OKLEJENIE AUTA Octavia 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EdKris
    Drive
    • 2010
    • 40

OKLEJENIE AUTA Octavia 1

Wally,
    O1 SLX AHF
  • locaj85
    Rider
    • 2009
    • 482

OKLEJENIE AUTA Octavia 1

Witam, chciałbym okleić swoją srebrną O1 liftback reklamą firmy, tj. biura księgowego.
    Szukam inspiracji, będę wdzięczny za ciekawe pomysły. Chciałem okleić ją na wzór policyjny, tj. niebieski pas po bokach z napisem księgowość zamiast policja, niestety w świetle rozporządzenia ministra infrastruktury może to powodować problemy z niebieskimi i ITD...

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

locaj85, które rozporządzenie masz na myśli?
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• locaj85
        Rider
        • 2009
        • 482

Dz.U. 2003 nr 32 poz. 262
        Rozdział 8 Warunki dodatkowe dla pojazdu samochodowego uprzywilejowanego
        a konkretnie:

§ 37.
        Oznakowanie określone w § 27-35 lub oznakowanie do niego podobne nie może być stosowane na pojeździe innym niż pojazd, dla którego zostało ono określone.

[ Dodano: Pią 22 Lis, 13 23:08 ]
        choć zainspirowany twoim avattarem poszperałem i oni np chyba nie mają z tym problemu...

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

locaj85, jak byś wykleił POLCJA wtedy może ktoś by się przyczepił, bo faktycznie jest podobne ( brak literki ), ale jak wykleisz KSIĘGOWOŚĆ to chyba nikt normalny tego nie zakwestionuje...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

Panowie, ja ostatni widziałem poloneza cargo sprzedanego z policji osobie prywatnej i napis na drzwiach różnił się lewą laską i "belką" od "A" dopisanej z przodu. To już nie pierwszy taki jakiego widziałem, więc chyba nawet tego się nie czepiają a co dopiero księgowości :szeroki_usmiech
            رافال
            Spoty
            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• jarezz
              Ambiente
              • 2013
              • 202

locaj85 wiesz ile samochodów musiałyby straże gminne/miejskie wymieniać pod względem oklejenia wymienić? Eee... na pewno, mnóstwo.

W tym rozporządzeniu chodzi o to, że nie możesz pooklejać auta srebrnego w niebieski pas i napis "MILICJA", "POLIZEI" itp. kiedy mowa o oznakowaniu, a ponadto, żeby znamiona popełnienia zostały wyczerpane to "koguty" dołożyć byś musiał jeszcze...

W wypadku "KSIĘGOWOŚCI" to dotyczą Cię zapisy: ust. o swobodzie działalności gospodarczej, a przede wszystkim ust. prawo autorskie.
              Musisz jedynie sprawdzić, czy ktoś nie zastrzegł tego znaku jako zastrzeżony znak towarowy czy logo firmy... znaczki odpowiednio "TM" i "R".
              Moja ex - Łasica
              BHP... budowlanka... - Nasz FanPage

Komentarz

Pracuję...