hugojugo, kopiarke do pieniędzy robisz ? :diabelski_usmiech
Pomoc w doborze progow do kitu Neo
Zwiń
X
-
Pomoc w doborze progow do kitu Neo
Witam.
W koncu udalo sie zalozyc do moje czeszki body kit Neodesign.
Jednak progi, ktore byly w komplecie to niestety porazka.
Raz, ze srednio pasuja, a dwa ze sa poprostu niepraktyczne.
Trzeba mocno uwazac na spiacych. :?
I teraz prosba o pomoc, zeby dobrac cos co bedzie przede wszystkim pasowalo do reszty, a do tego jak najbardziej wyrownywalo dolna linie auta.
A tak to mniej wiecej teraz wyglada:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
-
-
hmmmm...
te progi to rzeczywiście problem. Sprawiają wrażenie za dużych (w stosunku do całości), za bardzo odcinają się od auta i co najważniejsze nie stanowią połączenia przodu z tyłem. Podejrzewam, że za bardzo nie da się tego przerobić (wykorzystać istniejące) i trzeba będzie robić nowe :?
Jak dla mnie masz trzy wyjścia:
v1. Mod niepraktyczny - progi zostają a do przeróbki idzie tylny zderzak... Wydłużenie w kierunku matki Ziemi spowoduje, że będziesz mógł odśnieżać jednakowo przodem i tyłem :wink: A na poważnie, auto będzie miało jednakowy charakter z kazdej strony (czytaj: maksymalnie pojechane). Wada: mega niepraktyczne ale to chyba już wiesz
v2. Mod pośredni - zderzaki zostaja jak teraz, inne progi (moze da się coś zrobić z tymi :?: ). Progi zaczynają nisko i konczą się na lini zdarzaka z tyłu. Nie wiem jak będzie ze śpiochami ale jakieś połączenie przodu z tylem powinno wyjść (jeżeli chodzi o styl). Nowe progi nie powiny tak bardzo jak obecne wystawać na zewnątrz auta. To że te obecne wygladają tak sobie ma swoją przyczynę poczęści w tym "odstawaniu" od furaka.
v3. Mod max - weź to wszystko wypi... i przypnij serie :szeroki_usmiechusrany pracą po same pachy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hEllo)v3. Mod max - weź to wszystko wypi... i przypnij serie :szeroki_usmiech
a serio ładnie Ci wyszła ta przeróbka v2. i IMHO to by wygladało o niebo lepiej od tego co jest teraz kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPodejrzewam zresztą, ze kumata firma cos by dobrala - i mysle, ze to jest wiekszy problem. Gdzie znalezc jakąs kumata firmę od bodykitów?
Ja nie mam zielonego pojecia... :|
Piotr najlepiej powertuj troszkę galerie na ich stronie a na bank znajdziesz coś fajnego zresztą są tam dwie octy jedna nawet chyba własnie z body kitem neo...
a serio ładnie Ci wyszła ta przeróbka v2. i IMHO to by wygladało o niebo lepiej od tego co jest teraz k
Komentarz
-
-
Re: Pomoc w doborze progow do kitu Neo
Zamieszczone przez PurchawaWitam.
W koncu udalo sie zalozyc do moje czeszki body kit Neodesign.
Zamieszczone przez PurchawaJednak progi, ktore byly w komplecie to niestety porazka.
Swoją drogą to z tym kitem 17ki wyglądają jak 13ki Mi to trochę przeszkadza, ale nie widzę opcji zakładania większych felg - również ze względów praktycznych
Pozdrawiam!
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Najchetniej to chcialbym, zeby to bylo gotowe rozwiazanie.
Jakiejs sprawdzonej firmy, zeby nie bylo problemow z pasowaniem.
Miloteca niestety srednio by sie komponowaly. :|"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Purchawa, jak bys mial chwile czsu żeby podjechac do Grodziska to kolega może by Ci cos wykombinował.Ten od Fiata Sieny na SSS,jak bedzie na bemowie i ty bedziesz to zagadaj z nim-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonPurchawa, progi od BaPita, są o niebo lepsze :!:
Wybacz, ale te twoje to porażka :|
Weź lepiej sprzedaj ten Kicior i zostaw ją jak serie :wink:Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
Komentarz