Panowie, do mojej siostry właśnie przyszedł polecony od SG w Mykanowie. Przekroczenie o 15 km/h, fotka jest tylko, że nie widać kto prowadził, bo zdjęcie jest zrobione z tyłu. Propozycja to 100 zł i 2 punkty, ale najlepiej nie płacić nic. Co niektórzy mają tutaj większe doświadczenie więc pytanie brzmi czy można coś zrobić żeby nie zapłacić? :lol:
[O1] wymiana tarcz 256 na 280 w 01 1,6 AKL, co trzeba zmieni
Zwiń
X
-
[O1] wymiana tarcz 256 na 280 w 01 1,6 AKL, co trzeba zmieni
Witam wszystkich,
Mam chyba tarcze 256 i chcę zmienić na 280, co muszę zmienić?
octavia 1, hb, 1998r, 1,6 benzyna , AKL
na zacisku jest napisane FS-III, felgi 15''
czy ktoś takiego moda robił??
chodzi tylko o przód, bo z tyłu są bębnyASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzMusisz zmienić tarcze na 280 mm.Zwrotnica,klocki,zacisk zostają.ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
JanuszSz jesteś pewien tego co piszesz? Niby jak by to miało dzialać? Przecież osadzenie zacisku też trzeba zmienić jakoś żeby pracował na większej średnicy... czy to ja czegoś nie rozumiem?"urodzilem się z kierownicą w dłoni i ołowianą stopą" ;]
176Km 343Nm
hamulce 312mm przód i 256mm tył
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrokoZacisk jest taki sam ale chyba zwrotnica jest inna żeby tarcza 280 mm się zmieściła :roll:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Nie robiłem takiego swapa ale moim zdaniem na 99,9% tarcza 280 nie wejdzie w ta samą zwrotnice co 256 bo się po prostu nie zmieści gdyż zwrotnica z prowadnicami klocków jest jednym odlewem.
Na innych forach ludzie piszą że trzeba zmieniać.
Nie mogę podać linku bezpośrednio więc podaje link do wujka G, kliknij późnije pierwszy link i tam jest wszystko opisane co do modyfikacji hamulców.
Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Zgadza się.Odszczekuję,co napisałem.Spojrzałem w ETKĘ na kartę z hamulcami,a nie popatrzyłem na zwrotnicę.W autach z silnikami AEE,AEH,AGP,AKL,AMD jest inna zwrotnica niż w pozostałych.Obawiam się,że niestety należy zmienić zwrotnice.Natomiast zacisk zostanie ten sam.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
od jakich aut szukać zwrotnicy,zeby pasowała pod 280? linki z allegro mile widzianeASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
tak właśnie nie mogłem sobie tego wybrazić jak by to mialo niby pasować ;]
Mozgi jak chcesz to mogę Ci swoje zwrotnice sprzedać bo kompletuje graty na 312 mm z przodu tylko byś musial zaczekać z miesiąc może półtora.."urodzilem się z kierownicą w dłoni i ołowianą stopą" ;]
176Km 343Nm
hamulce 312mm przód i 256mm tył
Komentarz
-
-
mozgi, octavia I, golf IV, chyba też od leona i A3. Wszystkie z wymienionych, które mają hamulce 280 mm, czyli praktycznie od wszystkich TDI z silnikami 90 i 110 KM. Ale najlepiej zadzwonić do sprzedawcy i zapytać jaką średnicę ma tarcza. Zwróć uwagę, żeby piasta była z czujnikiem ABS.
Jeśli potrzebujesz wymienić zwrotnicę, to ja bym się zastanowił nad przesiadką na tarcze 288mm. O niebo lepiej hamuje od 280-tek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosJeśli potrzebujesz wymienić zwrotnicę, to ja bym się zastanowił nad przesiadką na tarcze 288mm. O niebo lepiej hamuje od 280-tek.
Co drugi z aktualnych lub byłych posiadaczy O1 TDi posiada w garażu,lub piwnicy
zwrotnice,które zostały po swapie i chętnie się pozbędzie.
Sam mam prawą(lewa gdzieś pojechała) i oddam za darmo,pod warunkiem,że ktoś to ode mnie zabierze.
mozgi, Daj ogłoszenie w giełdzie,że przytulisz zwrotnice na 280.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez kabanosJeśli potrzebujesz wymienić zwrotnicę, to ja bym się zastanowił nad przesiadką na tarcze 288mm. O niebo lepiej hamuje od 280-tek.
Co drugi z aktualnych lub byłych posiadaczy O1 TDi posiada w garażu,lub piwnicy
zwrotnice,które zostały po swapie i chętnie się pozbędzie.
Sam mam prawą(lewa gdzieś pojechała) i oddam za darmo,pod warunkiem,że ktoś to ode mnie zabierze.
mozgi, Daj ogłoszenie w giełdzie,że przytulisz zwrotnice na 280.
Komentarz
-
-
dzięki wszystkim za podpowiedzi, czasami zastanawiam sie czy gra warta świeczki? ogłoszenie na razie wystawiłem i zobaczymy czy będzie odzewASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzW autach z silnikami AEE,AEH,AGP,AKL,AMD jest inna zwrotnica niż w pozostałych
a jak jest w BFQ? czy przy zmianie 256->280mm trzeba wymieniać coś więcej, czy większa tarcza pasuje plug-and-play? z przeglądania sklepów nic mądrego nie wynika, do bfq zarówno oferują tarcze 256 jak i 280
Komentarz
-
Komentarz