[O1] alufelgi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Tylko opona ciut wiecej kosztuje i juz robi sie nie 200zl wiecej, a 600zl wiecej
    masz racje, nie zamierzam inwestowac az tyle, poza tym mam niezłe opony 15 i przełoże je i z górki.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

mialem enzo V na innym samochodzie i IMHO sa one
      zapodam takie na przyszłą zimę własnie.

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 07 08:23 ]
      fajnie pasują do octy, skromne i ładne.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• NEOrADEk
        L&K
        • 2005
        • 1469

Zamieszczone przez szkoda
        fajnie pasują do octy, skromne i ładne.
        Dokładnie taj, prostota i elegancja.
        Sigma, jak założysz to zapodaj fotkę na forum.
        O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
        "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Zamieszczone przez endryu
          Sigma_74, naklejane logo SKODA powinieneś kupić w sklepie motoryzacyjno-lakierniczo-tuningowym na ul.Borowskiej (na wys. nowej akademii medycznej).
          http://www.wda.com.pl/
          od 6 zł za sztukę do ....
          juz temat rozpracowuje i tyle

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Re: alufelgi

Zamieszczone przez Sigma_74
            Witam
            mam dylemat, szukam alusków dla sie cie i ejst tego tyle ze szok na rynku.
            poza oryginałami których ciężko znaleść znalazłem dwa modele felg.
            jedna ENZO V polecana przez wulkanizatora, twierdząc ze jest twardsza niż inne, i że ogólnie sa dobre na nasze drogi i rzadko je prostuje.
            druga on LZ zalecana przez gości ze sklepu internetowego, tez ponoć o podwyższonej twardości.
            co sądzicie o tych felgach, maja to być 15 -> takie chcę kupić i nie ma tu mowy o rzadnych 16.
            mialem Ronale LZ 15 cali na Feli i wygladala naprawde zajebiscie, widzialem kilka razy Octavie na tych felgach i kompletnie mi sie nie widzi :idea:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

kurde, mówia ze ENZO V top zły wybór bo tłuką w chinach, i ze już schodzący model, żeby poszukać coś na zachodzie co robią, kurde ale zaczynam miec mętlik, a jak na razie to ENZO V dzis zamówie.

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

kurde, mówia ze ENZO V top zły wybór bo tłuką w chinach
                Znowu jakieś teorie podwórkowych znawców?

IMHO bardzo dobra felga i w rozmiarze 16-cali zaskakująco dobrze "leży" na Octavii.

15-cali to juz niestety nie to samo - wolalbym juz wtedy fabryczne alu.
                TDI 205PS

Komentarz

• Bouli
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 739

Sigma_74, ja widze wylamie sie z ekipy entuzjastow Enzo, ale powiem Ci co powiedzial mi koles chyba z serwisu www.opony.com albo www.baloon.com.
                  Dzwonilem do nich zeby dopytac jeszcze wszystko dokladnie i ew je zamowic (Enzo V). Koles mnie zapytal? A czemu chce Pan Enzo V przeciez to kiepska felga... Podobno wg niego sa dosc miekkie i nawet potrafi odlazic lakier pod wplywem Karchera i polecil mi inne felgi ktorych nawet nie mieli w ofercie wiec mu uwierzylem bo w sumie czemu mialby sciemniac... ale koledzy maja inne doswiadczenia wiec moze nie sa zle. Mowie tylko co slyszalem.
                  Ja mam Riale 16' od 3 lat i bardzo sobie je chwale. Nigdy ich nie prostowalem, lakier nie odchodzi, wszystko gra
                  IMO (tak jak i czesci kolegow) pomysl moze o oryginalnych Skodoskich. Ponoc fabryczne felgi bywaja najtrwalsze

a i nie wiem czy wiesz ale stronie www.alcar.pl jest konfigurator i mozna obejrzec jak mniej wiecej to bedzie wygladac. Nie maja wszystkich felg ale mozna zobaczyc tak mniej wiecej jak dany typ bedzie wygladal

Pozdro i powodzenia z zakupami
                  Bouli
                  Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                  Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                  Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Bouli
                    Podobno wg niego sa dosc miekkie...
                    ale ja jezdzilem na takich - 15 :!: :lol:
                    (MiKruS chyba też o ile dobrze pamietam - 16)
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• tomekjmopl
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1187
                      • Opel
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Z tych dwóch podanych przez Ciebie pod ankietę brałbym oczywiście Enzo - ale gdybym to ja szukał dla siebie feluni zerknąłbym na ofertę Ronala (ta podana przez Ciebie jako propozycja jest niespecjalna) tylko w innym wzorze - Ronal jest naprawdę dobrą niemiecką firmą, która robi felgi na pierwszy montaż dla wielu uznanych producentów i na pewno jest pozycjonowana wyżej niż Enzo czy też Dezent...

P.S. Ja osobiście mam Ronalka R42 (widać w podpisie) 15" i fele wyglądaja na większe niż są w rzeczywitości, bo mają naprawdę duże otwory między ramionami - jedyna zmiana jaką zrobiłem to wymieniłem blaszki na dekielkach na srebrne bo te czarne mnie wkurzały a poza tym jest naprawdę gites...

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez tomekjmopl
                        Z tych dwóch podanych przez Ciebie pod ankietę brałbym oczywiście Enzo - ale gdybym to ja szukał dla siebie feluni zerknąłbym na ofertę Ronala (ta podana przez Ciebie jako propozycja jest niespecjalna) tylko w innym wzorze - Ronal jest naprawdę dobrą niemiecką firmą, która robi felgi na pierwszy montaż dla wielu uznanych producentów
                        produkujaca felgi w Polsce :szeroki_usmiech nie mowie ze to wada, bo to bardzo dobre felgi, zwracam tylko uwage :wink:
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Kazdy chwali inne :twisted: A kazdy sprzedawca bedzie chwalil w danej chwili, te na ktore ma najwieksze rabaty i moze na nich cos zarobic.

Wiele osob na forum ma felgi Enzo i jakos nikt nie narzeka.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

cisza !!!
                            zamówione ENZO V na www.opony.com.
                            czekam na potwierdzenie i realizacje

Komentarz

• djpi
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 429

Sorki Sigma_74, ja przerwe troche Twoja cisze - mam ATS K-line (kolega huwe polecil) i jetem baaaaaaardzo zadowolony )))
                              President Johnny II ASC + President Florida
                              _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

Sigma_74, a czego tam zamawiałeś :?: jakaś supercena :?:

co się tyczy kraju produkcji to ostatnio bywa różnie :diabelski_usmiech . pisałem już kiedyś o oryginalnych alu audi - china , a teraz montowałem 225/55/16 excellence - ten sam kraj produkcji . micheliny - polska , ruscy . przykłady można mnożyć i mnożyć.

enzo V niem już w oficja,nej ofercie alcara więc jak ktoś ma na nie ochotę niech się śpieszy.
                                każdą felgę można pogiąć - prostowałem teraz 2 enzo V - jeżdżą na accordzie w 15" - klient pamięta jak sie wpierniczył w dziurę przy dużej prędkości i zdziwiony nie jest
                                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

nie ma nigdzie ENZO V bo nie produkuja już , w alcarze tez nie ma juz, gdzieś tylko na hurtowanich może będą ale to nic pewnego.

Komentarz

• ===Tomy===
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 552

kurde, mówia ze ENZO V top zły wybór bo tłuką w chinach, i ze już schodzący model, żeby poszukać coś na zachodzie co robią, kurde ale zaczynam miec mętlik, a jak na razie to ENZO V dzis zamówie.
                                    Nie słuchaj dziejowych teorii spiskowych. Owszem model tej felgi już schodzi z produkcji i nie będzie kontynuacji na 2007r. Ciekawe co wymyślą. Ja się skusiłem na ENZO V i nie żałuję. Faktycznie są trochę twardawe a Panowie mówią na ten model "pancerne". Zapewne dlatego, że są wytrzymałe. Mam nadzieję nie sprawdzać ich pod tym kątem. Niestety miałem już nowe gumy więc poszły 15". Większa ilość gumy=większy komfort biorąc pod uwagę to po jakich drogach "expresowych" na codzień przychodzi mi jeździć. Uważam, że w tej klasie nie ma lepszych felg. Biorąc pod uwagę kolor auta, srebrne dodatki całość pięknie się komponuje.
                                    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

Sigma_74, chyba możesz zacząć wybierać inny model , niestety
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

nie poddaję sie, zamóilem przez neta, jak nie to kupie jeszcze w innym zrodle

Komentarz

• ===Tomy===
                                          Rider
                                          • 2006
                                          • 552

nie poddaję sie, zamóilem przez neta, jak nie to kupie jeszcze w innym zrodle
                                          Sigma zamówiłeś 15"?
                                          Ten facet wykupił chyba cały zapas na kraj: http://www.allegro.pl/item184168935_...taw_5x100.html

:shock: :shock: :szeroki_usmiech
                                          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Komentarz

• endryu
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 3773
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

i ma bardzo dobre opinie na allegro :roll:
                                            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                            =================================================

Komentarz

na razie na serwisie opony.com kupilem
                                              zobaczymy czy mają jutro jak nie pozostaje mi tylko ten.
                                              a jak nie ten to sobie kupie inne

Komentarz

• ===Tomy===
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 552

na razie na serwisie opony.com kupilem
                                                zobaczymy czy mają jutro jak nie pozostaje mi tylko ten.
                                                a jak nie ten to sobie kupie inne
                                                Szukaj ENZO V do skutku - będziesz zadowolony, na prawdę.

Komentarz

• Samiec
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4287
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

nie ma nigdzie ENZO V bo nie produkuja już
                                                  Dla mnie to ma duze znaczenie, ale niestety na minus :roll: Chodzimi np. o to jak by jedna felga przypadkiem ulegla uszkodzeniu i nie nadawala sie do naprawy. W tedy bedziesz szukal uzywki, a z tym moze byc ciezko i w rezultacie mozesz zostac z 3ma felgami :roll: W takim wypadku osobiscie bral bym teraz chyba 5szt i trzymal jedna w zapasie
                                                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

No to też fakt niiestety ale przez cały czas jakies felgi wchodza , jakieś wychodzą , z tym że tu sie jest na starcie na straconej pozycji
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

Pracuję...