Czas powaznie rozejrzeć się za felgami na zimę. Niestety nie mam jakoś ani pomysłu, ani za bardzo nie orientuje sie w temacie.
Dlatego prosilbym o wrzucanie pomysłów na zasadzie burzy mózgów.
Priorytety są następujące:
1. Rozmiar 17"
2. Pasujące do RS - czyli najlepiej takie, ktore sprawiają wrazenie większych niż są, a nie odwrotnie (czyli szerokie ranty odpadają)
3. Solidna firma. Znaczy nie musi byc jakis wypas, ale nie chcialbym miec takich co po sezonie się poddadzą
4. Cena... hmmm... im mniejsza tym lepiej. Po prostu nie chcialbym przeginac, bo to felga na raptem 3 miesiace w roku. Wiec mysle, ze cena maks 600 PLN (w sklepach netowych) bylaby okej.
Ja polecam z czystym sumieniem ATS. Moze nie naleza do najpiekniejszych, ale sa to felgi nie do zajechania. No i cena bardzo atrakcyjna Model wedle uznania
chyba jednak do RSa wsadzałbym te zenithy w mniejszym rozmiarze, nie wiem tylko jak z ceną :roll:
No najpierwej tez tak myslalem, ale jednak po zastanowieniu - jak mam juz wybecejlen jakies 4-5 kola za felgi i opony, to jednak lepiej by bylo, zeby to nie byla tylko "chu..owa" odmiana wersji letniej za sporo pieniązkow, tylko cos takiego co bedzie wygladalo zupelnie inaczej.
Dawalo nową, inną radość... :lol:
b-bar01, Rozumiem, ze to jest 17-ka w cenie ok. 600 PLN (za nową)??
Qba, dj - rzeczywiscie - popatrze tez na wzory ATS.
sebasuperb, chyba nie ten rozstaw śrub... MiKruS, mnie się podobają takie http://www.felgi-opony.com/product_i...a0506666832872 zwłaszcza na zimę (prosty wzór - łatwo domyć sól oraz Nano Tec), ale to chyba nie w Twoim guście :wink:
Czas powaznie rozejrzeć się za felgami na zimę. Niestety nie mam jakoś ani pomysłu, ani za bardzo nie orientuje sie w temacie.
ostatnio odkryłem ze smutkiem ze do kilku samochodów między innymi do RSki wyjątkowo pasują mi seryjne wzory i mam problem ze wskazaniem zamiennika który by mi się conajmniej tak samo podobał :roll: ops:
QBA, Bardzo dziękuję za konkretne podejscie do tematu.
fernando, Chyba cos sie nie załączyło... :?:
sebasuperb, Dzieki, ale nie chcialbym felg od innych VAGów - no chyba, ze takie, ktore nie bylyby kojarzone jednoznacznie z danym modelem.
MisiekWAW, Te Maki, ktore wrzuciles - podobają mi sie...
Zamieszczone przez MisiekWAW
ostatnio odkryłem ze smutkiem ze do kilku samochodów między innymi do RSki wyjątkowo pasują mi seryjne wzory i mam problem ze wskazaniem zamiennika który by mi się conajmniej tak samo podobał :roll: ops:
Dokladnie jestem tego samego zdania.
Z pewnoscią nie kombinowalbym z innymi felgami, gdyby mialy isc na "pierwszy garnitur".
Ale na zime, na te 3-4 miesiące bylaby to taka odmiana, zeby nie jezdzic na oszpecających stalówkach.
Ori 17-ki. tak jak napisalem wczesniej, będzie to uboga odmiana wersji letniej - do tego za duzo większą kasę niz rozwiązanie niefabryczne.
ehh, przyda mi sie ten topik, chociaz mamy z Michałem raczej inne zapatrywania na felgi, mnie podoba się kilka modeli OZ, miedzy innymi te, które były tutaj prezentowane - problem tylko taki, ze nie są ORI, ale cenowo niekiedy nawet je przewyższają...
cały czas tylko zastanawiam się czy do mojej nie ori np. uzywki... :roll:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz