wyczyscilem styki ,,, od kilku dnie jest Ok ,, moze to tylko zbieg okolicznosci :|
Tuning benzynowego RS-a.
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Kaszana
Tuning benzynowego RS-a.
Wiem, że firma Masters jest bardzo dobra we wzmacnianiu diesli, ale czy możecie ją
z czystym sumieniem polecić do silnika benzynowego?
Jakiś czas temu ( dawno ) firma zastanawiała się czy nie zrezygnować z silników benzynowych.
A jakie macie zdanie o Kocar'ze z Poznania?
-
Kaszana
-
bezduszny
-
Masters modyfikuje TFSI. Wykres jednego jest chyba na forum tdi-tuning.pl
Co do VTG, to z tego co kojarze, to jeden z wlascicieli trafil do Mastersa wlasnie dlatego, ze wyslal go do niego GS z VTG.
Czyli wygladaloby na to, ze oni jeszcze nie robią, ale sam nie wiem...
W kazdym razie Masters "robi" te silniki.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Kaszana, jest kilka firm i kilka opini, ja mam znajomych co mają programy od Unitronica i bardzo sobie chwalą, na naszym forum jest również kilku użytkowników co mają w 1.8T zrobione programy w V-Techu i też są zadowoleni.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Re: Tuning benzynowego RS-a.
Zamieszczone przez KaszanaWiem, że firma Masters jest bardzo dobra we wzmacnianiu diesli, ale czy możecie ją
z czystym sumieniem polecić do silnika benzynowego?
Jakiś czas temu ( dawno ) firma zastanawiała się czy nie zrezygnować z silników benzynowych.
A jakie macie zdanie o Kocar'ze z Poznania?
PS. Ciekawe ile realnie mozna wyciagnac z 2.0 TFSI :?:
PS.PS. Ciekawe ile mozna jeszcze wyjac z 2.0TFSI w Leonie CupraR (240km) :twisted: Notabene jego cena w porownaniu do Octy II RS (200) jest MOCNO konkurencyjna - by nie powiedziec bezkonkurencyjnaPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Kaszana
Re: Tuning benzynowego RS-a.
Zamieszczone przez perfex[
PS. Ciekawe ile realnie mozna wyciagnac z 2.0 TFSI :?:
PS.PS. Ciekawe ile mozna jeszcze wyjac z 2.0TFSI w Leonie CupraR (240km) :twisted: Notabene jego cena w porownaniu do Octy II RS (200) jest MOCNO konkurencyjna - by nie powiedziec bezkonkurencyjna
Bodajże w ostatnim "Auto Motor i Sport" jest króciutki opis Leona z tym silnikiem.
Przynajmniej z tego co piszą ( nie pamiętam już dokładnie szczegółów, a gazetę wyrzuciłem) w silniku są dość poważne różnice w porównaniu z tym 200-konnym.
Z innej beczki: wiadomo, o gustach się nie dyskutuje, ale stylistyka Leona BARDZO mi nie odpowiada.
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez KruPin195KM/315Nm 236KM/367Nm - jest to mod w aucie ze skrzynią DSG.
EGT 780°
AFR 11,2
Jakie są róznice między 2.0 TFSI w O2RS a Seacie ? Chodzi mi o sprzęt silnika.
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSRzeczywiście cena Seata jest bardzo konkurencyjna w stosunku do Octavii.
co do programu pytałbym w Unitronicu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁno wygląd chyba tez :wink: ......octavia nawet w wypaśnej wersji RS wyglada jak kloc przy Leonie...żeby nie powiedzieć koślawa stodoła :lol:
fakt ze roznica w cenie jest spora bo za cene RS'a mozna miec juz Cupre R - ktorej nie trzeba tuningowac bo ma 240KM i kosztuje okolo 100k pln (opieram sie na artykule w WRC - nie mam przed soba oficjalnych cennikow Seata)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Seat Leon Cupra 99900 wg cennika ze strony www.seat.pl dodatkowo 1990 PLN dopłaty za lakier czarny metalic :diabelski_usmiech czyli 102.000 PLN
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez Bazyli76Seat Leon Cupra 99900 wg cennika ze strony www.seat.pl dodatkowo 1990 PLN dopłaty za lakier czarny metalic :diabelski_usmiech czyli 102.000 PLN
A co do wyglądu: fakt, Octavia nie jest jakąś pięknością, ale Leon wygląda przy niej
jakoś tak "ciotowato".
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez KaszanaOctavia nie jest jakąś pięknością, ale Leon wygląda przy niej
jakoś tak "ciotowato".
Komentarz
-
po skompletowaniu wyposazenia w Leonie do poziomu RS'a (albo i lepiej) wychodzi 118k pln. Do tego oczywiscie mozna cos wynegocjowac u obu dilerow. Jesli ktos nie potrzebuje ponad 500l bagaznika - a wystarczy mu 360 to nie ma sie co zastanawiac :
zawieszenie,
hamulce,
silnik,
design (subiektywne odczucie)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bezdusznyJakie są róznice między 2.0 TFSI w O2RS a Seacie ? Chodzi mi o sprzęt silnika.
Wiem tylko, ze Audi S3 265KM ma m.in. turbosprezarke K04 z twin-scroll'em i innymi modyfikacjami, ktora w serii laduje 1,2bara (EGT w serii 1050° :shock: ). Softem Niemcy robia 305-310KM, wiec jesli Leon Cupra jest osprzetowo do S3 podobny, to jest to material na tani roadkiller...
Troszke info o S3:
Ce site web est à vendre ! audi-speed.com réunit des informations et annonces. Nous espérons que vous y trouverez les informations que vous recherchez !
Tutaj fragment o roznicach miedzy 265KM, a 200KM (do tłumaczenia):
Änderungen gegenüber dem 200 PS TFSI-Basisaggregat im Audi A3 Sportback, Audi A4 usw.
Neuer BorgWarner K04 Twin-Scroll Turbolader mit grösserem Turbinen- und Verdichterrad
1,2 bar Ladedruck (Serie)
Kolben mit stärkeren Bolzen und Ringen
Verstärkte, neu gelagerte Pleuel
Versteifter Zylinderblock an Hauptlagerstühlen und am Hauptlagerdeckel
Zylinderköpfe aus neuer, hochwarmfesten Aluminium-Silizium Legierung
Steuerzeiten der Auslassnockenwelle und der Hochdruck-Einspritzventile wurden der gestiegenen Leistung angepasst
Hochdruck-Einspritzventile mit grösserem Querschnitt
Geänderter Aluminium-Ladeluftkühler mit erhöhter Netztiefe, mit 10% höherem Wirkungsgrad wie beim Basisaggregat
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez Mr T.Zamieszczone przez KaszanaA co do wyglądu: fakt, Octavia nie jest jakąś pięknością, ale Leon wygląda przy niej
jakoś tak "ciotowato".
Komentarz
Komentarz