kilka dni temu skosiłem prawą stroną krawężnik i jak się można domyślać prawy przód zawieszenia do kapitalki Prawdopodobnie będzie wymieniana zwrotnica co natchnęło mnie myślą o wymianie na inną, która docelowo będzie pracować z tarczami 312mm
mam pytanie, do wszystkich, którzy może przerabiali temat lub mu się głębiej przyglądali
po pierwsze o jakich zwrotnicach muszę pomyśleć (jakiś numerek z etki??)
drugie, nie planowałem przed zimą wymiany hamulców, czy jest zatem szansa wymiany zwrotnic, a hamulce do wiosny zostają te same? a jeżeli wymiana zwrotnicy to wymiana hamulców to co jeszcze musiałbym zmienić (jarzma, zaciski, .....)?
Jakie masz w tej chwili tarcze?? 288mm?? Jesli tak, to zwrotnica zostaje ta sama, inne jest tylko jarzmo, tak bylo w OI i w OII jest chyba identycznie. Zacisk pewnie tez moze zostac. Na 100% jesli przejdziesz na 312mm to zima/lato bedzie latal na felgach min 16".
Taka przekladke robil Onyx w swoim prawie RS-ie E100
pstrag21, Ale kolega wyciagnal kotleta. Temat dotyczy Octavii II a Tobie chodzi o OI. A czy pasuje. Trzeba sprawdzic jakie tarcze hamulcowe ma silnik SDI - mysle ze 280mm a jakie masz Ty. Jesli masz silnik ASV to tez tarcze 280mm, a wiec zwrotnica bedzie pasowac.
Komentarz