Zamieszczone przez misiek^wro
Virus i zimny silnik....
Zwiń
X
-
Virus i zimny silnik....
Mam maly problem ktory pojawil sie po virusie :roll:
Ogolnie jak jest silnik rozgrzany, to wszystko smiga jak trzeba, ale jak jest zimny, to przez pierwsze ~500 metrow przy zmianie biegow szarpie(do czasu az silnik nie osignie jakies temp. ~50C). Nie moge praktycznie poscic sprzegla aby nie szarpnelo. Jest to troche wkurzajace :? , a im bedzie zimniej na dworzu tym bedzie coraz gorzej.
Macie moze jakies pomysly od czego to sie moze dziac? :roll:
Zastanawiam sie czy to aby w jakis sposob nie bylo od np. zluzycia sprzegla lub moze za bogata miesznaka paliwa na zimnnym silniku ? :roll:
Wszelkie sugestie mile widziane.
-
-
Wychodzi robienie programu na DD :diabelski_usmiech
myśle ze jak zadzwonicie do wiecie kogo to wszystko bedzie jasne
-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
U mnie siwego dymu nie maZamieszczone przez Adamucześ Samiec, tuningowy bliźniaku
u mnie nie szarpie ale przy odpaleniu idzie siwa chmura.
mam wrazenie ze byl przyodpalaniu ale na serii :wink:
[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 23:59 ]
Na forum slychac, ze zawalony robota, wiec narazie jezdze i obserwuje.Zamieszczone przez AdamuCiekawe jak MT z terminami
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:02 ]
U mnie do konca nie jestem przekonany, czy to aby napewno jest od virusa, na cieplym silniku wszystko chodzi i smiga bez zadnych zarzutow i moge polecic tego tunera.Zamieszczone przez bogusgSamiec i Adamu a gdzie mieliście robiony wszczep, bo się wybieram to tam nie pojadę :P
Objaw pojawil sie po okolo 10-15dniach po virusie, ale dodatkowo zmiejszyla sie temp. zew. i wczesniej tego moglem nie czuc.
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:03 ]
A czy w tedy nie dzialo by sie tak caly czas, nawet po rozgrzaniu silnika?Zamieszczone przez TymonSamiec, może masz za bardzo wyprzedzony kąt wtrysku :?: :roll:
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:04 ]
Silnika? wyjdzie to na vagu?Zamieszczone przez PurchawaSamiec, ja obstawiam czujnik temperatury.
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:05 ]
Ja na program nie narzekam, wynik byl praktycznie taki sam jak u ciebie :P :wink:Zamieszczone przez ArekWychodzi robienie programu na DD :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Powinien byc blad.Zamieszczone przez SamiecSilnika? wyjdzie to na vagu?
Jak wyciales kata, to co sie dziwisz.Zamieszczone przez Adamuu mnie nie szarpie ale przy odpaleniu idzie siwa chmura.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Przy zimnym katalizatorze nie ma najmniejszego znaczenia.Zamieszczone przez TymonMa to jakieś znaczenie :?:Zamieszczone przez PurchawaJak wyciales kata, to co sie dziwisz. :wink:
Spaliny przelatują przez katalizator jak przez zwykłą rure.
Jeśli po zapaleniu pojawia się siwy dym, to może być zawartość oleju w komorze spalania czy w dolocie, nie pracujący cylinder z powodu braku grzania świec (w lecie raczej nie ma takiej potrzeby) lub słabej kompresji na cylindrze.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
To w końcu napisz u kogo bo nie napisałeś :?:Zamieszczone przez Samiecbogusg napisał/a:
Samiec i Adamu a gdzie mieliście robiony wszczep, bo się wybieram to tam nie pojadę
U mnie do konca nie jestem przekonany, czy to aby napewno jest od virusa, na cieplym silniku wszystko chodzi i smiga bez zadnych zarzutow i moge polecic tego tuneraTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Trafiają się okazje ZOBACZ wyjątkowa OKAZJA kolekcjonuje tego typu softy.
Mogę za free "wgrać" w celu przetestowania :wink:DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz