[O1] Grill Octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrekosw
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 8

[O1] Grill Octavia

Zamieszczone przez Ziomal
    Zamieszczone przez sptom
    Czy jest jakas różnica w błedzie na VAG'u miedzy błędami zapieczonych kierownic a walnietym N75? Przy zapieczonych kierownicach miałem błąd typowego przeladowania.
    No właśnie tu jest pies pogrzebany , bo wyskakuje nam błąd 17965 czyli przeładowanie , a przyczyn może być kilka i po Vagu tego nie stwierdzisz.
    Ok dzieki! jest problem zeby w własnym zakresie podmienic lub kupic i wymienic ten
    zaworek? Nie jesterm mechanikiem ale i nie mam drewnianych łapek :szeroki_usmiech
  • Spike
    Drive
    • 2007
    • 55

[O1] Grill Octavia

Witam

Czy ktoś posiada lub potrafi się wypowiedziec na temat czy warto kupować ten, czy lepiej zaufać jak na mój gust identycznemu produktowi miloteca?
    Jahrem
    :food

Komentarz

• nosferatus
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 601

jak dla mnie wygląda przyzwoicie - czy opłaca sie przepłacać za Miloteca - oni pewnie swój grill robią z podobnych materiałów,a róznica między tymi dwoma grilami jest tylko w cenie - Millotec jest ~ 100 droższy,więc po co przepłacać - a za róznicę kupisz porządną farbę
      Silnik BFQ + sekwencja KME
      CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
      Hertz HSK 165
      Hertz DBX 250
      KICX Kap 45
      KICKER ZX 200.2
      Kable - Dietz, Caliber
      Kondzio 1F
      wygłuszenie drzwi

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Spike, Nie polecam żadnego.Miałem przez dwa lata ori Miloteca i potem lakierowanie maski w miejscach przylegania grilla.Założyłem ori Skoda i mam spokój.Milotec leży na strychu i nawet nie mam odwagi go komuś zaoferować.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• BaPit
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 630

Zamieszczone przez JanuszSz
          Spike, Nie polecam żadnego.Miałem przez dwa lata ori Miloteca i potem lakierowanie maski w miejscach przylegania grilla.Założyłem ori Skoda i mam spokój.Milotec leży na strychu i nawet nie mam odwagi go komuś zaoferować.
          Ja miałem wcześniej podróbę. Określenie "kupa" jest i tak komplementem dla tego dziadostwa. Materiał beznadziejny, a przymierzali go chyba w czasie projektowania do jakiegoś wyklepanego przystanku autobusowego, a nie Octavii. Teraz mam ori Miloteca - wykonanie i spasowanie o niebo lepsze. Co ciekawe spasowany jest tak dobrze, że nie mam żadnych problemów, jak JanuszSz.

Pozdr!
          BP
          była mocna Octa, a jest konik
          Greckie Delikatesy

Komentarz

• rafalus
            L&K
            • 2005
            • 1140
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wygląda nie ciekawie
            nowy cSIMC od Aliego
            seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
            Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• pskosz
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 703

Z punktu widzenia lakiernika mało ktory element (czy to spojler, gril, lub też nakładki na próg itp.) wykonane z laminatu poliestrowo-szklanego są ciężkie do lakierowania ze względu na kruchość, i jakość wykonania. Lakierowałem parę razy oryginały z miloteca. Bez porównania
              pozdrowienia

Komentarz

• deespe
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1468

ja osobiście nie brałem żadnego... kupiłem siateczkę i spędziłem popołudnie w garażu i wyszło toto:
                :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• pskosz
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 703

Miałem tak w lanosie, ale widze że w szkodniku też wygląda super.
                  Chyba sobie też tak zrobie
                  pozdrowienia

Komentarz

• deespe
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1468

moim zdaniem wygląda to lepiej niż w milotec'u. tamte customy mają jakoś takie spuchnięte te grile a tu i chrom się zachował
                    :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• luky8
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 623

Spike, mam u siebie taki grill, powiem szczerze jeśli gościu nie poprawił formy ( a na 99% tego nie zrobił) to jest on za wąski po jakieś 7-8 mm z każdej strony, przez co między grillem a lampami pozostaje troche za duża szpara.
                      nie jest on też na tyle gruby (głęboki) przez co opisana powyżej szpara wydaje sie jeszcze większa. generalnie powinien być on na tyle gruby zeby nie było potrzeba tych czarnych gumowych dystansów ktore widać na zdjęciach (powinien ten element być cały z żywicy) wykonanie solidne ale mało dopracowane.
                      popieram pskosz, że do lakierowania to za równy on nie jest.
                      generalnie troche pracy i nabrał by on wyglądu, gdyby nie to że ja za niego zapłaciłem bodajrze niecałe 100zł, a nie tak jak na tej aukcji.
                      Ogólnie: są na rynku lepiej dopracowane grille.
                      Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

Pracuję...