rurka szczęścia..znaczy sie zamiana rurki w dolocie ze zwężka na taką bez zwężki..... ( wystepuje w poprzecznych 1.8 T) ..można to zrobić np w Unitronicu....( ja przynajmniej tam robiłem)...a co do spalania to nie wiem jak lefowi ale mi w miescie pali ok 12 l. ( no chyba ze jeżdze mega spokojnie to wtedy 10-11)
1.8T czy Tdi 110?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Hej
udalo mi sie namierzyc ciekawe porownanie:
Každý den píšeme o autech. Novinky, aktuality, podrobné testy a tajné projekty automobilek. Živé diskuzní fórum a čtenářská fotogalerie.
Jest to co prawda porownanie 1.8T 150 z 1.9 TDI 130 PD, ale IMHO dobre i to
Polecam zwlaszcza 2 strone gdzie podane sa dla poszczegolnych predkosci obroty na kolejnych biegach, a takze tak przeze mnie poszukiwana dynamika 60-100 i 80-120
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachZamieszczone przez leffpo podkreceniu zaworka i zalozeniu rurki szczescia bylo bodazje 143@260 czyli po wyjechaniu z salonu moze to mialo ze 137-139 kucy
po chipie u Marka wyszlo 194@285
BTW: ile Ci pali srednio po miescie ?
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffpo podkreceniu zaworka i zalozeniu rurki szczescia bylo bodazje 143@260 czyli po wyjechaniu z salonu moze to mialo ze 137-139 kucy
po chipie u Marka wyszlo 194@285Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez leffpo podkreceniu zaworka i zalozeniu rurki szczescia bylo bodazje 143@260 czyli po wyjechaniu z salonu moze to mialo ze 137-139 kucy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasZamieszczone przez perfexZamieszczone przez leffpo podkreceniu zaworka i zalozeniu rurki szczescia bylo bodazje 143@260 czyli po wyjechaniu z salonu moze to mialo ze 137-139 kucy
No offence...www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasJa bym ci radził żebys sie raczej do Marka Mastersa zwrócił on co prawda specializuje sie w TDI ale zawsze ci lepiej zrobi niż UniTronic. jak jusz pisałem jedz do mastersa jesli niechcesz miec problemów z autkiemPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Witam
Co do tematu i tego porownania przyspieszen co tu kolega wstawil to wybralbym diesla(ale 130PD)..osiagi sa na tym samym poziomie(a TDI troszke slabszy i ciezszy) a jednak spalanie duzo nizsze..
Ale ciezko mi tu obiektywnie jednak stwierdzic jak jezdzi 1.8T bo nigdy nie mialem okazji, wiem ze na pewno wygrywa z TDi pod wzgledem dzwieku silnika
Sam jezdze 130PD i naprawde moge polecic to autko..Mam dolozony tam jakis moduł Vtecha co ma mi dawac max +25KM, ale jezdze na jakims tam ustawieniu ze +18KM..Ale ile to auto ma naprawde to nie wiem bo nie bylo hamowane nigdy, jedynie moge oceniac po wyscigach z benzyniakami jak sprawa wyglada..Wiem ze z seryjna Octavia TDI 110KM to jest duza roznica jesli chodzi o osiagi, bo mialem okazje sie z takim scigac w ustawianym wyscigu na 400m..
Pozdrawiam--------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexRozwin moze mysl czemu nie Unitronic ? :?:
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaPitZamieszczone przez perfexRozwin moze mysl czemu nie Unitronic ? :?:
Bartek
Pytam bo za jakies 2 mies bede czipował i nie wiem gdzie to zrobic w Wawie.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZnaczy, ze te Leony z Seat Racing jezdza kiepskawo ?
Pytam bo za jakies 2 mies bede czipował i nie wiem gdzie to zrobic w Wawie.
Jeśli chcesz zrobić lekkiego moda, to możesz nabyć w Unitronicu tę część dolotową do turbiny (wymienić to seryjne przewężenie), ewentualnie dorobić to za 1/2 ceny w El-tecu (z tym, że wtedy zajmie Ci to trochę czasu i musisz mieć trochę cierpliwości) i zrobić program u Mastersa, albo Piro. Jeśli masz silnik >X.2000 to wyjdzie ok. 190KM, jeśli starszy to ok.180KM (mówię o prawdziwych KM).
Pozdrawiam,
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaPitZamieszczone przez perfexZnaczy, ze te Leony z Seat Racing jezdza kiepskawo ?
Jeśli chcesz zrobić lekkiego moda, to możesz nabyć w Unitronicu tę część dolotową do turbiny (wymienić to seryjne przewężenie), ewentualnie dorobić to za 1/2 ceny w El-tecu (z tym, że wtedy zajmie Ci to trochę czasu i musisz mieć trochę cierpliwości) i zrobić program u Mastersa, albo Piro. Jeśli masz silnik >X.2000 to wyjdzie ok. 190KM, jeśli starszy to ok.180KM (mówię o prawdziwych KM).
Pozdrawiam,
Bartek
I czy ten dolot do turbiny (kosztuje chyba w Unitronicu 300 ?) cos poprawia ? A jezeli tak to czemu inni na to nie wpadli ?
Piro jest w Krakowie a nie mam zamiaru tam jechac, tylko Wawa.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexSilnik mam 1.8T AUM '05 - czyli co z tego mozna wyciagnac ?
Zamieszczone przez perfexI czy ten dolot do turbiny (kosztuje chyba w Unitronicu 300 ?) cos poprawia ? A jezeli tak to czemu inni na to nie wpadli ?
Zamieszczone przez perfexPiro jest w Krakowie a nie mam zamiaru tam jechac, tylko Wawa.
Pozdrawiam,
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez BaPitZamieszczone przez perfexZnaczy, ze te Leony z Seat Racing jezdza kiepskawo ?
Pozdrawiam,
Bartek
Silnik mam 1.8T AUM '05 - czyli co z tego mozna wyciagnac ?
I czy ten dolot do turbiny (kosztuje chyba w Unitronicu 300 ?) cos poprawia ? A jezeli tak to czemu inni na to nie wpadli ?
Piro jest w Krakowie a nie mam zamiaru tam jechac, tylko Wawa.
u mnie wyszlo 194@285
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffjak to nie wpadl? Bartek mial to juz dawno a tera u mnie jezdzi jego rurka szczescia :szeroki_usmiech
u mnie wyszlo 194@285Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Wg mnie kazdy ma swoje doswiadczenia i jest tak ze jesli sporo sobo ktrore kreci na UNITRONIC ale maly odsetek jest jego klientów. Njczesciej sa to opinie ludzi ktorzy cos gdzies slyszeli. Jka bym robil jeszcze raz turbo benzyne to unitronic a jesli diselka to bym zrobil u Mastersa Tylko ze wzgledu na jego doświadczenie. 190 Z SERYJNEJ 150 W 1.8T jest ciezko zrobić przy ko3 nie liczylbym na takie optymistyczne wyniki.
Komentarz
-
Komentarz