Jutro wieczorem będę w tamtej okolicy, to jak nikt się wcześniej nie zgłosi, to zobaczę.
AGR z wtryskami ASV
Zwiń
X
-
ustaw miedzy 3-4 mgZamieszczone przez brutal88A jaka powinna być ta dawka?www.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat. Mam octavie agr z 1999r i z tego co mi powiedział tuner starego kompa po 2000r były już nowe i żeby zrobić chipa wyjmował kompa i coś tam lutował.Mówił,że jak miałbym nowy wystarczyłoby podpięcie przez kabel i zmiana map.Po chipie chodzi ładnie ale zastanawiam się nad wymianą wtrysków na te od asv. i teraz pytanie czy po takiej zamianie muszę jechać na korektę softu,czy mogę to odłożyć w czasie i tak jeździć,jakie będą tego konsekwencje.Albo wystarczy ewentualnie tylko ustawić dawkę paliwa i kąt wtrysku.A może wymienić kompa na nowszy po wymianie wtrysków i wtedy podjechać na softa tylko przez kabel bez lutowania.Nie jestem specem od samochodów,wiedze czerpie tylko z forum więc proszę o wyrozumiałość.
Komentarz
-
-
Ale asv mają inne ciśnienia.. Agr ma 190 początkowe, a asv 220, będzie to dobrze współgrać? Nie lepiej afn? Bo też ma 190/300.. Tak zagajam z ciekawości, a po wymianie wtryskow polecam chipa
gra warta świeczki..
[ Dodano: Sro 27 Sie, 14 22:41 ]
maciek2006, ja jeździłem na zmienionych wtryskach na te od asv, tylko do alh przeszło 2 lata, tylko dawkę ustawiona miałem tak na 3,4.. Wszystko działało jak należy, spadło spalanie i podniosła się dynamika, ja odczułem i to nie było placebo, z reszta testowalem na kresce z innymi samochodami gdzie wcześniej nie dawała octa rady , a po wtryskach to już inna bajka
ale to można się już domyśleć. Stare wtryski trzymały ciśnienia elegancko, wiec były sprawne, i mocy przybylo (115km/245nm) co było zauważalne..
Octavia AMBIENTE Ice 1.9 tDI
Komentarz
-
-
Będziesz musiał korektę programu zrobić bo za dużo paliwa poleci po zmianie wtrysków. Będzie zasłona dymna, że hej.Zamieszczone przez maciek2006yusin ale założyłeś wtryski do serii czy już po programie? ja mam już program coś koło 115-120 kucyków tak zakładam gdyż focus tdci 115 nie dawał rady gdzie wcześniej na serii ja nie miałem szans.No i właśnie do tego programu chciałbym zapodać wtryski.
Komentarz
-
chociaz juz nie jezdza
Komentarz