ewentualnie moze to co proponuje Chojnacki ( KLIK ), zwlaszcza dla 8v ma to chyba sens :roll: + wydech
Filtr stożkowy, czy warto? - prosba o opinie i pomoc
Zwiń
X
-
Nie warto zakladac stozka.
Chcesz zmienic brzmienie auta ? kup do ori tlumika koncowego koncowke z tlumikiem Helmhotza czyli z tymi dziurkami. Zamiast wysokich tonow z tlumika beda niskie, glosnosc na tym samym poziomie.
ew. wstaw kolektor 4-2-1 :] zamien katalizator na taki z wkladem metalowym np.lido-gobex'a a tak poza tym to zrob glowice w dobrzej firmie wstaw ciut wieksze zawory dolotowe, walek na ulice i sterowanie np.stm6z 20KM dojdzie
W dolocie zamien rure plastikowa na nierdzewke, kup ew. wklad bawelniany i doprowadz gietka rure do puszki filtra,ktora ciagnela by zimne powietrze spod zderzaka.Mozesz tez dac przepustnice do portingu.Taekwondo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bezduszny.....ale nie ma co uktywać, rakiety mieć z tego silnika na pewno nie będziesz.
Troche mi podcieliscie skrzydla z tym ze nie warto ale moze rzeczywiscie sobie daruje skoro twierdzicie ze nie warto i bylaby to tylko niepotrzebnie wydana kasa...
Dodatkowo sie podlamalem jak zobaczylem przed chwila ze Skoda ma teraz ostre promocje na Octavie Tour i ze teraz, za mniej wiecej te sama kase za ktora kupilem swoja 3 lata temu (okolo 60 tysi) moglbym kupic taka sama Czarna Perle tylko ze z silnikiem 1.8 20V... No ale coz... Takie zycie
Jeszcze raz dzieki za pomoc
p.s.
poza tym jak w koncu dzis lub jutro okleje swoja Skodzine w barwy OCP to na pewno zyskam kilka kucy wiecej :lol:Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
dla poprawy samopoczucia mozesz zrobic tj. pisalem wyzej z dolotem + koncowka tanio i nic nie popsujesz. Mozesz szarpnac sie na samo "GT" glowicy i katalizator. Tyle z tanich przerobek.
...jednak czemu 1.6 mialoby nie latac ? mozna przeciez zmienic tloki np. od 1.8T lub g60 vw moze s3 audi... z korbami lub kupic jakis zamiennik kuty do tego wpadkowac turbinke lub kompresor i jazda...
"Co moge z nią mechanicznie zrobic? Tylko nie mówcie, że swap " ok,ale cenowo obie opcje sa sobie rowne a potencjal nowego-lepszego silnika jest wiekszy. Dlatego przy znacznym podnoszeniu mocy najlepszy jest ... swap.
Kosmetyka napisana jest powyzej.Taekwondo
Komentarz
-
-
Kiedyś miałem stożek w służbowym Lanosie. Odczuwalnie auto na piątym biegu lepiej się zbierało między 5 a 6 krpm. Stożek zamontowany był przed przednim kołem. Ja jeddnak zamontowałem go raczej dla efektów dźwiękowych i z tego byłem zadowolony.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
Komentarz