ja też to miałem dwa dni temu :lol: To chyba chroba kazdej Octy
100zł + 2pkt
Zwiń
X
-
100zł + 2pkt
Dzis miałem spotkano z biało niebieska 1.8T na której wyposażeniu jest przyrząd do badania prześwitu szyb. Przyrządzik wskazał 35%. No i dowód powędrował do UM a ja dostałem kwitek na poczte.
:szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
Maicroft, wiesz dobrze ze mam delikatnie .. Prawda jest taka ze jak chciałem i upierałem sie by sprawdzili sobie swoje szyby fabryczne zielone to odmówili .. w dalszej rozmowie wyszło ze fabryczna w ich octavii ma 69% !!! czyli też nie spełnia. Ale twierdzą ze auto ma homologacje na Polske wiec moze tak byc mimo ze ni spełnia wymogów.
KUFWA chory kraj :evil:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Ksiąze Tymon .. goń sie :wpysk:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonZnasz moje zdanie, nie mówie tego złośliwie :wink:
DOBRZE CI TAK :!: :szeroki_usmiech
GOŃ SIE :!: :wpysk: :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
djczas, nie ta rozmowa była juz luzna po tym jak wypisali mandat tak ze niczego nie zmieniła a powiedziałem co o tym myśle :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99(...)I mowie im dobra a co jak bede jeździł w okularach przeciwsłonecznych ? to przecież duzo gorsze dlaczego tego nie zakazują przecież widoczność i z przodu jest mała. A oni ze w zimie nie jezdze w okularach slonecznych. No mowie ze moge miec kufa kaprys jazdy cały rok w ciemnych okularach i co ? to nie mieli odpowiedzi na to pytanie. (...)
Pochwalę się, że to mój pierwszy post na tym forum, bo w sumie niedawno stałem się posiadaczem octavii (bardzo sobie chwale ten samochodzik). Również się zastanawiałem nad przyciemnieniem szyb i jak to się ma do prawa. Odbyłem parę rozumów na ten temat i jednym argumentem przeciw folią był to, że w razie wypadku i zatrzaśnięcia drzwie "pomoc" dostaje się do poszkodowanych przez szybę, a niestety jak jest folia szybę troszkę gorzej rozbić. Więc Twoje szczęście, że trafiłeś na niezbyt obeznanych Panów w tym temacie i nie mogli zareagować na argument z okularami pozdrawiam
btw: Co sądzicie o opalaniu szyb ?
Pozdrawiam,
SiudykPozdrawiam,
Siudyk
Komentarz
-
-
siudyk, upalając tez nie przejdzie przecież. Fabryka nie przechodzi wiec kazde ściemnienie najmniejsze tez nie przejdzie. :|OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
neck99 Ale upalając nie masz folii, więc jest dostęp w razie wypadku. A jak się sprowadza samochody i mają seryjne przyciemniane. To "podobno" wolno jeździć. Mówię podobno by czytając to forum i rozmawiając to w sumie nikt chyba nie wie jak naprawde ma być
Odpukać, żeby to nikogo nie dotyczyło. Ubezpieczalnie to pewnie jak masz seryjne to jakby mogły to by się doczepiły.Pozdrawiam,
Siudyk
Komentarz
-
-
siudyk, Nawet jak masz sprowadzone nie moze byc. Tez ta kwestie z nimi dzis poruszyłem. Bo homologacja na dany kraj i auto ma jezdzic w danym kraju jak jezdzi w kraju na który nie ma homologacji to też złamanie przepisuOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Re: ciemne szyby przód = 100zł + 2pkt
Zamieszczone przez neck99To tak w dziale tuning bo odnosi sie do ciemnych szyb.
Dzis na A4 miałem spotkano z octavią niestety nie należącą do OCP. biało niebieska 1.8T na której wyposażeniu jest przyrząd do badania prześwitu szyb. Przyrządzik wskazał 35%. No i dowód powędrował do UM a ja dostałem kwitek na poczte.
KUFWA :evil:
Komentarz
-
-
Powiem szczerze ,ze juz z foilą jeżdże 6 lat i generalnie zawsze policja pod tym wzgledem byla spoko. Wiele razy mnie zatrzymywali . Generalnie takie rozkazy co do kontroli musieli dostać z góry . Ja mam białe szyby + folia najsłabsza 50% prawie nie widać ,że jest ale i tak przekracza norme.
Martwi mnie ten fakt zrywania jak zabiorą dowód bo nie chcialbym miec bialych szyb , musial bym zminic na zielone.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
no .. kufa ja jeździłem 3 lata. I dzis pac.
Jesli nie bedzie problemu z ubezpieczeniem w razie unfalu to mam ich w dupce bardzo głęboko. Nie zrywam.
Jeśli alianz bedzie robił problemy a das powie ze bedzie problem z obroną w tym temacie to zrywam przednie.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusPowiem szczerze ,ze juz z foilą jeżdże 6 lat i generalnie zawsze policja pod tym wzgledem byla spoko
neck99, widocznie zle trafiles ( wspolczuje ) a co do ubezpieczalni to wydaje mi sie ze, gdyby doszlo do stluczki ( odpukac lepiej niech nie bedzie ) to jak przyjdzie rzeczoznawca ogladac sam ( i gdyby zauwazyl przyciemnione szyby ) to mozna sie z nim dogadac (zeby ich nie widzial )
Komentarz
-
-
Sigma_74
Janusz, mówisz o dawaniu w łape
i jak ma byc dobrze w tym kraju ...
ech co za naród , jak coś nie wolno to nie wolno, a jak nie odpowiada zawsze mozna przesiąść sie na VOLVO 50 osobowe.
Komentarz
Komentarz