eR_, Bylo, tylko ze kilka stron wczesniej z malym/mala :wink:
2.0 TFI 200->240 KM 280->380 NM
Zwiń
X
-
2.0 TFI 200->240 KM 280->380 NM
Przeczytałem w necie, że V-tech tuning wgrywa przez OBD do Octavii II RS 2.0 TFSI nową mapę, zwiększającą moc z 200 do 240 KM i moment z 280 do 380 NM.
Sorry za lamerskie pytanie, ale chciałbym sobie wyjaśnić i poukładać w głowie: czy zapodanie takiego moda w aucie na gwarncji jest wykrywalne przez serwis? To znaczy, czy mogą przy okazji jakiejś kontroli dojść, że coś tatakiego siedzi pamięci? Albo gorzej - czy mogą przypadkiem zamazać takiego moda wgrywając swojego "service packa" w ramach jakiejśtam akcji serwisowej?
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".
-
-
Poszukaj, bo bylo o tym na forum.
Sam Marek informowal potencjalnych zainteresowanych, ze w EDC16 jest mozliwosc wykrycia chiptningu przez ASO juz samym VASem.
BTW, w te 240KM to bym zbytnio nie wierzyl, bo jak zdarzylem poczytac to w TFSI powyzej 230KM ogranicza wydech.
Srednio co widzialem robi sie ~225KM."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mieczSorry za lamerskie pytanie, ale chciałbym sobie wyjaśnić i poukładać w głowie: czy zapodanie takiego moda w aucie na gwarncji jest wykrywalne przez serwis?
Zamieszczone przez mieczOczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda
Zamieszczone przez mieczOczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez mieczOczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".Zapewne ma też znaczenie kto to robi... bo na box'a z allegro to chyba każdy reaguje śmiechem.
Z własnego doświadczenia wiem, że nie robią jakiś problemów... przynajmiej ja ich nigdy nie miałem.
Komentarz
-
Re: 2.0 TFI 200->240 KM 280->380 NM
Zamieszczone przez mieczPrzeczytałem w necie, że V-tech tuning wgrywa przez OBD do Octavii II RS 2.0 TFSI nową mapę, zwiększającą moc z 200 do 240 KM i moment z 280 do 380 NM.
Sorry za lamerskie pytanie, ale chciałbym sobie wyjaśnić i poukładać w głowie: czy zapodanie takiego moda w aucie na gwarncji jest wykrywalne przez serwis? To znaczy, czy mogą przy okazji jakiejś kontroli dojść, że coś tatakiego siedzi pamięci? Albo gorzej - czy mogą przypadkiem zamazać takiego moda wgrywając swojego "service packa" w ramach jakiejśtam akcji serwisowej?
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najbezpieczniej "poczekać aż skończy się gwarancja".Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasmiecz, będą a cędą a jak sie dogadasz to i z wirusem nie będą marudzić pamiętaj klient nasz pan
[ Dodano: Czw 16 Lis, 06 22:44 ]
MisiekWAW, nie wszystko spiepszyli
zeby daleko nie szukac to slynny wspolczynnik "k" w ich hamowniach... apropos wspolczynnika "k" :idea: Swego czasu trzej panowie (Piotrek Owca, Tomek Pirowski i Marek nazwiska nie pomne, ale z racji swych kontaktow z vtechem znasz ich wszystkich :zlosnik: ) odwiedzili Jacka Chojnackiego w Nadarzynie. U tegoz Jacka Chojnackiego w Nadarzynie (ktory byl/jest ich dealerem i posiada i hamownie ze slynnym wspolczynnikiem "k") umowili sie z klientem na strojenie jego Impezy WRX. Pech chcial ze trafili na tekigo klienta jak ja ktory kazde dlubanie w aucie czul... ja jestem gorszy bo kazde sprawdzam stoperem :lol: I mimo wielu godzin spedzonych przez nich przy owym WRXie klient wciaz byl niezadowolony... bezczelny typ :szeroki_usmiech W koncu panowie skonczyli i pokazali mu wykres na 24x KM o ile dobrze pamietam :roll: klient ow pojechal na jazde probna i wrocil... no oczywiscie niezadowolony jakze by inaczej :lol: co za typ uparty chcial to za co placil :lol: panowie jednak zaslaniajac sie wykresem powiedzieli ze samochod musi jezdzic lepiej i tylko mu sie wydaje ze nic sie nie zmienilo po czym spakowali sie i pojechali w sina dal do grodu Kraka... wiesz co sie okazalo po ich odjezdzie i wgraniu wykresu :?: no wiesz przeciez.... byl niemalze seryjny... bo Piro sobie nie radzil, wylaczyli z wykresu opory, podniesli wspolczynnik "k" i zrobili "śmoc" :evil:
zeby nie bylo, ja osobiscie na Piro ani na Owieczke zlego slowa powiedziec nie moge, prawie caly bozy dzien spedzili przy moim aucie, wprawdzie wystroic sie go nie dalo ale cos tam bylo lepiej a i kasiory nie skasowali bo w zasadzie nie bylo odpowiednich efektow
ale juz jak sie nowym autem pojawilem i zapowiedzialem Tomkowi ze bede chcial taki program jak widzialem na ich stronie to... wykres natychmiast z tejze strony zniknal... przypadkiem zapewne :lol: a i mnie losy zaprowadzily gdzie indziej :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczastylko teraz pytanie do kogo z tym pojechać
VTG tez robi bez problemow."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Kaszana
-
bezduszny
VTG zrobi bez problemu takiego RS'a.......
mały OT:
Kto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ? :diabelski_usmiech
W ten weekendzik będe miał okazję zobaczyć to coś.... :twisted:
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyKto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAZamieszczone przez bezdusznyKto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez bezdusznyVTG zrobi bez problemu takiego RS'a.......
mały OT:
Kto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ? :diabelski_usmiech
W ten weekendzik będe miał okazję zobaczyć to coś.... :twisted:
[ Dodano: Pią 17 Lis, 06 09:32 ]
Zamieszczone przez QBAZamieszczone przez bezdusznyKto widział lub jechał nowym Oplem VECTRA OPC ?
Komentarz
Komentarz