100zł + 2pkt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xekon
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 742

Janusz, stary to teraz zabłysnales na maksa. :x EOT z mojej strony

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Zamieszczone przez Janusz
      Sigma_74, daj spokoj a co to przekupstwo jest jakies gigantyczne, wyrzadza komus krzywde :?:
      przestan pierdolic bo prawo jest po to zeby je stosowac a nie omijac, bez wzgledu na to czy Ci sie to podoba czy nie - a jak sie nie podoba to Irlandia czeka...
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Lukasso
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 611

Zamieszczone przez Jabar1975
        przestan pierdolic bo prawo jest po to zeby je stosowac a nie omijac, bez wzgledu na to czy Ci sie to podoba czy nie - a jak sie nie podoba to Irlandia czeka...
        hehe ten sie znalazł co swoją białą rakietą na drogach przestrzega ustanowionego prawa :P

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez Lukasso
          hehe ten sie znalazł co swoją białą rakietą na drogach przestrzega ustanowionego prawa :P
          primo - nie jest ona az tak szybka
          secundo - jak lamie przepisy to jestem swiadom konsekwencji
          tercio - nie nawoluje do dawania lapowek

Komentarz

• Tymon
            RS
            • 2004
            • 2970

Nie wiem jak jest Cztery...
            Może Puncio...ale bynajmiej nie piszemy o tym oficjalnie na forum :x
            Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
            Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
            BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Zamieszczone przez Tymon
              Nie wiem jak jest Cztery...
              cos z haldexem - moze quatro albo 4x4
              Zamieszczone przez Tymon
              ale bynajmiej nie piszemy o tym oficjalnie na forum :x
              otoz to - bo tu same pożondne ludzie som :diabelski_usmiech

Komentarz

• Lukasso
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 611

hehe z secundo, tercio i Puncio się zgadzam, z primo zdecydowanie nie :twisted: ale nie robimy OT......

Komentarz

• Bouli
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 739

Jak wszyscy przestaniemy dawac w lape to moze te wszystkie przekupne kutwy wezma sie w koncu porzadnie za swoja robote i nie beda non-stop robic pod gore czekajac az im cos zaplacisz :!:
                  Nie daje, nie biore lapowek :!:
                  Kilka razy wyjechalem juz z takim tekstem jak jakis urzedas mi robil problemy to od razu glosno i wyraznie mowilem ze jesli czeka na lapowke to ode mnie na pewno jej nie dostanie. Ludzie wokol zaczynaja sie interesowac o co cho i najczesciej sprawe sie da jednak zalatwic od razu :twisted:
                  Bouli
                  Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                  Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                  Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• PiotrekDK
                    Elegance
                    • 2007
                    • 798
                    • Seat

Tutaj gdzie mieszkam(Dania) jako glowny argument przeciw przyciemnianiu szyb przednich podaje sie to ze kierowcy powinni miec kontakt wzrokowy :shock:
                    ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
                    mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

• neck99
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1326

RAPORT:
                      Dzis jak wpomniałem dzwoniłem do ubezpieczlni gdzie mam ubezpieczony samochód ALLIANZ

Zadałem pytanie czy w związku z tym ze nie zgodnie z obowiązującym prawem mam przyciemnione przednie boczne szyby i nie ma tego nigdzie zaznaczonego w umowie ubezpiecz. będą miał jakieś problemy z wypłaceniem odszkodowania podczas kolizji z mojej bądz nie mojej winy.

- dział likwidacji szkód ALLIANZ - Pani nie odpowiedziała jednoznacznie na moje pytanie. Nie miała pojęcia w sumie czy tak czy nie. Powiedziała ze nie zna takiejo przypadku by był problem. Dodała ze i tak kazdy przypadek bada sie z osobna. I ze mam zadzwonić do agencji gdzie zawierane sa ubezpieczenia.

No to łapie za telefon i kręcę do działu zawierania umów.

- dział zawierania umów ALLIANZ - Tu otrzymałem konkretną odpowiedz. Pan powiedział ze nie zna przypadku by allianz robił jakies problemy. Dodał ze sam ma klientów swoich którzy maja ciemne zaklejone szyby z przodu i nie ma z tym problemu. Podpytałem, czy w związku z tym musi być jakiś aneks w umowie. Powiedział ze nie. Ze nie trzeba nic dodatkowo wpisywać. Ze w ogólnych warunkach umowy nie ma nic na temat oklejonych szyb.

Aby być pewnym na 100% dzwonie do agencji prawniczej DAS gdzie mam wykupioną polise.

- DAS - Prawnik potwierdził to co powiedział pan z Allianz. Nie spotkał sie z przypadkiem gdzie ciemne oklejone szyby stanowiły by problem z udzieleniem odszkodowania etc. Skoro nie jest to ujęte w warunkach ogólnych nie może być próbą wykręcenia sie z umowy.

Reasumując .. nie odklejam ! jeździłem tak 3 lata i bede dalej. No chyba ze mnie znów capną w przeciągu kilku tygodni. To dam im szanse do 3 razy sztuka
                      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Tymon, Tymek, a Ciebie za lampy w czasie dzwona to myslisz ze nie dupna, tak samo jak Mirka za szyby, jesli by sie ktos chcial przyczepic
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 1326

Maicroft, hhe dobre .. a dodatkowo Tymona za emisje spalin :szeroki_usmiech

Komentarz

• Lukasso
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 611

Zamieszczone przez neck99
                            Maicroft, hhe dobre .. a dodatkowo Tymona za emisje spalin :szeroki_usmiech
                            hehe a sprawca będzie tłumaczył: panie policjancie wjechałem w czarną dziurę... a tu nagle Octavia

Komentarz

neck99, a jakie sa warunki odbioru papierów? nie beda sprawdzac czy nadal masz folie z przodu ?

Ja zawsze opuszczam szybe do konca przy kontroli - ale jesli zatrzymali Cie ze wzgledu na szybe wlasnie to lipca

Komentarz

• Samiec
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4287
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez lec
                                neck99, a jakie sa warunki odbioru papierów?
                                Pewno ponowne badanie techniczne :roll: w tedy trzeba miec zaprzyjazniona stacje diagnostyczna, badz taka ktora nie zwraca na szybki uwagi. Tak sie zastanawiam czy nie taniej by wyszlo zerwac folie i ponownie nakleic :wink:
                                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Ale dowod najwczesniej za tydzien dostanie, bo trzeba czekac, az policja przesle itd.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 1326

Dokladnie trzeba jechać na nowe badanie .. - ale tak by nie odklejać :wink:

Mam wypisany druczek na 7 dni wiec pojezdze tak .. a potem pojade odebrac dowód :wink:

Komentarz

• Purchawa
                                      Admin
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 8007

A ja dzis widzialem na drodze do Gdanska piekna, granatowa, policyjna Vectre, ktora miala wszystkie przyciemnione szybki, ktore dodatkowo byly jak lustra.
                                      Ciekawe... Oni maja inna homologacje? Cz y moga sobie przyciemnic jak chca?
                                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• neck99
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 1326

Purchawa, racja .. u nas srebrna taka jezdzi i szyby szarne jak smoła... Mogłem kufa zapytac o ta ich vectre .. ciekawe co by powiedzieli .. poza tym ze oni mogą bo sa lepsi niz my :evil:

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

neck99, Zdobadz takie cos, mowiace o tym, ze nie beda robic problemow w przypadku wyplaty odszkodowania od ubezpieczyciela albo od DAS-a na pismie i wtedy bedzie spokoj
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1326

Maicroft, prawnik z DAS-a kazał mi zapisac sobie dzien i godzine na kartce rozmowy z allianz. Oni maja nagrywane rozmowy wszytkie tak, że zapisałem. Dodatkowo DAS tez nagrywa rozmowy.A w najblizszym czasie znów zadzwonie do innego agenta allianz wtedy juz nagram nasza rozmowę. A przy najbliszym ubezpieczeniu kaze sobie napisać na umowie ze taka klauzurke ze nie beda robic problemów bla bla bla ...

Komentarz

• sosna1
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 463
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BGU 1.6 MPI 102 KM

Po W-wie jeździ oznakowany(R) ford focus i też ma przyciemnione wszystkie szybki nie miałem aparatu bo pstryknął bym im fotę(fajny materiał dla sądu grodzkiego)ciekawe jaki wtedy zapadł by wyrok. :szeroki_usmiech
                                              Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• ryhO
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1302

Ja też kurde jeździłem z ciemnymi szybkami 3 lata i wracając ze szpitala w którym zostawiłem ciężarną żonę cyknęli mnie. Odruchowo szybki w dół i tutaj pojawia się uśmiech na twarzy przemiłego policjanta szybki w górę panie kierowco Przyniósł walizeczkę, zapytał ile ma być prześwitu na co odpowiedziałem że oczywiście 70% i badanie wyszło że 70% hyhy ale w drugą stronę. No i częsciowe badanie techniczne, niestety nie pomyślałem o znajomym diagnoście i zerwałem folię. Na szczęście łaskawi policjanci dali tylko 50 zł i 1 pkt bo resztę kazali na pampersy wydać
                                                Teraz autko nie wygląda tak fajnie, nie można nic w środku na fotelu zostawić, jak jedzie ktoś za mną ze światełkami nieteges to wali po oczach przez boczne i wogóle jest do dupy i pewnie zakleję te szybki spowrotem

pzdr
                                                ryhO

Komentarz

• Nastar
                                                  Rider
                                                  • 2005
                                                  • 460

Zamieszczone przez Purchawa
                                                  A ja dzis widzialem na drodze do Gdanska piekna, granatowa, policyjna Vectre, ktora miala wszystkie przyciemnione szybki
                                                  Dokładnie ! W Wałczu nasze "słynne" Mondeo miało tak zaciemnione, że dopiero z ok.1 metra dało się zauważyć, że jest tam podklejona kamerka i czy ktoś siedzi za kółkiem czy nie...
                                                  Może o to właśnie chodzi... :twisted:
                                                  Znów prawo jest dla maluczkich...
                                                  Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Krzych
                                                    Rider
                                                    • 2005
                                                    • 671

Zamieszczone przez neck99
                                                    Dokladnie trzeba jechać na nowe badanie .. - ale tak by nie odklejać :wink:

Mam wypisany druczek na 7 dni wiec pojezdze tak .. a potem pojade odebrac dowód :wink:
                                                    Myśle, że lepszym rozwiązaniem będzie wymiana szyby na czas przeglądy na zwykłe.
                                                    Czas wymiany je znacznie krótszy niż ponowne oklejanie. W Skodzie zajmuje to pare minut.
                                                    Może podjedziesz do serwisu co wymieniają szyby i "wypożyczą" 2 szyby na czas przeglądu, albo ktoś z kolegów ma takie?
                                                    DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                                                    www.chiptuning.katowice.pl
                                                    DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

Pracuję...