Jutro wieczorem będę w tamtej okolicy, to jak nikt się wcześniej nie zgłosi, to zobaczę.
AGR z wtryskami ASV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez brutal88A jaka powinna być ta dawka?www.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat. Mam octavie agr z 1999r i z tego co mi powiedział tuner starego kompa po 2000r były już nowe i żeby zrobić chipa wyjmował kompa i coś tam lutował.Mówił,że jak miałbym nowy wystarczyłoby podpięcie przez kabel i zmiana map.Po chipie chodzi ładnie ale zastanawiam się nad wymianą wtrysków na te od asv. i teraz pytanie czy po takiej zamianie muszę jechać na korektę softu,czy mogę to odłożyć w czasie i tak jeździć,jakie będą tego konsekwencje.Albo wystarczy ewentualnie tylko ustawić dawkę paliwa i kąt wtrysku.A może wymienić kompa na nowszy po wymianie wtrysków i wtedy podjechać na softa tylko przez kabel bez lutowania.Nie jestem specem od samochodów,wiedze czerpie tylko z forum więc proszę o wyrozumiałość.
Komentarz
-
-
Ale asv mają inne ciśnienia.. Agr ma 190 początkowe, a asv 220, będzie to dobrze współgrać? Nie lepiej afn? Bo też ma 190/300.. Tak zagajam z ciekawości, a po wymianie wtryskow polecam chipagra warta świeczki..
[ Dodano: Sro 27 Sie, 14 22:41 ]
maciek2006, ja jeździłem na zmienionych wtryskach na te od asv, tylko do alh przeszło 2 lata, tylko dawkę ustawiona miałem tak na 3,4.. Wszystko działało jak należy, spadło spalanie i podniosła się dynamika, ja odczułem i to nie było placebo, z reszta testowalem na kresce z innymi samochodami gdzie wcześniej nie dawała octa rady , a po wtryskach to już inna bajkaale to można się już domyśleć. Stare wtryski trzymały ciśnienia elegancko, wiec były sprawne, i mocy przybylo (115km/245nm) co było zauważalne..
Octavia AMBIENTE Ice 1.9 tDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciek2006yusin ale założyłeś wtryski do serii czy już po programie? ja mam już program coś koło 115-120 kucyków tak zakładam gdyż focus tdci 115 nie dawał rady gdzie wcześniej na serii ja nie miałem szans.No i właśnie do tego programu chciałbym zapodać wtryski.
Komentarz
-
Komentarz