jacek coś ty taki wystrachany :lol: Mnie decyzja na virusa chodzi od nowości ! po przeczytaniu paru artykułów tego forum zdecydowałem się na 100% Mam taki sam samochód jak ty i Luca
No ja już byłem święcie przekonany że Odwiedziłeś Marka 8) Po tym jak mieliśmy okazję śmigać razem :wink:
Pozdrawiam
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
No ja już byłem święcie przekonany że Odwiedziłeś Marka Po tym jak mieliśmy okazję śmigać razem
Ano widzisz miałem priorytetowe sprawy ( skóra, fele 17'', i elementy RS) dlatego virus będzie dopełnieniem wszystkiego już na wiosne :diabelski_usmiech
sie masz wasyl.Wiesz jak przeczytalem tego posta to bylem troche w szoku-kolega mnie wystraszyl.Wiem ze zawirusowanym autem jezdzi sie zajebiscie itez mam w planach zrobic taka przerobke ale njeszcze nie wiem kiedy.Samochod ma przejechane 21000 tys tak wiec juz czas :twisted: Mialem okazje jezdzic Mondeo 2.0 TD-CI zawirusowanym v-tech to bylem w ciezkim szoku
[ Dodano: Sro 09 Mar, 05 22:43 ]
sorki -Wasyl napisalem mala litera bez obrazy :roll: :wink:
sie masz wasyl.Wiesz jak przeczytalem tego posta to bylem troche w szoku-kolega mnie wystraszyl.Wiem ze zawirusowanym autem jezdzi sie zajebiscie itez mam w planach zrobic taka przerobke ale njeszcze nie wiem kiedy.Samochod ma przejechane 21000 tys tak wiec juz czas :twisted: Mialem okazje jezdzic Mondeo 2.0 TD-CI zawirusowanym v-tech to bylem w ciezkim szoku
Mondeo to Kibel w porównaniu do Octy :!: :!: :twisted:
Uwierz mi na słowo
Mesje Piro :lol:
Słuchaj moi znajomi już silniki wymieniali :evil:
Mondeo To KIBEL :!:
Zdania nie zmienie!!
A powiem tak, jechałeś już dobrym TDi :?: zawirusowanym oczywiście.
Ja np jeżdzę Octą Lucka baaaardzo często,Mondeo to Octa miażdzy :!: :twisted:
A już nie wspomnę np o Octavce Aliego :twisted:
Pozdrawiam
jeździłem tym Mondeo i robiło wrażenie k najśmieszniejsze jest to, że sam Piro mówił że coś jest wysrane i żebym nie pałował bo "check engine" wyskoczy :lol:
nie wyskoczyło :diabelski_usmiech jeździłem dynamicznie ale bez wygłupów - nie mam w zwyczaju pałować cudzego auta, zwłaszcza jak właściciel mi je pożyczy żebym odwiózł kobietę do domu podczas gdy moje stoi na hamowni bez ECU :idea: 8)
zresztą wrażenie z jazdy było fajne ale ciekaw jestem jakbym postawił wtedy moją Felcie do tego Mondeo :twisted: mogłoby być ciekawie :P
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
Skoro nowe ARL mozna teraz kupic ponizej 1500 to nie mam pytan... :shock:
Tylko sie cieszyc.
Zamieszczone przez wasyl
a po czym poznać czy te turbawki nie są już przy końcu swojego żywota???
Jest jakaś data lub objaw dużego przebiegu?? :|
Nie ma reguly.
Jak sprezarka glosno, metalicznie pracuje, albo puszcza olej, albo ma problemy z plynnym rozwijaniem mocy to mozna sie spodziewac, ze konczy swoj zywot.
Ale nawet taka, z ktora niby wszystko jest okej potrafi strzelic.
Co do przebiegu, to tym bardziej. Niektorym pada po kilkudziesieciu tysiacach a innym nawet po kilkuset tysiacach dalej dziala.
Mój rekord 286 km :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ale teraz jest już inna i duuuuuzzzzo wytrzymalsza, mam nadzieje, ale o tym w innym poscie jak sie samochód pomierzy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
Mój rekord 286 km :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ale teraz jest już inna i duuuuuzzzzo wytrzymalsza, mam nadzieje, ale o tym w innym poscie jak sie samochód pomierzy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Krotkie zycie turbo po wymianie jest zazwyczaj spowodowane wessaniem czegos. Twoj rekord to mega przebieg, bo mi turbina padla na jezdzie testowej tuz po zalozeniu nowej - i wessalo z Intercoolera z tego co pamietam (albo wydechu - w kazdym razie ze strony wylotowej).
Po prostu po kazdym wysraniu trzeba zdjac caly dolot i wydech i oczyscic - albo liczyc sie z ryzykiem (Rydzykiem)
Krotkie zycie turbo po wymianie jest zazwyczaj spowodowane wessaniem czegos. Twoj rekord to mega przebieg, bo mi turbina padla na jezdzie testowej tuz po zalozeniu nowej - i wessalo z Intercoolera z tego co pamietam (albo wydechu - w kazdym razie ze strony wylotowej).
Po prostu po kazdym wysraniu trzeba zdjac caly dolot i wydech i oczyscic - albo liczyc sie z ryzykiem (Rydzykiem)
no tak, Wolff, masz bardzo duzo racji, co Ci będę mówił jak pewne ASO w Kędzierzynie Koźlu zmieniało turbawke i nie słyszało o tym by IC czyścic :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech wiec musiało paść
[ Dodano: Wto 19 Kwi, 05 18:37 ]
Zamieszczone przez MiKruS
Zamieszczone przez Luca
No jak tam wujek? Pomierzone?
Hej, powiem tak, marszczy skórę, trochę sprzegło ślizga ale swoje ma przejechane 183 tys km, zmieniam je przy 190 kkm lub 200 kkm i wtedy zaczniemy zabawę ze strojeniem, ale już jest tak, że mi wystarcza w zupełności a jestem troszkę wymagający, Wojtek powiedział że jeszcze jest podobno zapas wiec ja NIE MAM PYTAŃ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Wszystkie paramerty w normie, i oby tak zostało...................... a na tym zestawiku przejechałem już ok 2 tys km, testy trwaja......................
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
Octa jest niezastąpiona i poza tymi wpadkami z turbo nic jej się nie dzieje, wiec zostaje w satjni na zawsze.......... ta decyzja podjęta została juz jakiś czas temu.....
Pozdrawiam
Sie Ma Luca
Widze żeś Waść juz weteran i znasz wielu mądrych ludzi od TDI.
Ja narazie jescze nie zostałem szczęśliwym użytkownikiem Octavi . Narazie dożynam jeszcze swojego MKII 1.6TD z 59PS. Choć chodzi mi po głowie zapakować do jego budy 110 KM TDI VW i zrobić do 140.
Ale na chacie już wszyskie świnki skarboniki potłuczone i już niedługo kupię swoją wymażoną Octavię kombi TDI 110 kuców (temu kombi bo dzidzia z zapleczem musi się gdziś pomiejścić).
Mam pytanie co do tunerów. Który z nich (a jestem z Wrocławia) są godni dokonać modyfikacji mojej Octy? Chodzi mi o tych w miarę blisko, żebym nie musiał nawiedzać Białegostoku lub inne takie fajne bliskie okolice (chodzi tu o servis gwarancyjny). Ok, jeżeli człowiek jest tego wart to nie widzę problemu aby specialnie do niego pojechac na drugi koniec kraju.
Komentarz