Jest super :!: :!:
Tarcze i klocki dopiero się docieraja , ale już widać , że jest lepsza reakcja na hamulec.
Teraz koszty :
Amortyzatory B4 komplet 697 pln + odbijacze 130 pln
Tarcze ATE PD 160 pln za sztukę
Klocki ATE przód 154 pln komplet
Jak te ceny kształtują sie u Was?? Zapłaciłem dużo czy to dobre ceny??
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
wygląda na standardowe B4 , ostatnio wymieniałem na taki właśnie i polecam !!
najlepiej zadzwoń i zapytaj
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
dzieki,
sprzedajacy mowi ze to standardowe B4, chociaz jego glos nie byl pewny, hehe pewnie nie do konca wiedzial co sprzedaja, ale chyba je wezme, cena chyba tez jest calkiem rozsadna :szeroki_usmiech
dzieki za pomoc
Jak sie patrzy na strone, to tak tanio to nie jest cena za 1szt na przod 200zl za tyl 1szt 180zl :roll: Po sieci chodza komplety 2xprzod i 2x tyl za ~400zl :roll:
Jak sie patrzy na strone, to tak tanio to nie jest cena za 1szt na przod 200zl za tyl 1szt 180zl :roll: Po sieci chodza komplety 2xprzod i 2x tyl za ~400zl :roll:
a masz pewność że to oryginały :?:
od mts'a masz taką pewność :!:
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Ba no pewnosci to ja nie mam zadnej, chyba ze to bedzie od sprawdzonego sprzedawcy. Ale roznica ~400zl w cenia za komplet jest troche spora, wiec skads sie musi ona brac... :roll: Ale sporo sprzedawcow po tyle je sprzedaje, wiec wszyscy by mieli lewe ? :roll:
Ba no pewnosci to ja nie mam zadnej, chyba ze to bedzie od sprawdzonego sprzedawcy. Ale roznica ~400zl w cenia za komplet jest troche spora, wiec skads sie musi ona brac... :roll: Ale sporo sprzedawcow po tyle je sprzedaje, wiec wszyscy by mieli lewe ? :roll:
mts bierze towar prosto z hurtowni pod Berlinem, skoro inni mają taniej to już chyba tylko z ChRL :diabelski_usmiech
Maicroft, ceny z "autoryzowanego" kanału sprzedaży na Polskę znam i to aż za dobrze,
jakoś przez ostatnie 4 lata nawet nie zbliżyły się do poziomu mts'a
więc nagły wysyp taniego towaru mnie trochę dziwi
Nexus6, ja wiem ze kiedys byla dyskusja, ze najtaniej jak sie da zalatwic ori tarcze do Skody to ~200 zl. Ja dostalem za 120 i byla dyskusja, ze to podroba albo cos, pokazalem fotki itd, wsyzstkie nadruki, znaczki itd sie zgadzaly. Ponadto jakosc tez ok, jezdze na nich do dzis :twisted:
Jak widac pewnie sie da, skad biora nie wiadomo, ale maja jakies zrodla.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Jest taki temat: prawie dwa lata temu kupiłem nowe amortyzatory, cały komlet 4 sztyki Bilstein B4. Zimą , przy max mrozach dosyć dziwnie zachowywal sie tyl - dobijał. Jak zrobiło sie cieplej jest normalnie. Ale przy wymianie opon na letnie okazalo się , że tylnie amorki są mokre od oliwy. Samochod , mimo ,że kombi nigdy nie jeździ obciążony, amortyzatory wydaje się dobrej firmu, zalożone nowe odbijacze i gumy ochronne , przelatane może z 50 kkm , a tu taki zgrzyt !!
Jak myślicie co mogło być przyczyna , a może mieliście podobny problem ??
Będę reklamowal mam jeszcze 2 miesiące gwarancji.
wojtisek1, byly juz przypadki wlasnie takie ze amory Bilsteina laly ...
Znam przypadek cieknacych nalogowo B6tek jak i B8mek Po prostu ta firma tak ma, zwlaszcza ze w wypadkach ktore znam, wlasnie tylko tylek zaciekal i to na nieobciazanych autkach
Aaaa 1 przypadek to O1 Combi z 18" felami(B6) z tylu, drugi przypadek to Passat B5 przed FL z 17" felgami + dystansami( tutaj B8 ). W Occie bylo tyle fajnie, ze poszly do regenracji, znow laly, pozniej nowy kpl, znow zaczal lac az w koncu kolejna gwarancja i do tej pory spokoj - chyba mniej wiecej taki to mialo przebieg :twisted:
Ja mialem KYB i bylo i ZTCW dalej jest :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Aleee jaja !!
Przyszła nowa piękna zima temperatura spadła poniżej dziesiątki na minusie i co ??!!
I tylni zawias znowy dobija, mimo wymiany gwarancyjnej amorków z B4 na nowy Sachs problem powrócił!!
Jak myślicie może być że z powodu wieky (5lat) i przebiegu (185kkm ) mogły stracic swoje właściwości sprężyny i teraz zawieszenie dobija i puszczają uszczelnienia amorów ??
Komentarz