Wszystko zalezy jak podatny jest silnik i jaki bedzie program.
Czy lajtowy, czy mocniejszy ale bezpieczny, czy mocny dla rozsadnego drivera, czy bardzo mocny, ale jak cos sie spierd...li, to mniej pretensje tylko do siebie...
Przewaznie bezpieczne dla sprezarki programy w tym silniku robi sie z reguły na okolice 165-175 koni.
palioza jak cie denerwuje odglos to trzeba wymienic ---mi wymienili bez --no powiedzmy problemow ..i 2lata gwarancij za rok moze znowu powturka sie zobaczy.....170 to sie osiagnie na boxie i 177 tez i wiecej ale bedzie kopcił niutki jak to w boxie skacza niezle ......jak chcesz miec to dobrze zrobione to wal do aliego on ci to dobrze zrobi i bezproblemowo..oczywiscie chip...
No to Panowie już wszystko jasne, nikt mi nie powie że 180KM na sprężarce ze 130stki wróży długi żywot, no ale to jest tylko moje zdanie.
Wydaje mi się że najlepiej zaaplikować turbavkę z ARLika i cieszyć się mocą rzędu 180KM , no chyba że ktoś chce 200 i więcej, to wówczas zakłada GT22 i robi kpl wydech....no i ma Jebnięcie pod maską :twisted:
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
Moja znajoma z innego forum miala soft w Golfie V 2.0tdi na 185KM by CompSport i juz ma nową sprezarke Tylko, ze ona za bardzo nie dbała :roll:
Jak mialbym robic soft w 2.0tdi, to albo lajt do 170KM albo od razu wieksza sprezarka + wydech i 200KM+. Inaczej krzyz na droge, jak ktos ma ponad 180KM :P
Jak mialbym robic soft w 2.0tdi, to albo lajt do 170KM albo od razu wieksza sprezarka + wydech i 200KM+. Inaczej krzyz na droge, jak ktos ma ponad 180KM :P
dokladnie tak, ale sadzac z doswiadczen, nawet przy lajcie nie ma co liczyc na to ze sie suszarka nie wysra, to tylko kwestia czasu IMHO.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Postaram sie obadać temat wiekszego turbo, niz ARL do 2.0tdi 140KM. Mysle, ze info sie przyda. Jesli jest podobnie, jak w ASZ/ARL, to jesli pieniadze nie sa przeszkodą, to ja darowalbym sobie ARL'a, do tego silnika. Na wiekszej sprezarce z seryjnym wydechem mozna isc na 200KM i moze jeszcze wiecej...
Komentarz