wchodzi tam wskaznik 52` prawie na styk więc taka też będzie srednica. ja jechałem z wskaznikiem i mierzyłem złamane ma ok 120 stopni :szeroki_usmiech
Profi słupek na zegary - w 15 minut !
Zwiń
X
-
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
lec
tak to wyglada u mnie, kolorki niestety jak zwykle przeklamane przez aparat
ps
na dole widac jaka temperature mamy tez zimy (zdjecie z przed 10 minut)
wskazniki jeszcze nie podlaczone do czujnikow, wiec nie wskazuja jeszcze nic
Komentarz
-
lec
-
neck99, gdzie kupiles te kolanka ? jakis market budowlany ? bo jezdze od kilku dni i nie moge dostac takich jak twoje wszytkie maja dokladnie 50mm srednicy i standartowy wskaznik 52mm juz nie wchodzi ponadto maja mało estestyczne przetloczeniu u podstawy wyglada to mniej wiecej tak:
lec, wrzuc jeszcze raz zdjecie bo nic nie ma
Komentarz
-
-
lec, BOMBOWO ...
BTW: na czas zanim podłaczysz do czujników przytknij kabel idący do czujnika ciśnienia do masy wtedy wskazówka wskoczy na "0"
ViRuE, komplet taki jak my mamy z czujnikami ~800. Kilka osób juz mi truje o nie więc pod koniec przyszłego tygodnia bede zamawiał VDO jak jest ktoś chętny
Tomi, moje wyglądały tak jak na tych fotkach : http://www.skynet.elsat.net.pl/slupek.zipOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
neck99, nie ma takie potrzeby juz, musze tylko kabelki przez grodz przeprowadzic....
Tymon, Ali mi dmuchnal troche wiecj cisniena na oleju tez zeby smarowanie lepsze bylo
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecTymon, Ali mi dmuchnal troche wiecj cisniena na oleju tez zeby smarowanie lepsze bylo
Tomek, zajefajnie to wyglądaŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
ViRuE, Roboty nie ma prawie wcale. A co do wskażników to najważniejsze IMHO :
Temp oleju (opisywałem juz co sie dzieje jak butujemy i nie mamy świadomości jaka jest temp oliwy, a ona jest w stanie urosnąć bardzo szybko do ponad 120`C !!). Jeszcze ciekawostka dla tych co nie wiedza. Jak temperatura wody na desce jest na środku czyli wskazuje 90`C olej ma dopiero niecałe 70`C ! W zimie potrzeba jeszcze ok 10km spokojnej jazdy by olej dopiero osiągnął okolice 90`C
Ciś oleju ( Po nim, też można ustalić mniej wiecej temp oliwy. Nie butuje samochodu gdy ciśnienie nie spadnie. Przy załączonym silniku - zimnym ma ok 4 bary. Na świeżym oleju ciut więcej. Jak butujesz z zimnego wskazówka idzie ponad 6 bar. Tak, że nie polecam takiej jazdy
Turbina (raczej fajny gadzet. Ale przydaje się też gdyż widzimy czy mamy wszytko oki z doładowaniem. U mnie jak padł N75 na turbince seryjnej AGR doładowanie sięgało 1,5 bar. Jeździłem tak miesiąc. Ale zorientowałem sie ze cos jest nie tak. Podpiąłem VAG-a zapuściłem loga jadąc do pracy i jak odczytałem to sie wystraszyłem Mogłem sobie narobić niezłego kuku. Tak, że boost też sie przydaje.
Mając komplet 3 wskaźników monitorujesz prawie wszytko. Przy mocach powyżej 170KM warto pomyśleć o EGT.
Aha .. Co do wskaźników. Zamawiam z VDO-Siemens niemcy. Tak, że powyżej 3 ludków przesyłka jest właśnie juz w tej cenie. jak potem zamówisz sam to cena urośnie znacznie ze względu na przesyłkę to raz a dwa to zamowienie poniżej określonej kwoty euro też dopłaca sie thz. opłate manipulacyjną. Wskaźniki mogą leżeć. Karmić ich nie trzeba Skoro myślisz o zakupie to prędzej czy później kupisz. Więc kup teraz razem z tymi osobami. Ze względu na korzyści dla ciebieOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Hmmmm no to musze sie zastanowic i zaczac odkladac ^_^ moze niedlugo odloze [hahaha troche to potrwa] wiec spokojnie sobie poczekam na wszystko nadejdzie swoj czas
Hmmmm to co powinno byc w taki zestawie procz samego wskaznika ? i masz moze jakiegos linka do nich ?
I czy do tego wskaznika potrzebna jest jakas centralka czy cus ?
Edit:
neck99, jak bym mial hajs to bym zakupil ale to niestety troche potrfa gdyz niestety narazie sie ucze i nie mam jak uzbierac
Komentarz
-
-
ViRuE, lux. :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez neck99Mając komplet 3 wskaźników monitorujesz prawie wszytko. Przy mocach powyżej 170KM warto pomyśleć o EGT.
tylko gdzie to juz wsadzic ? :roll:
Komentarz
-
lec
-
lec
-
lec, Mysle ze nie ma sie co zastanawiać na EGT. Zobaczysz ze temp oliwy da ci szybko do zrozumienia ze czas spuscic z gazu Tak, że częściej będziesz popuszczał teraz. Obejdzie sie bez EGT. Tymon Luca i inni o duzych mocach jeżdza bez EGT. Bo umią obchodzić sie z autem a pomaga im w tym wskaznik temp oliwyOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Mysle ze nie ma sie co zastanawiać na EGT. Zobaczysz ze temp oliwy da ci szybko do zrozumienia ze czas spuscic z gazuByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
odkopie troche temat, ale szukalem wskaznikow vdo tak zeby nie trza bylo z niewiadomo kad sciagac i placic za astronomiczne przesylki. dzis wyszperalem link http://rallyshop.pl/index.php?d=szuk...&szukaj_opis=1 maja praktycznie wszystko na miejscu, ew zamawiaja i maja dostawy raz na tydz. ceny wydaje mi sie tez w miare rozsadne.
Komentarz
-
Komentarz