Czy ktoś wie gdzie w wawie polerują na chrom felgi alu ???
Witam
Moj znajomi woza do poznania, widizalem juz wiele spolerowanych felg i do chromu to im daleko..
jedne wychodza lepiej inne gorzej w zaleznosci od materiału..
efekt jest zalezny jeszcze od tego czy jest pokryjesz specjlanym lakierem wi rzucisz do pieca czy zostawisz czytsa polereke..Jak polakierujesz efekt jest slabszy, ale mozesz miec je brudne, myc na mujniach itp..po samej polerce mozesz wozic ze soba wode i szmatke(dtergentów nie uzywac)..Ale nawet jak bedziesz jes pucowal 2 razy dziennie, za rok juz masz do poprawki jak nie sa zabezpieczone..
Ale w sumie efekt jestf ajny ale zalezy od felg..Im szersze lementy tym lepiej, no i zalezy jak czlowiek ktory polreuje sie przylozy
Czy ktoś wie gdzie w wawie polerują na chrom felgi alu ???
ul.Ryżowa w wawie nr.600-380-665,jak chcesz to wpadnij na spota zobaczysz jak u mnie wyszło . Dużo moich znajomych u nich robiło i są zadowolenia tak jak ja
po polerce wygląda a raczej wyglądało tak bo teraz się prostują i będzie kolor,jesli chodzi o spolerowanie to tylko z bezbarwnym potem ale to jest drogi interes zeby zrobić to profi.Samo spolerowanie bez zabezpieczenia tego tak jak było u mnie to przez pierwsze 2 miesiące wyglądało super,potem plamy wychodziły bo nie chciało mi sie nanosić pasty na nie itd...
a seryjnie było tak
czyli co zabezpieczac samemu tzreba zeby utrzymac efekt?
Tak , często ręcznie polerowac Chyba , że ktoś wypoleruje i narzuci Klar czy cos takiego jak lakier bezbarwny efekt nie będzie taki jak ori ale zawsze , ja mam tak u siebie w seryjnych
BASTIAN001, do góry masz adres i nr co ja kiedyś robiłem swoje u nich a teraz polecam http://www.renowacjafelg.pl/
kolega robił u nich i jest bardzo zadowolony.
od siebie Ci powiem zastanów sie czy na pewno chcesz polerować.Miałem wcześniejsze koła polerowane i porażka,drugi raz tego błędu nie popełnię .może warto jakiś kolor??
BASTIAN001, mija się to delikatnie z celem,wielu znajoomych poleruje swoje kółka, ja też próbowałem i to z ładnymi efektami lecz nigdy nie było potrzeby ich lakierowania. Lakier spowoduje słabszą przejrzystość co za tym idzie gorsze odbicie. Dodatkowym minusem lakierowania wcześniej spolerowanej felgi jest sama trwałość lakieru. Nie ma on tak dobrej przyczepności jak przy standardowym pół matowym podłożu więc i jest bardziej podatny na uszkodzenia.
Polerowany element wystarczy raz na dwa tygodnie delikatnie odświeżyć a będzie wyglądać dobrze przez cały czas, wątpie by ktokolwiek nie miał godzinki czasu na przelecenie czterech kółek szmatką
Po deszcze nie ma żadnych problemów, wytrzesz szmatką do sucha i spokojna głowa, nie wytrzesz to też nic złego się nie stanie
to są felgi spolerowane przeze mnie osobiście. Zdjęcie było wykonane po pół roku użytkowaniu na przodzie we wszystkich warunkach nigdy nie były polerowane drugi raz, jedynie wycierane do sucha po deszczu.
Mam też kilka innych przykładów od znajomych jakby ktoś był zainteresowany
Komentarz