[O1] poprawa brzmienia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • osp1111
    Classic
    • 2014
    • 5

[O1] poprawa brzmienia

Zamieszczone przez perfex
    Zamieszczone przez ptaku84
    piramida: ok to pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych go Golf Mk6 GTI ktore ma wiece miejsca, wiekszy bagaznik i nie przekracza 140 tys. Dodatkowo ma navi, lepsze naglosnienie, polskory, bixenonony, adaptacyjny tempomat itd itd ?
    VW Passat CC 2.0 tsi?
    Insignia 2.0t 250km (7,5s 0-100km/h, 400Nm)

No jest jeszcze Focus ST, Volvo v40 T5, AR Giulietta Q2, niebawem bedzie Leon Cupra i CupraR, a z innej beczki: za taka kase można zapewne kupić Citroena c5 3.0hdi 8)
    Anyway- coś tam za te 140 tys da się kupić chyba
    Focus ST, Cupra R, Passat CC ok, reszta to szmira z citroenem i Giuliettą na czele. Porównując te dwa badziewia zaszalałeś ostro.

[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 15:13 ]
    Zamieszczone przez ketivv
    Zamieszczone przez OrsonTSI
    pamietajcie ze mozna odliczyc pełny VAT..... jak ktos zna dobrze przepisy, legalnie i nie rejestrujac auta jako pomoc drogowa......
    skorzystałem z takiej opcji i 23 % w kieszeni z malego autka.....
    powodzenia
    trzymaj się bo jak Ci się do dupy dobiorą to będziesz miał "wesoło". W Warszawie są masowe kontrole samochodów z pełnym odliczeniem VATu a inne urządy też zamierzają to uczynić. W Lublinie kolega odliczyl sobie na samochód konwojowy czy jakoś tak caly VAT i poza zwrotem niesłusznie otrzymanego ładnych pare tysi kary.
    Proponuję nie myśleć krótkowzrocznie następnym razem.
    ps. pozdrów kontrolerów.
  • bqal
    Classic
    • 2012
    • 13

[O1] poprawa brzmienia

witam wszystkich jestem nowy na forum i chcial bym sie dowidziec co zrobic zeby poprawic brzmienie mojej octavi? czy zakładac strumienice i jaka? czy filtr stożkowy cos daje?? ogolnie co zrobic zeby wszytko fajnie grało? posiadam octavie 1.6 KAT 2002r.

Komentarz

• lukas_jg
      Rider
      • 2012
      • 600
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wiertarka i dziurki w tłumiku zrób :lol: :lol: Możesz też wrzucić jakieś kawałki pociętych puszek do tłumika . Najlepiej zapytać na forum opla sport mega calibera
      Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• bqal
        Classic
        • 2012
        • 13

nie chce dziurawic tlumika i robic jakis wiejskich pseudo tuningow tylko zamontowac cos co bedzie fajnie gralo... nie chce słuchac dziurawego tlumika tylko jakis fajny basik....

Komentarz

• lukas_jg
          Rider
          • 2012
          • 600
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bqal, to co napisałem to była ironia!!! Jak chcesz poprawić brzmienie to polecam jakiś zakład od tłumików np. MGmotorsport. Koszt ~2000 zł
          Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• ArekR
            Drive
            • 2012
            • 52

Filtr powietrza przy takiej mocy da dźięku raczej niewiele, troche głośniej spod maski będzie. Kup jakiś tłumik końcowy sportowy ale markowy i będzie ładniej.

Komentarz

• zielas87
              Ambiente
              • 2011
              • 144

wykopałem gdzieś taki starszy temat ale chciałbym o coś odnośnie niego zapytać, potrzebuję uzyskać efekt odwrotny :lol: mam auto Rodzinne zaznaczam, i filtr stożkowy dający bardzo ładny dźwięk dosyć głośny, silnik 1.9TDI
              czy zrobienie jakieś obudowy (osłony) pozwoliło by go trochę wyciszyć? nie jestem w stanie zamontować ori obudowy filtra bo przechodzą rury od intercoolera stąd przywędrował stożek.

ma ktoś jakiś pomysł, wiedzę na ten temat?
              czy korki w uszy i nie zawracaj pan D..Y?<--- chciałeś to masz
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• ArekR
                Drive
                • 2012
                • 52

Tak, obudowy powinny pomóc a najlepiej takie z tworzywa o strukturze jak odblask lub dźwiękochłonnych figurach, tylko pamiętaj przy obudowaniu żeby było skąd zassać potem to powietrze.

Komentarz

• zielas87
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 144

Zamieszczone przez ArekR
                  Tak, obudowy powinny pomóc a najlepiej takie z tworzywa o strukturze jak odblask lub dźwiękochłonnych figurach

Zamieszczone przez ArekR
                  tylko pamiętaj przy obudowaniu żeby było skąd zassać potem to powietrze.
                  postaram się nie zapomnieć :P to jak będzie cieplej spróbuję pobawić się plastikiem...
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

Pracuję...