Zamieszczone przez misiek^wro
Virus i zimny silnik....
Zwiń
X
-
Virus i zimny silnik....
Mam maly problem ktory pojawil sie po virusie :roll:
Ogolnie jak jest silnik rozgrzany, to wszystko smiga jak trzeba, ale jak jest zimny, to przez pierwsze ~500 metrow przy zmianie biegow szarpie(do czasu az silnik nie osignie jakies temp. ~50C). Nie moge praktycznie poscic sprzegla aby nie szarpnelo. Jest to troche wkurzajace :? , a im bedzie zimniej na dworzu tym bedzie coraz gorzej.
Macie moze jakies pomysly od czego to sie moze dziac? :roll:
Zastanawiam sie czy to aby w jakis sposob nie bylo od np. zluzycia sprzegla lub moze za bogata miesznaka paliwa na zimnnym silniku ? :roll:
Wszelkie sugestie mile widziane.
-
-
Wychodzi robienie programu na DD :diabelski_usmiech
myśle ze jak zadzwonicie do wiecie kogo to wszystko bedzie jasne-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adamucześ Samiec, tuningowy bliźniaku
u mnie nie szarpie ale przy odpaleniu idzie siwa chmura.
[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 23:59 ]
Zamieszczone przez AdamuCiekawe jak MT z terminami
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:02 ]
Zamieszczone przez bogusgSamiec i Adamu a gdzie mieliście robiony wszczep, bo się wybieram to tam nie pojadę :P
Objaw pojawil sie po okolo 10-15dniach po virusie, ale dodatkowo zmiejszyla sie temp. zew. i wczesniej tego moglem nie czuc.
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:03 ]
Zamieszczone przez TymonSamiec, może masz za bardzo wyprzedzony kąt wtrysku :?: :roll:
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:04 ]
Zamieszczone przez PurchawaSamiec, ja obstawiam czujnik temperatury.
[ Dodano: Pon 09 Lip, 07 00:05 ]
Zamieszczone przez ArekWychodzi robienie programu na DD :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecSilnika? wyjdzie to na vagu?
Zamieszczone przez Adamuu mnie nie szarpie ale przy odpaleniu idzie siwa chmura."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonZamieszczone przez PurchawaJak wyciales kata, to co sie dziwisz. :wink:
Spaliny przelatują przez katalizator jak przez zwykłą rure.
Jeśli po zapaleniu pojawia się siwy dym, to może być zawartość oleju w komorze spalania czy w dolocie, nie pracujący cylinder z powodu braku grzania świec (w lecie raczej nie ma takiej potrzeby) lub słabej kompresji na cylindrze.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Samiecbogusg napisał/a:
Samiec i Adamu a gdzie mieliście robiony wszczep, bo się wybieram to tam nie pojadę
U mnie do konca nie jestem przekonany, czy to aby napewno jest od virusa, na cieplym silniku wszystko chodzi i smiga bez zadnych zarzutow i moge polecic tego tuneraTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Trafiają się okazje ZOBACZ wyjątkowa OKAZJA kolekcjonuje tego typu softy.
Mogę za free "wgrać" w celu przetestowania :wink:DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz