2.0 TFI 200->240 KM 280->380 NM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • samii
    Classic
    • 2007
    • 38

eR_, Bylo, tylko ze kilka stron wczesniej z malym/mala :wink:
    Czarny krążownik!
  • miecz
    Ambiente
    • 2006
    • 234

Przeczytałem w necie, że V-tech tuning wgrywa przez OBD do Octavii II RS 2.0 TFSI nową mapę, zwiększającą moc z 200 do 240 KM i moment z 280 do 380 NM.
    Sorry za lamerskie pytanie, ale chciałbym sobie wyjaśnić i poukładać w głowie: czy zapodanie takiego moda w aucie na gwarncji jest wykrywalne przez serwis? To znaczy, czy mogą przy okazji jakiejś kontroli dojść, że coś tatakiego siedzi pamięci? Albo gorzej - czy mogą przypadkiem zamazać takiego moda wgrywając swojego "service packa" w ramach jakiejśtam akcji serwisowej?
    Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Poszukaj, bo bylo o tym na forum.
      Sam Marek informowal potencjalnych zainteresowanych, ze w EDC16 jest mozliwosc wykrycia chiptningu przez ASO juz samym VASem.

BTW, w te 240KM to bym zbytnio nie wierzyl, bo jak zdarzylem poczytac to w TFSI powyzej 230KM ogranicza wydech.
      Srednio co widzialem robi sie ~225KM.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez miecz
        Sorry za lamerskie pytanie, ale chciałbym sobie wyjaśnić i poukładać w głowie: czy zapodanie takiego moda w aucie na gwarncji jest wykrywalne przez serwis?
        jest wykrywalne, co wiecej, mimo ze zostanie wgrana seria, "grzebanie" bedzie widoczne

Zamieszczone przez miecz
        Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".
        no ale na to trzeba byc juz masochistą :diabelski_usmiech
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Garret
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1196
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez szkoda

Zamieszczone przez miecz
          dokładnie, hehe :diabelski_usmiech, choć myślę szkoda że łatwiej to znieść mając 2.0TFSI jako bazę :szeroki_usmiech
          Garret

-----------
          Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Garret
            myślę szkoda że łatwiej to znieść mając 2.0TFSI jako bazę :szeroki_usmiech
            moze troche, ale i tak po programie jest zalamka i rozpamietywanie straconych kilometrow
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Samiec
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4287
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez szkoda
              Co wy tam gadacie, ja juz prawie 3,5roku seria smigam :wink:
              I narazie nie zapowiada sie zmiana....
              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Purchawa, Nowy VAG-COM tez ma taka funkcje, ale narazie tylko podobno EDC-15
                Spritmonitor.de

Komentarz

• miecz
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 234

mój cały tuning do tej pory, to było powieszenie jeża na lusterku w mojej Xsarze 1.6. Te 110 KM , które osiąga przy jakichś 4000 obr mi starczało, to i 200 KM raczej na długo starczy.
                  Ale skoro wiem, że można takiego tweaka zapodać, to pewnie będzie mnie świerzbiło....

Komentarz

Zamieszczone przez miecz
                    Generalnie serwisy dbają o klienta... szczególnie tego co zrobi solidny zakup w postaci RS'a i nie przypier... o jakiś tuningi ale ich to interesuje Zapewne ma też znaczenie kto to robi... bo na box'a z allegro to chyba każdy reaguje śmiechem.

Z własnego doświadczenia wiem, że nie robią jakiś problemów... przynajmiej ja ich nigdy nie miałem.

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

bezduszny, tylko kolega mieszka w warszawie a auto odbiera w krakowie i podejrzewam że nie będzie z wawy gnał na przegląd do krakowa

Komentarz

• miecz
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 234

a to ci kolesie w warszawskim serwisie już o mnie dbać nie będą?

Komentarz

• Tymon
                          RS
                          • 2004
                          • 2970

Jak będzie seria, to będą :wink:
                          Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                          Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                          BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• misiekwaw
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7715
                            • Ford

Re: 2.0 TFI 200->240 KM 280->380 NM

Zamieszczone przez miecz
                            Przeczytałem w necie, że V-tech tuning wgrywa przez OBD do Octavii II RS 2.0 TFSI nową mapę, zwiększającą moc z 200 do 240 KM i moment z 280 do 380 NM.
                            Sorry za lamerskie pytanie, ale chciałbym sobie wyjaśnić i poukładać w głowie: czy zapodanie takiego moda w aucie na gwarncji jest wykrywalne przez serwis? To znaczy, czy mogą przy okazji jakiejś kontroli dojść, że coś tatakiego siedzi pamięci? Albo gorzej - czy mogą przypadkiem zamazać takiego moda wgrywając swojego "service packa" w ramach jakiejśtam akcji serwisowej?
                            trzymaj sie z daleka od vtechu :P a wyniki podziel przez dwa :lol: co do reszty to juz Ci napisali ze mozna to bez problemu wykryc jesli sie tylko chce :?
                            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                            http://www.disi-tune.pl
                            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                            Był WRX
                            Była Octa

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

miecz, będą a cędą a jak sie dogadasz to i z wirusem nie będą marudzić pamiętaj klient nasz pan

[ Dodano: Czw 16 Lis, 06 22:44 ]
                              MisiekWAW, nie wszystko spiepszyli nie sa najlepsi ale pare aut im sie udało

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

Zamieszczone przez djczas
                                miecz, będą a cędą a jak sie dogadasz to i z wirusem nie będą marudzić pamiętaj klient nasz pan

[ Dodano: Czw 16 Lis, 06 22:44 ]
                                MisiekWAW, nie wszystko spiepszyli
                                wiem Stasku ze nie wszystko, co wcale nie znaczy ze nalezy im oddawac nowe auto za naprawde ciezka kase :roll:

zeby daleko nie szukac to slynny wspolczynnik "k" w ich hamowniach... apropos wspolczynnika "k" :idea: Swego czasu trzej panowie (Piotrek Owca, Tomek Pirowski i Marek nazwiska nie pomne, ale z racji swych kontaktow z vtechem znasz ich wszystkich :zlosnik: ) odwiedzili Jacka Chojnackiego w Nadarzynie. U tegoz Jacka Chojnackiego w Nadarzynie (ktory byl/jest ich dealerem i posiada i hamownie ze slynnym wspolczynnikiem "k") umowili sie z klientem na strojenie jego Impezy WRX. Pech chcial ze trafili na tekigo klienta jak ja ktory kazde dlubanie w aucie czul... ja jestem gorszy bo kazde sprawdzam stoperem :lol: I mimo wielu godzin spedzonych przez nich przy owym WRXie klient wciaz byl niezadowolony... bezczelny typ :szeroki_usmiech W koncu panowie skonczyli i pokazali mu wykres na 24x KM o ile dobrze pamietam :roll: klient ow pojechal na jazde probna i wrocil... no oczywiscie niezadowolony jakze by inaczej :lol: co za typ uparty chcial to za co placil :lol: panowie jednak zaslaniajac sie wykresem powiedzieli ze samochod musi jezdzic lepiej i tylko mu sie wydaje ze nic sie nie zmienilo po czym spakowali sie i pojechali w sina dal do grodu Kraka... wiesz co sie okazalo po ich odjezdzie i wgraniu wykresu :?: no wiesz przeciez.... byl niemalze seryjny... bo Piro sobie nie radzil, wylaczyli z wykresu opory, podniesli wspolczynnik "k" i zrobili "śmoc" :evil:

zeby nie bylo, ja osobiscie na Piro ani na Owieczke zlego slowa powiedziec nie moge, prawie caly bozy dzien spedzili przy moim aucie, wprawdzie wystroic sie go nie dalo ale cos tam bylo lepiej a i kasiory nie skasowali bo w zasadzie nie bylo odpowiednich efektow

ale juz jak sie nowym autem pojawilem i zapowiedzialem Tomkowi ze bede chcial taki program jak widzialem na ich stronie to... wykres natychmiast z tejze strony zniknal... przypadkiem zapewne :lol: a i mnie losy zaprowadzily gdzie indziej :roll:
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

MisiekWAW, wiem wiem ale Bapitowi zrobił program i był zadowolony co nie zmienia faktu że nowego RS bym tam nie zawiózł tylko teraz pytanie do kogo z tym pojechać bo wszyscy robią diesle bo "łatwo i przyjemnie " oraz bezpieczniej

Komentarz

• miecz
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 234

a ja jaj! to ja se na razie odpuszczę, za mało się na tym znam, na razie

Komentarz

• Purchawa
                                      Admin
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 8007

Zamieszczone przez djczas
                                      tylko teraz pytanie do kogo z tym pojechać
                                      Ostatnio u Marka widzialem wykres chyba Paska TFSI zrobionego na 225KM.
                                      VTG tez robi bez problemow.
                                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

a ja jaj! to ja se na razie odpuszczę, za mało się na tym znam, na razie
                                        to nie ty masz sie znac :idea:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

A Kocar z Poznania?

Komentarz

VTG zrobi bez problemu takiego RS'a.......

mały OT:

Kto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ? :diabelski_usmiech

W ten weekendzik będe miał okazję zobaczyć to coś.... :twisted:

Komentarz

• QBA
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2646

Zamieszczone przez bezduszny
                                              Kto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ?
                                              Jechac nie jechalem, ale jakos nikt sie tym nie podnieca. Duzo za duzo mocy jak na naped na przod, do tego fatalny uklad kierowniczy i przeniesienie napedu. Autko podobno jedzie tylko na wprost :? Nie rozumiem, dlaczego przy takiej mocy nie ma zadnego LSD.

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

Zamieszczone przez QBA
                                                Jechac nie jechalem, ale jakos nikt sie tym nie podnieca. Duzo za duzo mocy jak na naped na przod, do tego fatalny uklad kierowniczy i przeniesienie napedu. Autko podobno jedzie tylko na wprost :? Nie rozumiem, dlaczego przy takiej mocy nie ma zadnego LSD.
                                                slyszalem dokladnie to samo :?
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

VTG zrobi bez problemu takiego RS'a.......

mały OT:

Kto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ? :diabelski_usmiech

W ten weekendzik będe miał okazję zobaczyć to coś.... :twisted:
                                                  Nie jechałem, ale słyszałem dżwięk silnika i wydechu: piękny, soczysty.

[ Dodano: Pią 17 Lis, 06 09:32 ]
                                                  Zamieszczone przez QBA
                                                  A co to jest LSD? :?

Komentarz

Pracuję...